måndag 23 november 2009

Fri egentid, öppnis och dagis-passning

Egentid- det har jag ju beklagat mig lite över här. Att jag har för lite av den varan. Det är totalt fel. Jag har egentid. Alldeles nu. På kvällen. Idag sov hela familjen innan kl var 19.30, och jag lägger mig ca 22.30. Det är 3 h egentid. Ant mer än vad många andra mammor till en treåring och en sjumånadersbaby har, varje dag. Eller har jag fel?

Så det är inte synd om mig. Inte alls.

Det är bara det att jag så förtvivlat gärna hade velat ha egentid som jag faktiskt också får bestämma över. Vad jag ska göra. Och allra helst när den inträffar. För om den bara inträffar denna tidpunkt får jag ju inte lov o lämna hemmet. Jag har ju hand om Stella och ska vyssa om hon vaknar. Tias måste sova när han går upp kl 3.30.

Så visst, egentid har jag. Men ingen fri egentid. För hade jag haft fri egentid hade jag ant gått på bio, vart o tränat eller bara sovit själv i en säng i ett tomt kallt tyst mörkt rum!

Mer fri egentid till alla mammor som är föräldrarlediga till babysar!

När jag ska blogga och har flera olika saker jag vill berätta/skriva om, funderar jag på om jag inte ska göra flera olika inlägg. Då blir det lättare att läsa (kortare) och man kan skriva en rubrik som stämmer överens med inlägget mer. Fast det känns lite besvärligt och konstigt att skriva massor med inlägg per dag. Nja... jag tro jag fortsätter så här med ca ett per dag. Ett tag till. Kanske ändrar mig i morgon?

Ser ni att jag lagt till etiketter nu?? Vad tycker ni?? Nu kan ni som vill läsa om tex Stellas sjukdom lätt göra det. Eller om vardagen med henne o hennes sjukdom. Eller om mig o mina tankar...

Så till min dag;

Idag har vi vart på öppnis. Så klart det är ju måndag. Idag var vi 4 mammor där. Skönt. Då slapp jag lektion två i "Billdals kyrka och dess omnejd". Vi sjöng och fikade och ordningen var återställd. Ålen ålade. Och bajsade ner sig. Helt ok det med!

På em var vi till Leias dagis. Skulle passa barnen en h. Vi passade 3 barn som längst 1 h och 15 min tror jag. Inte särskilt betungande. Mest roligt. Vi har ju ett föräldrarkooperativ och då ingår det lite småjobb ibland.

Stella o tjejerna spelade spel. Stella hade väldigt roligt. Jag var med.


Vi ska spela Bamse. Stella delar ut brickor. Fast vi stora tjejer bråkar lite om vem som ska ha vilken bricka! Så vi surar lite här...fast vi är rätt söta ändå!


Denna bricka fick jag. Hur gör man nu då?


Jasså man ska lägga på, hm.. vart ska den vara då?


Hurra jag vann!

Puss o Kram- i morgon är det fika-mys med "grannen", sjukgymnastbesök samt shopping på nk på schemat! Och som att det roliga inte räcker, lek-date på em! Nu ska jag sova sött, o ni med!!

3 kommentarer:

Bettan sa...

Håller med, tänk vad viktig den självvalda egentiden är! Har tack och lov en man med normala arbetstider så jag kommer mig faktiskt iväg på kvällarna, skulle nog känna mig instängd annars.
Du har så härligt beskrivande inlägg på din blogg, man käner igen sig i nästan allt. Läser den dagligen även om jag sällan kommenterar. :-)

wonderkarin sa...

Älskade bildserien på hur Stella spelar spel!

Anna sa...

Tack för en trevlig lekdate idag :-). Tänk vad stora våra små är som leker doktor. Fast om ett par år vill vi nog inte att de ska leka doktor för sig själva längre...tänk dig Leia och Elliot som hormonstinna pubertetstonåringar, huuuu. Tyckte det var så mysigt att se min stora lilla tjej och din lilla ål åla tillsammans :-). Om ett år eller två kommer åldersskillnaden inte vara lika markant, och inte heller storleken. Kram!