tisdag 24 november 2009

Är mamma eller pappa hemma?

Det ringde precis på dörrklockan, min första tanke var, "Oj då, funkar den nu helt plötsligt".

Utanför står en försäljare, (så klart, när fick man något annat spontant besök kvällstid senast..) och säger "Har du mamma eller pappa hemma?"

Nog för att jag hade leggings och en konstig tofs på huvudet, glasögon och var näst intill osminkad (om man inte räknar med glitterögonskuggan som tjejen på Face Stockholm kletade på tidigare under dagen) men inte ser jag ut som 12 år, eller? Ja ja man kan ju faktiskt bo hemma som 20 åring med. 20 år är ok. Kanske tom ballt att se ut som 20 år när man är 32 år och 7 månader.

"Det är jag som är mamman här" svara jag i vilket fall. "Nej" säger han då. Men vad ** nu började jag bli lite irriterad på killen utanför. "Jo, jag har i alla fall två barn" säger jag då. "Ja ha..." säger han, och småskrattar lite.. Nå ja, det var ju lite komiskt. Sedan fortsätter en lång monolog från hans sida om Sector Alarm och helt plötsligt har han bokat in en tid för ännu mer babbel om detta alarm. I morgon. "Hej då syns i morgon" säger jag efter 5 minuter.

Hur går det till? Hur gör de?? Jag lyckas ofta falla för de där klassiska försäljningskepen... Och har tackat ja till något konstigt. Men det låter ju så bra när de väl står där... Än har jag ju inte köpt något heller!

Och så min dag;
Idag har min pappa vart barnvakt. Jag blir SÅ LYCKLIG för dessa små stunder man får för sig själv, mitt på ljusa dagen. Och bara vara Caroline. Och inte mamma. Eller ja, mamma är jag ju så klart, men inte mamma med baby i släptåg.

Tack min fina pappa, du är BÄST!! (Och mamma med, så det inte bli orättvist!)

Jag skulle till sjukgymnasten. Fick 4 nya övningar. Pressar henne på mer magövningar. Hon tycker att det ser rätt bra ut och vi beslutade att nästa gång är sista gången. Sedan ska jag fortsätta själv på gymmet. Bra! Roligt! Peppad!

Sedan bar det av in till stan, till nk. Skulle köpa smink. Jag kan säga att jag kände mig som något som katten hade släpat in. Måste alla se så förbannat fräscha ut där inne? Gör de människorna inget annat än att ta hand om sig själva? Men den största frågan är nog ändå, Har JAG sett lika fräsch ut innan??? Tidigare?? För 4 år sedan? När jag var med i nk-klubben??

Jag kom på mig själv med att ursäkta mig för mitt utseende för expediten bakom Clinique disken. Jag sa att jag inte hinner sminka mig så mkt längre. Och att jag faktiskt är mamma-ledig så det spelar inte så stor roll... Hon var dock supersnäll och sa att jag hade fin hy. Så lyckades hon sälja ett puder och en foundation o lovade att min hy skulle se alldeles len ut som en persika med dessa produkter. Än en gång föll jag dit. Fast å andra sidan var det just dessa produkter jag var ute efter!

Jag frågade om man inte kunde få en sådan där lite väska med gratisprylar när man ändå köpte 2 produkter. (De brukar ju ibland ha erbjudande på nk från clinique om just detta.) "Nej tyvärr har vi ej det just nu"säger hon. "Men vänta lite ska jag gå o kolla om jag hittar något" fortsätter hon sedan. 5 min senare kom hon tillbaka med en hel väska full med prover, mascara (2 olika) 2 st olika små burkar med krämer och så lite olika ansiktstvättar mm. "Men oj, vad snällt" säger jag. Hon tyckte nog att jag behövde det!

Jag fortsatte min runda till Face Stockholm för att handla en ny ögonskugga, kom ut med en plus 2 olika borstar. Det är dyrt med borstar. Men de kan man ju ha hela livet. Bara man tvättar dem med milt schampo och lägger dem ned när de torkar. Annars förstörs de! Nu ska jag glittra i jul!

När jag kom tillbaka hem hade allt gått bra. Stella hade ätit och bajsat, och sov när jag kom hem, Kan inte bli bättre!

På em hade vi lekbesök av Leias dagiskompisar. Super-mysigt. Leia älskar att få visa upp sitt rum och leka hemma med kompisar.

Nu sover hela familjen och jag ska faktiskt försöka virka klart mina mormorsruter till Stellas filt. Den skulle hon få när hon föddes. Det blev inte så.

Puss o Kram syns i morgon

5 kommentarer:

Anna sa...

Wow! Vad mycket gratisprover du fick *impad*. Jag ÄLSKAR gratisprover, nästan ännu mer än de riktiga produkterna. Kan sitter och pilla på de små förpackningarna hur länge som helst. Bra shoppat och tack igen för en mysig lekdate och mumsigt fika.

Milla sa...

Låter som en härlig dag!
Försäljaren på Sector historien är ju baara för rolig!!!

Natti natti gumman!!!
Kram Milla

Johanna sa...

Haha...du är för skön :)))!

Maria sa...

Hej! Vilken härlig dag! Får alltid så goa skratt när jag läser din blogg. Känner verkligen igen mig i mycket du skriver! Blev dock förvånad att du inte bara sa tack och adjö till den där säljarnissen hade varit mer din stil men men alarm kanske är bra att ha? Ta åldern som en komplimang. Vem skrattar mest när du är 70 och ser ut som 50.... Va bra att du äntligen fått tag i Leias skor. Pratade med mammma, sa att du är en så trevlig och go tjej. Instämmer!!!Ha en fin dag! KRAMAR maria.

Fina Matildas mamma sa...

Den där försäljaren verkade veta hur man charmar osminkade tvåbarnsmammor:-)