torsdag 5 november 2009

win-win situation

Idag har jag knappt kommit utanför dörren. Vore det inte för lekinbjudan av Anna så hade vi nog inte kommit ut.

Jag har inte hunnit! Nej så är det. Jag har nämligen bara sett alla "måsten" idag. De där måstena har liksom överfallit mig. Jag kunde inte slå tillbaka. Och jag hann liksom inte göra klart ett måste innan nästa måste drog tag i mig. Resultatet var att jag sprang runt här hemma och... grejade.

Städa kanske man kan säga. Men jag har inte rört en dammtrasa. Inte dammsugaren heller. 6 h har jag fördrivet genom att städa. Utan att det syns.

Varför blir det alltid så? När jag städar syns det minsann inte. Inte så ofta i alla fall. Men ändå lägger jag ner h efter h på det. När sambo städar syns det. För han dammsuger. Eller dammar. Det syns.

När jag städar tvättar jag. Det syns inte. (Om man inte lyfter på locket till tvättkorgen och det gör ju ingen förutom jag). Eller så rensar jag ut "gamla" (för små) kläder ur barnens garderob. (hur får man annars in de nya, alternativt hur ska jag annars kunna motivera mig att få köpa nya om garderoben redan är knökfull). Jag brukar sätta på diskmaskinen med. Men allt får aldrig plats. Så disken blir stående på diskbänken. Alltså ser det lika ostädat ut ännu. Eller så rensar jag i kylen. Eller så städar jag i badrummet. Hyllan över skötbordet. Ingen kollar där. Eller så vattnar jag blommorna. Eller städar bland räkningarna o papperna.

Jag har nog någon konstig försmak för att städa på udda ställen. Vill göra det noga från början. Börja längst bak. Men hinner sällan hela vägen. Resultatet; det ser stökigt ut. Och likaså börjar jag överallt samtidigt. Så inget blir helt klart. Och vad får man ut av det? Inte mkt.

"Vad har ni gjort idag då?" säger sambo när han kommer hem seeent.
"Ser du inte att jag har städat älskling", säger jag hoppfullt o rätt nöjd med mig själv. Tittar mig omkring, nej det syns ju faktiskt inte.
Inget svar från sambo.

Nästa gång ska jag börja längst fram. Först dammsuga i köket under bordet. Det syns. (Nej inte UNDER bordet- skärpning, runt bordet. Där syns det.) Sedan ska jag göra i ordning diskbänken o all disk. Och sedan ska jag plocka bort alla leksaker som ligger o dräller.

Då kommer sambo komma hem o säga "vad fint du har gjort det". Och det tar max 1/2 h! Då har jag 5 1/2 h kvar för annat. Som att surfa bloggar. Eller läsa tidningen. Eller ta en långpromenad.

Det är det som kallas win-win situation!
3 kommentarer:

Sandra sa...

*S* Roliga du! Jag tänker aldrig på de sakerna som att städa, nu får jag börja göra det.

Milla sa...

Skrattar mycket!!!!!! Otroligt underhållande inlägg!!!!!

Linda sa...

haha vad roligt du skriver :) Och jag känner igen det där! Det spelar ingen roll hur många timmar jag kan lägga ner på nånting, så syns det ändå inte efteråt. Jag gör också såna där "osynliga" grejer, medan diskbänken väller över och golvet inte syns för alla leksaker... ;)