fredag 27 november 2009

Fiiiint- tusen tack Therese!!

Åhhh jag har fått en ny lay out, ser ni vad fint?? *glad* Ja, nästan överlycklig. Oj vad jag har försökt fixa till den själv utan ngt resultat. Jag vet att mitt foto vart OTROLIGT STORT men kunde inte minska det. Har ju min mac här o har noll koll på den. Tack Therese för hjälpen!!

Tias är numera pappa-ledig på fredagar. Så dagen började med sovmorgon för mig. Till 10.00. SKÖNT! När man har en liten stjärna som vaknar 10-20 gånger per natt är det ett måste att få sova några h i veckan utan att bli störd. Och de timmarna är alltså på morgonen när övriga familjen gått upp. Idag var de mellan 08-10. Sov som en stock, djupare än på natten.

Nu är kl ca 23.00. Vi lade stella vid 20.00. Hon har vaknat 3 gånger hittills. Det är en gång per h. Men dessa h före 24 sover hon ändå bra. Sedan kommer timmarna då man flyger ur sängen flera gånger i timmen. SUCK! Någon som kan förstå vad detta är??

Hade jag haft ett friskt barn hade jag varit tuffare. Jag hade nog kunnat "vänta ut henne" på ett annat sätt. Jag hade nog tom övervägt den omtalade femminutersmetoden. Jag inbillar mig det i alla fall. Att jag hade varit tuffare!

På tal om femminutersmetoden, usch den "applicerade" vi på Leia när hon var 6 mån (och hade som vana o amma 2-3 ggr per natt). Ja det var hemskt just de tre nätterna vi fick göra så. Det var bara att plugga in öronpropparna, lägga känslorna åt sidan och upprepa mantrat "så ja, mamma är här, du ska sova" när hon vaknade vid 02 och det vankades amning. Utan att ta upp. Men klappa på magen. Med resulatet sovande baby!

Men det är nästan helt otänkbart nu. Jag kan ju inte veta om Stella har ont i magen eller inte. Jag vet ju faktiskt inte om hon är hungrig. Så svårt är det. Och just för att jag tycker det är svårt, blir det ännu svårare!

I vilket fall. Ledig dag var det. Vi bestämde oss för att gå ut i det förhållandevis fina höstvädret. (Allt som inte innebär ösregn får klassas som fint väder så här i nov strax utanför gbg!!) Och vi tog en tur till Billdals "centrum" får jag kalla det. Urmysigt. Fika på Skafferiet. Se nedan vilken hög mysfaktor det var!

Eftermiddagen gick åt till att laga fläsk med löksås. Samt virka.

På kvällen när Tias läste saga för Leia var det dags att "ta hand om Stellas mage". Och i kväll tarmsköljde jag helt själv. Det var rätt duktigt av mig tycker jag. I vanliga fall brukar vi hjälpas åt. Men jag tänkte, äsch, hur svårt kan det vara? Och eg är det inte så svårt. Om man själv är lugn och metodisk går det oftast bra. I alla fall om Stella kan hålla sig något sådär lugn. Men det är inte så lätt alltid att vara "metodisk" när det gäller sitt barn. Att koppla bort känslorna och bara göra... Precis som femminutersmetoden. Koppla bort känslorna och bara göra.... Helt emot all modersinstinkt i världen.

Jag har sagt det förr och säger det igen. Det är för mitt barns bästa. Utan tarmsköjning just nu blåser magen upp sig ännu mer. Efter sköljningen fick hon bada och leka i badbaljan. Det är hon inte bortskämd med. Eftersom hon får minst ett bad om dagen i handfatet pga nedbajsad baby, är det inte helt motiverat och lustfyllt att bada henne på kvällen igen i sin badbalja. Hur mycket ork som helst har man inte! Inte jag i alla fall. Det vet ni ju redan. Jag är rätt bra trött.

Så, det får räcka här idag. trött mamma ska sova.


Familjen sweetie!


Mums för chokladboll med strössel!Vackraste babyn!


Go natt- sov gott, hörs i morgon!

5 kommentarer:

När vi två blir tre sa...

Å, vad fin bloggen blev! :) Hur gjorde du? Får inte detta med blogspot att bli så snyggt, så tar tacksamt emot hjälp (Obs! Total okunskap från min sida....) Vad mysigt att hela familjen är hemma på fredagar, såg mysigt ut att gå på fika promenad.. :) Stackars er som får hålla på med tarmskjölning osv. men tycker ni är grymma som orkar. Jag förstår att man orkar, det handlar ju om ens barn, men ändå.. ni har ju vart med om många saker med Stella nu på bara några månader!!

Fina Matildas mamma sa...

Layouten blir jättefin! Antar det är du längst till vänster eller? Du ser verkligen jätteung ut. Förstår om larmkillen frågade efter dina föräldrar:-)

Caroline sa...

när vi två..: Alltså, jag gjorde inget mer än mailde bilder till therese. Du får fråga henne :-)
fina matilda: Åhh vad snällt sagt. Ja det stämmer, jag till vänster. tycker du, ung? Nja.. jag har väl hyfsat slät hy (inga rynkor) men det får jag tacka Clinique ögonkräm för! ;-) Nu har jag ju kletat på smink o lockat håret på kortet. Kan erkänna att jag inte ser ut sådär när jag kliver ur sängen ha ha ha

Malin sa...

Du har fått en award inne hos mig! Kom in och kika! :)
Kram!

Malin - mamma till H-barn sa...

Du är superduktig som tarmsköjer själv!!! Jag gjorde det ett par gånger när min man var på t-resa men aldrig att jag skulle "valt" att göra det (fegis ;))

Jag håller med dig och förstår dig precis, jag är precis lika med Axel. Han har blivit mer bortsämd för man kan ju aldrig veta, har han ont eller inte?

Jag och mannen har varit i väg på en week-end ensamma utan barn, men jag mailar dig i morgon!

Kram på dig och din fina familj!!!
/Malin