söndag 22 november 2009

Katter i stora lass

Så var helgen redan över. Vad fort det går!! Nu sover hela familjen- igen! Jag har väl minst 2 h kvar tills jag tänker gå o lägga mig. Kl 20.00 är för tidigt för även mig ;-) Om inte annat tråkigt.

Idag har vi inte gått utanför dörren. Ändå har jag typ stressat runt här hemma. Konstigt är det. Hur kan man vara stressad om man bara är hemma? Och eg inte har ett skit o göra? Såvida man inte skaffar sig saker o göra! Det gjorde jag idag.

Vi har bla bakat lusskatter. MUMS säger jag!! Jag som har haft fika-och-godis-och-allt-annat-gott ni bara kan tänka er- förbud! Sedan i somras. Sedan juni närmare bestämt. Och jag har alltså ätit TVå lussekatter idag. Men det hade jag redan bestämt. Att när jag bakar lussekatter tänker jag ta mig 17 käka dem också. För inte står man över 3 h i köket utan belöning?

När degen har jäst klart en första runda i bunken, köket är halvt upp o ner, grejer över allt, o man ska ta ut degen o knåda den. Och den liksom inte ens kommer ur bunken för en är så klibbig så den sitter fast. Och man ändå försöker få ur den med händerna med resultatet att halva degen sitter mellanfingrarna och under naglarna. Ja då ångrar man sig. Att man ens började. Varje år samma sak.

Sedan ska man få ihop de där katterna. Jag får alltid göra första katten minst 5 gånger. Dvs börja om. Innan jag får in tekniken. Man ska ju lyckas rulla fram en lagom lång o tjock o klibbig orm som man kan forma till en katt sedan. Men just att få den så där "lagom" är skitsvårt. Fast inte när man gjort en si sådär 20 st, då går det av rena farten. Och idag hade jag ju en tjej som hjälpte mig!! Tur det!!


Vackra katter!


Vad är det som luktar så gott i köket? Bäst o kolla efter!


Sedan har vi även fotat barnen inför de årliga julkorten. Vi brukar inte alltid klä ut barn(en). I år blev det lite finare kläder samt lite utsmyckning. En tärna och en lucia. Är de inte sötast i världen? Jag tror minsann det!


Precis såhär enkelt är det att fota mina barn!


Men helt plötsligt dyker det upp en fin bild bland 40!


Vackert barn!


Gooos-Stella!

Leia har även haft en lekkompis här idag. De har lekt o lekt och det gläder mig så att det finns så många söta barn o leka med så nära. Ett radhusområde är nog det bästa som finns för barn!

Resten av tiden har jag nog fördrivit genom mitt vanliga "städande". Och det har jag ju redogjort för i tidigare inlägg så det drar jag inte igen. Men som ni nog kommer ihåg då så är det ju tur att Tias städar lite med. Så det faktiskt blir dammsugit o undanplockat! Jag har alltså tex gått upp med kläder på vinden, tagit ner kläder från vinden, tvättat kläder, vikt kläder, strukit kläder..... och hängt upp kläder.

Nu ska jag nog spana mina favoritbloggar, eller så ska jag hyra en film.

Puss o Kram på er alla mina bästisar, kommer ni hit o hälsar på får ni smaka mina goa lussebullar- komsi komsi!!


4 kommentarer:

Tea sa...

Å dom ser jätte goda ut:-) Precis som dom ska vara med saffran och russin.

Söta kort på söta tjejer!

Visst är det härligt att se höra mär barnen leker med kompisar. Elias bjöd in sin bästis på pannkaks lunch idag och det är så kul att lyssna på dom.

Kram

Sandra sa...

Så fina, ja så fina barn du har!
Och vilka tjusiga lussebullar då! Jag gör mina runda. De blir lagom stora och så tar det kortare tid vid bakningstillfället. På fredag ska jag och Are baka vår första omgång för i år.
Trevlig kväll, kram.

Fina Matildas mamma sa...

Jo de är söta. Fast min dotter är sötast:-)

Fina Matildas mamma sa...

Jag opererades i tisdags och har inga men än så länge:-) Bara ett av mina hål är sydda de andra endast tejpade. Letade bakåt lite i bloggen för att se om du skrivit något om det men du började blogga nu i höstas eller?

Fick väldigt lite instruktioner när jag åkte hem. Om jag kunde lyfta och så, de var väldigt vaga. Har inte speciellt ont men vill ju inte sabba något i onödan. När kan man börja träna? Har du haft några mer gallproblem typ ont vid viss mat eller så efter operationen?