fredag 6 november 2009

Fredagsmys och Baggemjukt!

Idag har vart min o tjejernas mysfredag igen. Äntligen. Det känns som det var allt för länge sedan mysfaktorn var närvarande.

Idag stod Haga-besök på schemat. Leia skulle klippa sig. Det gick så klart hur bra som helst. Min duktiga lill-stora tös satt blixt stilla. Med ballong o tofsar som belöning.


Studio sweet, för en mini-sweetie!


Efteråt fick hon välja present i en affär. Kunde inte motstå att få ge henne den glädjen. Hon valde en prinsesskrona och ett diadem.Oj vad jag matchar!


Vi strosade sedan runt i Haga och tog även en fika. För er som undrar är det inte alls besvärligt att fika med en 3 åring och en 7 mån baby när 3 åringen blir akut toanödig. I synnerhet inte när mamman är i andra änden av cafét och köper fika och 3-åringen illvrålar "Mamma, kissa, NU"! Mamman blir inte alls genomsvettig, för det är ju inte så varmt med en dunjacka inomhus där det är 511 cafégäster på 29 platser. Och som parantes kan jag nämna att varför bygga en toa större än 1 kvm, när man kan kissa med dörren öppen så att mamman får plats att stå i dörröppningen. Dessutom blir det lite extra underhållning för de andra café-gästerna som även undrar hur babyn som sitter utanför på golvet fick tag på mammans alla kontokort och kvitton från plånboken. Lyckades mamman ens samla ihop allt och komma tillbaka till sin fika-plats? Det är en av frågorna en annan fråga är om det verkligen inte blev snott ngt ur mammans väska som låg kvar på fikabordet?? Det undra jag fortf!


Men var är min bulle jag blev lovad???


Leia har shoppat, undra till vem?!

Efter 2 h var parkeringstiden ute, vi åkte hem. Båda somnade på vägen hem. En vakande efter 10 minuter en efter 3.5 h. Jag o Leia har hunnit med hundra olika lekar hemma innan äntligen pappa kom hem vid 18 tiden.


Det är jag som är prinsessan Leia.


Nu fortsätter IDOL strax. Jag har suttit i soffan och än en gång beundrat... Herr Bagge. Han är inte bara cool och en skön lirare. Utan har den unika talangen att få fram sina åsikter på ett rakt och konkret sätt (oftast!) men samtidigt linda in dem i lite bomull så att det blir alldeles lagom rak på sak. Inte för rakt och hårt. Utan lite rakt men baggemjukt! Konstnärligt!

Vad ska ni göra i helgen??

Hoppas ni har massor av fredagsmys hemma,

KRAM!!!

5 kommentarer:

Mikaela sa...

Åh igenkänningsfaktor 100!!! Jag och barnen brukar strosa på vårt shoppingcenter och sen fika på IKEA (almas favvoställe). under maten/mellanmålet/fikan slår det aldrig fel. alma måste kissa. dra upp en skrikande hungrig ella som inte förstår varför hon itne får äta klart, be någon främling kolla att ingen städar bort sakerna från vårt bord och försöka få med sig allt in på toa.... varför kommer jag aldrig ihåg att "kissa henne" INNAN

Linda sa...

Haha, det där känns igen! Problemet är att Ida inte är nån bebis, och det är döäckligt att ha henne "lös" inne på en offentlig toa där hon når allt *uäh* För dörren kan ju inte stå öppen, då rymmer hon... Har jag vagn brukar den få stå som dörrhållare med henne fastselad, så hela omgivningen får se Melvins toabestyr. Men gör man pygméto'er så får de ta sånt tycker jag :D

Meta sa...

Vilket cafébesök, jag hade oxå sånna när mina var mindre, ni anar inte hur skönt det är att dom är lite större nu ;-).
Fin leia blev i diademet :-)!!

Caroline sa...

tjejer: Skönt o höra att jag inte är själv med att vara något dålig på att planera ibland då. meta: Jo faktiskt, jag anar ;-)

Jennie sa...

Va söt hon är Leia:) En riktig liten prinsessa ju...