söndag 29 november 2009

1:a advent

Är helgen redan förbi? Hur fort kan det gå egentligen??

Sitter här hemma o myser i mitt adventspyntade hus. Tänk att det är 1:a advent idag. Redan!! Nyss var det väl ändå sommar o sol- eller ja, sommar i alla fall!!

Nåväl, detta är verkligen en mysig årstid/tid på året, juletiden! Jag fullkomligt älskar julen som högtid. Särskilt tiden innan jul. När man får tända alla ljus och bara sitta hemma i lugn o ro och pyssla med mysiga saker såsom baka o göra julkort. Självklart är det extra trevligt att vara mamma-ledig så att man faktiskt hinner med att mysa också!!

Julkort- det har jag vart iväg och gjort idag. Hos fina Lisa i Landvetter! Hon hade dessutom lagat en sådan smaskig pastasallad till mig. Så fick jag nyköpt jul-te, ni vet sådant som smakar både lussekatt, pepparkaka och te på en gång. Mums säger jag bara. Vi båda fick upp tempot och hann göra massor av julkort. 14 st blev det för min del. På ca 4 h. Och då hade vi mat-paus och så med! Tack för en trevlig dag Lisa!!

Sedan bar det hem till min goa familj. Familjen hade vart iväg hos en granne som bjudit in till fika. Vad härligt det är med spontana lekträffar!! Och trevliga grannar!! Sedan lagade jag köttfärsås o spagetti som söndagsmiddag, även den blev ovanligt god. Sicken dag alltså!

Nu ska jag visa er cybervänner (som inte brukar hänga i mitt hem så ofta) hur mysigt jag har det här hemma när familjen sover.


Köksfönstret, nyputsat dagen till ära!


Vardagsrummet- även här är det advetsbonat. Denna kyrkan fick jag när jag var typ 5 år eller något sådant. Fin tycker jag! Och Leia gillar o dra upp den så den spelar!


Hur har ni firat första advent idag??


puss o kram på er!

2 kommentarer:

Carolina sa...

Vad mysigt ni har det! Hoppas jag får komma och se det live någon dag snart! kul att ni fick pysslat så mycket också - vill med... kram!

Åsa sa...

Åh, vad fint och mysigt du har det hemma! Och vilken toppendag:) Är grymt imponerad av dig som gör egna julkort! jag var glad att jag fick ett ok foto på barnen... Sen får internet göra resten!
Kram på dig!! Sov sött!