söndag 13 december 2009

Luccefirande gånger fyra

Det är inte en myt att det är något lurt på gång när det helt plötsligt blir alldeles tyst. Från ett barn alltså. Denna gången är det min 8 månaders baby. Hittade precis Stella sittandes i hallen med en pepparkaka stenhårt fasthållen i det så kallade pincettgreppet. Mums. Hade det vart mitt första barn hade jag definitivt inte låtit henne sitta kvar. Men nu är det inte så. Så hon får vackert äta upp sin pepparkaka. Hon har ju trots allt snokat upp den alldeles själv.

Förresten, vart hittade hon den? Vi har ändå skurat och dammsugit (eller ja, läs Tias då.. jag har samtidigt städat på MITT SÄTT :-P) halva dagen idag!

Det är fyra dagar sedan vi hördes av. Fyra dagar och fyra lussefirande. Två i torsdags och ett igår och ett idag. Vi har alltså firat Lucia gånger fyra och det är otroligt trevligt.

Luccefirandet i kyrkan i torsdags förmiddag var faktiskt mycket stämningsfullt. Trots att medelålder av deltagarna i tåget var så sådär 14 månader. Vi glada mammor och pappor satt i en ring på filtar inne i kyrkan och babysarna klättrade och kröp runt och över varandra. Diakonen höll en miniföreställning om när Jesus föddes och detta gjorde hon med stor inlevelse och engagemang. Stundtals utklädd till ängel och allt bjöd hon oss på en trevlig föreställning. En eloge till henne!


Myyys!


En lucia- stjärna i mitten

Dagisfirandet var lika förtjusande som alltid. Vi föräldrar tycker våra små tomtar och lucior är det vackraste som skådats på denna jord och sitter och tårkar små tårar och hoppas samtidigt att ingen uppmärksammar detta hysteriskt känslosamma att man rörs till tårar när en 3 åring sjunger Midnatt tråder och Blinka lilla stjärna där.


Hela barnaskaran!


Lördag betyder ridning och nu var det även sista gången för terminen. Det innebar lite fika både före och efter lektionen. Vi hade strålande solsken och kunde inte haft det så mycket mysigare än vad vi hade! Se själva!

Mor och dotter i det soliga decembervädret!


Och var är min fika? säger shettisen vickey.


Igår eftermiddag var det ett något mer sofistikerat luccefirande. Huvudpersonerna var min väninna och hennes sambo som inte har barn och det är skönt när fokus ibland hannar någon annan stans än hos de små hjärtegrynen. Förutom underbart goda saffransbullar jag måste få receptet på, julskinka, glögg och julgodis serverades även julöl och annan alkoholhaltig dryck. Jag drog dock nitlotten och fick köra även denna kväll.

I eftermiddag var det dags för det fjärde firandet. Denna gången var det med våra underbara vänner i Lerum. Detta friande innehöll precis allt, utsökt fika och glögg med och utan alkohol, stämningsfullt pyntat julhus, söta utklädda barn, pyssel och bak för barnen, lek och bus samt trevlig sällskap! Så helgen kunde helt enkelt inte sluta bättre!


Den finaste stjärnan av alla!


Nästan hela familjen sweetie, i det vackert och lagom julpyntade Lerums-hemmet!


En riktig lucia-afton innehåller ett klassiskt pepparkaksbak!


Nu ska jag försöka natta min lilla stjärna som somnade i bilen hem och alltså kommer ha en annan åsikt än mig gällande nattning.

Önska mig lycka till!

puss o kram o trevlig, glad och alldeles underbar lucia-kväll!

9 kommentarer:

Kiqi sa...

Vad underbart fina ni är!!!! Och riktigt mysigt verkar ni ha haft =)

Själva ska vi Lussefira imorgon.. hihi..

Kram

Kiqi sa...

Haha, såg nu att du varit inne hos mig. Tack tack!

Glömde förresten fråga.Har du slingat håret ljusare? Det ser så ut på bilden på mössan. Lite mer åt det hållet du hade innan? Snygg färg var det iaf..

Milla sa...

Lång helg!!!! Ja Ville var tok trött ikväll, han orkade knappt äta middag, han satt och blundade emellanåt :-)
Segt att vi bor en bit ifrån varandra när det är bil körning på kvällen, det är ju så lätt att de somnar då de små skruttarna!! Hoppas att det sover gott inatt ialla fall!!

Du förresten, vi missade att ta kort vid smällkaramellerna!!! Gjorde ni det??

Pussss Milla

Caroline sa...

kiqi: TACK!! :-) Japp nu är det lite ljusare, det känns bättre så :-)

milla: Det gick jätte-bra o lägga Stella, hon har sovit sin bästa natt på hela hösten!! Bara vaknat till några få gånger o somnat om direkt! Måste vart lussebullen hon åt hos dig som mättade magen! ;-) Ja tänk vad mkt roligt vi har framför oss både fest o sedan hela sälenresan! HURRA!!

Malin sa...

Vi har också firat Lucia fyra gånger om och är strax på väg för ett femte firande... phu, blir många luciatåg när man har många barn. I går var vi i Kyrkan då stora tjejerna sjunger i kör och det var jättevackert och stämningsfullt tills stackars tjejen som var Lucia svimmade!

Hur mår ni annars då och hur firar ni jul? Hemma eller borta?

Ha det bra!

Kramar,
Malin

DiarybyMartina sa...

Vilken mysig helg ni haft, vi tänkte hälsa på er, men fick inte lånat någon bil, lämnade Patricks i kungälv. Föresten tycker ja du ska bli min föjlare på min bloggsida om du följer den då vill säga! :)
Kram

Malin - mamma till h-barn sa...

Jo, visst var jag orolig över Axel när vi var i Thailand, men egentligen inte mer orolig än över tjejerna. Eftersom läkarna hade uppmuntrat oss att åka och Thailändska sjukhus ska ju vara bra så kändes det hela tiden tryggt. Det enda var väl att vi fick lov att "överreagera" lite när det kom till Axel. Tjejerna var ju också sjuka men med dem räckte det att gå till "vanlig" läkarmottagning. Hade Axel inte varit ett h-barn så hade vi säkert tagit honom till "vanlig" läkarmottagning också, men just på grund av hans sjukdom valde vi att åka in akut istället. Så någon stor dramatik var det egentligen inte kring det hela.

Jag har en till bloggkompis som också har legat inne med sin h-son på samma sjukhus som oss i Thailand, hon har precis samma erfarenhet som oss, att de var väldigt duktiga och kunniga och at det som förälder kändes väldigt tryggt! Dock så var det snordyrt, tur att man var/är försäkrad!!!

Kram!

DiarybyMartina sa...

Hej igen. Såg ditt komentarinlägg på min sida, nej de syns inte på min sida att du följer den. konstigt.. :/
Kramar

Fina Matildas mamma sa...

Vilken fin familj framför granen! Och blusen som Leia har på sig, är den från H&M? Har tittat på den (eller en liknande) flera gånger och vill ha till Matilda men den finns inte kvar i hennes storlek. Supersöt är den i alla fall, vill ha en till mig själv också:-)