söndag 6 december 2009

Söndagsmys

I fredags var det julfest med jobbet. Den var nog rätt mycket som en julfest på jobbet brukar vara. Jag hade väl hyfsat höga förväntningar, det var ju ändå över ett år sedan jag var ute själv, och inte gravid, ja nästan två år sedan. Det var julbord. Buffé. Det blir lätt lite rörigt när 200 personer ska ta mat i princip samtidigt. Sedan var det givetvis uppträdanden också. Både pinsamma och helt ok sådana. Fast jag beundrar ändå de som engagerar sig och bjuder på sig själva. Oavsett de lyckas underhålla eller ej! Festen fick godkänt men inte mer! Men jag hade ändå himla trevligt och att ha egentid för sig själv är otroligt härligt!

Jag var i alla fall kvar tills det stängde, strax innan 01. Sedan tog jag och en kollega o delade en taxi hem. Perfekt. Hem snabbt o säkert! Dagen efter var inte alls så tung som den kunde vart. Vi var och åt lunch på Jo Farellis igår. Leia sov hos sin farmor så vi möte upp dem där. Himla god var maten. Och skönt att slippa laga mat själv!

Igår kväll var det häng i soffan. Lite virkning, lite te och så hyrde vi Flickan som lekte med elden. Den var kanon, fast jag tycker nog att ettan var bättre. Kanske beror det på att jag såg ettan på bio. Film är ju trots allt bäst på bio!

Så, hur går det med Stella o hennes mage?

Jo, vi har ändrat lite på hur vi utför tarmsköljningen på Stella. Nu så gör vi så att vi sätter en sond som vanligt i tarmen. Sedan sprutar vi in ca en halv liter salt-vatten rätt snabbt in i tarmen. Det som rinner ut i en skål rinner ut men vi tar upp henne rätt snabbt från skötbordet och håller henne över toaletten. Det ger den naturliga ställningen för att bajsa och trycker på magen och tarmarna. Det blir verkligen en bättre effekt och känns mer naturligt. Hon brukar dock bli rätt ledsen. Om det gör ont eller om det bara är obehagligt vet jag inte. Och det blir väldigt rörigt och mycket bajs typ överallt. Men jag hoppas att vi kommer in i dessa rutiner med. Det tar rätt lång tid, men resultatet är att mer kommer ut. Och vi använder då inte något lavemang. Och det känns bra. Jag har tom lyckats med detta själv en gång. Men då fick jag sanera hela badrummet efteråt! Fast det gör inte så mycket. Bara min stjärna mår bra efteråt!

Nu ska jag fortsätta och söndagsmysa lite. Sedan ska vi iväg till våra goa vänner Sofia, Mark o Alice. Var nog 4 månader sedan jag såg dem!

Vad har ni gjort i helgen?

Puss o Kram


7 kommentarer:

Carolina sa...

I dagens lucka i min julkalender finns en utmärkt julklapp åt oss vuxna: Ett presentkort på 500 kr hos Wishdesign som har massor med snygga smycken och tunikor! ;)

DiarybyMartina sa...

Jag såg aldrig va va för typ av awards som jag va med på din sida, jag va nog inte samma nog och se din kommentar eftersom jag såg den nu..
Söta Leia tykcte nog jag såg lite läskig ut. Hoppas inte hon tror jag alltid kommer se ut så. Hälsa, Kram!

DiarybyMartina sa...

snabb nog ska de stå där innan..

Caroline sa...

martina. Leia sa att hon knappt kände igen dig, för du hade opererats! Honhar koll... nej hon var nog inte rädd. Hoppas du inte har för ont, har du det?? Kolla mitt inlägg "10 saker om mig" där står det vad du ska göra!

Fina Matildas mamma sa...

Jag såg ettan på bio och tyckte den var jättebra men jag har hört att verken tvåan eller trean är så bra. Kommer dock se dem ändå för jag har läst böckerna och då är det kul att se filmerna också. Ettan hade de som sagt lyckats väldigt bra med.

Vad jobbigt det låter med tarmsköljningen. För er så klart men framförallt för Stella också. Hur länge kommer ni behöva hålla på med det?

Fina Matildas mamma sa...

Jag hoppas hon inte behöver hålla på med det tills hon börjar skolan. Stackaren. Går det inte att fixa med kirurgi eller på annan väg?

Johanna sa...

Vad härligt med galej på egen hand! Man behöver lämna hemmet och allt vad omsorgen av två småttingar innebär ibland. Trist att det inte tillställningen fick mvg bara ;)! kram på dig!