onsdag 2 december 2009

December...

Här om dagen hittade jag två trisslotter. På marken ute. En bit bort låg även ett brev. Med ett namn på en grabb här i radhusområdet. Jag tog upp allt ur vattenpölen o lade dem o torka inomhus. Funderade ett slag på vad jag skulle göra med de två trisslotterna. Jag måste erkänna att det kliade i fingrarna. Var det ett tecken? Är det nu det vänder? Vinden alltså. Jag skrev ju i mitt förra inlägg att jag tror att allt gott o allt ont i livet jämnar ut sig. Att jag tror på någon slags jämnvikt. Och för att jämna upp min situation just nu så att säga krävs det nog en trissvinst. Känns det som just nu i alla fall. Sedan behöver det ju självklart inte röra sig om pengar. Det är absolut inte det viktigaste i livet. Men att vinna på triss är något stort och positivt. Och något stort positivt behöver hända för att jämna ut det stora negativa som är just nu på olika sätt.

Så, vad var det? Ett tecken? Kanske!

Men det spelar ingen roll. För det var hur som helst inte mina eventuella pengar. Hade jag skrapat fram en miljon hade jag aldrig kunnat ta emot dem med gott samvete- om det fanns en chans att hitta ägaren. Så jag började med att knacka på dörren till ägaren till brevet. Det visade sig att han hade tappat två st trisslotter. Han såg mest förvånad ut när jag lämna igen dem. Hoppas han vinner massor!

Jag köpte en egen trisslott idag istället. Jag vann 2* 25 kr! Bättre än vad jag vunnit på triss på länge!

I natt var en förskräcklig natt. Stella vaknade minst 30 gånger. Ja ni läste rätt, trettio gånger. Inte tre gånger. Att stiga ur sängen tre gånger, på ca 7 timmar, är åtminstone två gånger för mycket. I alla fall om man ska känna sig utsövd dagen efter. Men att kliva ur sängen över 20 gånger, efter det att man lagt sig för natten, det är tortyr. 10 gånger hann hon vakna innan jag själv gått o lagt mig. Det blev 10 gånger upp för trappan. Jag kan berätta för er att jag behöver träna mina benmuskler!

Hur som helst. Än en gång får jag nog lov o även berätta att hade Stella inte haft sin sjukdom i bakgrunden, hade detta kanske inte känns så jobbigt. Kanske hade jag trott på en utvecklingsfas. Eller ont i örnen. (fast feber har hon ej och förkyld är hon inte). Eller så kanske jag hade trott att hon var hungrig. Jag hade i vilket fall som helst vart övertygad om att det går över.

Men idag/ i natt har jag inte den blekaste aning om vad det var. Jag provade att amma. Ammade nog tre gånger. Jag satt o vyssade henne i famnen. Och jag lade henne jämte mig. Inget hjälpte. Och det gick heller inte över. Inte i natt i alla fall.

Men efter även den mest förskräckliga natt kommer det en morgon. Det är så förtvivlat skönt att veta. Mitt i all kaos o sömnlöshet vet man att det kommer en morgon snart. Allt känns bättre på morgonen. Åtminstone på förmiddagen. Då vet man att lillskruttis somnar om. Man kan även skölja tarmarna på morgonen. Och att vara vaken på morgonen känns betydligt mer normalt än på natten.

Dagen har i vilket fall som helst vart rätt mysig. Vi hade en lekdate med en av grannarna. Och solen strålande utanför fönstret. Då känns allt bättre. På eftermiddagen förstod jag vad som vart problemet det senaste. Utan att förklara i detalj slutade det som oftast med ett bad i handfatet samt byte av mina kläder, Stellas kläder samt tvätt av badrumsmattan. Hur är det möjligt?

Som vi alla uppmärksammat är det nu December. Och med december kommer adventskalendern. Vi sitter hela familjen i ull-soffan och kollar kvart i sju varje kväll. Helt ok är den tycker jag. Adventskalendern alltså. Vad tycker ni så här långt??

Jag har även gjort en egen kalender till Leia. 24 små paket slog jag in sista November. Ett paket varje dag får hon öppna. I brist på annat fick jag hänga upp paketen i gardinstången. Jag försökte med andra lösningar först men det höll inte. De ramlade ner. Men de gör sig rätt bra i min blommiga gardin. Hon får välja paket varje morgon. I tisdags fick hon fotbollssmurfen och idag polisen Kling från Pippi. Får se vad det blir i morgon. Det är i vilket all en otroligt bra muta för att få en klar tjej på morgonen, och det snabbt! Jag älskar mutor!

I morgon ska jag ha egentid- igen! Denna gången är det till frisören jag ska. Äntligen. Hoppas de kan få bukt på denna sopkvast till frisyr!


Adventskalender


I färd med att öppna!

Puss o kram syns på stan

5 kommentarer:

Carolina sa...

Jag har en julkalender på min blogg, i dagens lucka kan man vinna en luciakrona i tyg, passar väl dina prinsessor?! ;) kram!

Linda sa...

Jag tycker kalendern är förfärlig, ingen av mina barn vill se den, inte jag heller! Usch! Rena skiten i mina ögon.

Smart att hänga upp i gardinstången! :) Vi skulle inte kunna ha paketen framme så där, då skulle Melvin tjata öronen av oss om att få öppna alla.... så jag tar fram ett varje morgon o lägger i deras julpåsar. :) Ofta ger jag nåt som passar för dagen, som igår när det var duschdags på kvällen, då såg jag till att det var badlakan i paketen. :)

Åsa sa...

Jag beundrar er alla som orkat göra en massa paket som kalender! Här fick det bli en McQueen choklad-variant...
Och Linda, vad har du för lyxvariant!? Badlakan:)

Sandra sa...

Både jag och Are gillar julkalendern på Tv. Den är lagom rolig och så är det faktiskt juligt.
Fy vilken natt du hade, är det ens lönt att försöka somna om? Skönt att ni fick en fin dag som minikompensation.
Din kalender till Leia ser ut som den Are fick förra året. I år får han inget, det blev så dyrt.

Thepas sa...

Bara för att jag läst om dina Trisslotts-bestyr så gick jag idag och köpte var sin till mig och mannen. De är inte skrapade ännu men om vi vinner är det din förtjänst.