onsdag 7 oktober 2009

Min tappra tjej!

Idag fick vi kliva upp tidigt, jag och Stella, skulle vara på östra redan kl 08.00, och det tar tid o köra de milen i rusningstrafik, plus att parkera och komma till rätt avdelning. Men vi kom i tid.

Först skulle vi till röntgen, tjocktarmen skulle röntgas. Det tog verkligen lång tid och Stella fick en kateter upp i rumpan och de sprutade in kontrastvätska i den. Så att hela tjocktarmen så småning om fylldes, och samtidigt tog de massa plåtar från båda sidor, mage samt rygg. Mitt i allt detta låg Stella o jollrade och log mot sköterskorna som sa att deras dag var räddad nu när de fick en sådan underbar morgon! Jag kunde inte annat än hålla med, min tappra tjej som aldrig ger upp, biter ihop i alla lägen!!! När det gått rätt lång tid (vet ej exakt men över 20 min) så började hon tröttna men skrek inte för det, en av sköterskorna hade vanan inne att leka med de små babysarna som undersöks. Jag tyckte nog att detta var jobbigare än Stella tyckte...

Efter första omgången fick vi gå och göra våra andra ärenden på sjukhuset och vänta på att vätskan skulle rinna ut igen, och komma tillbaka om någon timme och ta fler bilder.

Våra andra ärenden var först att ta prover som klinisk genetik efterlyste igår, och sedan att besöka dagvårdsavdelningen hon är inskriven på under sådana här större undersökningar.

De skulle ha 2 små rör med blod från Stella, inte alls lätt att droppa ut från hennes lilla finger, men det gick fint det med utan något skrik alls, är så otroligt impad av min underbara lilla tjej! Även denna gången var det nog jag som tyckte det var jobbigast.

Avd 320 hade vi aldrig besökt innan, vi har alltid lagts in över natten innan. De var gulliga där med. Det var mycket barn och föräldrar på den avdelningen, jag blev lite stressad. Det verkade som att en operationsavdelning eller åtminstone en avdelning där man söver låg i anslutning. Det kom ut en förtvivlad liten mamma från den dörren när jag och Stella stod där, alltid lika berörande och jobbigt med storgråtande föräldrar. Just för att jag kan känna så med dem, för 6 månader sedan var det ju jag som gick omkring och grät i korridorerna.. eller ja, mest över allt. Just när det handlar om barn är det extra känsligt tycker jag. De små liven, de ska inte behöva vara sjuka! Men Drottning Silvias Barnsjukhus är verkligen så underbart som ett sjukhus kan bli. De tar verkligen väl hand om barnen och även så gott de kan, föräldrarna. Jag stötte på flera av Stellas gamla sköterskor och läkare i korridorerna, en del känner igen oss och hejar.

Vi hann med en snabb röntgenplåt till innan vi fick åka hem. Stella hade dock knappt bajsat ut något alls men det är ju sådan hon är så det var nog ok.

Hemma fick jag sätta fart o fixa sovrummet, vår nya säng skulle ju komma idag. Jag städade och svabbade så det blev rent o fräscht inför leveransen.

Hemma fick Stella även en portion gröt, det är så skönt för hon gillar verkligen sin milda havregrynsgröt från 4 månader. Med lite fruktpuré till. Det innebär ju lite lättnad för mig, som slipper amma lika mycket. Det är jobbigt o helamma i 7 månader kan jag lova. Eller ja, månad 1 räknas ju ej då pumpade jag när hon sondmatades.

Det blir lite mycket skitsnack (och då menar jag skit som i bajs!) i min blogg känner jag och det är svårt att låta bli, precis som jag skrev i ett äldre inlägg, just för att jag har en dotter med denna åkomma. Så jag besparar er detaljerna men visar ett härligt foto här istället när Stella fick bada i handfatet på em!

Stella i handfatet i em!


Efter badet fick hon sova middag, och när hon vaknade passade jag på att fota min trollunge, som sedan bara några dagar sitter alldeles utmärkt längre stunder själv!

Stella i sin säng, i vårt sovrum, tapeterna är lika härligt gula som de var när vi flyttade in, vi har verkligen inte renoverat vårt sovrum ännu!


När sängen anlände var Stella mycket nyfiken på vad som hände.. och följde efter "sänggubbarna" och undrade varför inte hon fick någon uppmärksamhet! :-D

Stella i sin gåstol i hallen kikar ut på säng-gubbarna.

I morgon kommer min älskade Leia hem, 5 dagar utan mamma, saknar dig så min prinsessa!!

Nu ska jag fortsätta o kolla på bonde söker fru, eller det har väl slutat nu, får bli den där serien med Persbrant, tias sover sedan ca 1 h tillbaka, hoppas han sover gott!

Förresten; Vet ni vad, 45 unika besökare igår och inte en enda kommentar, men skriver jag SÅ tråkiga saker?! ;-)
KRAM på er!!

3 kommentarer:

Linda sa...

Åh, jag blir så stolt över din lilla Stella-stjärna när jag läser om er dag!! och över dig också, som tar allt så bra, och skriver så fint om dotra di :) kram!

Anonym sa...

Hej gumman!!

Mysigt att du börjat blogga! Ska vara en flitig läsare!!! :-)

Kram Milla

Sandra sa...

Du är inte tråkig! :)
Jag säger det igen, Stella är en på tusen med sin inställning till livet. Lilla hjärtat med tappra föräldrar.
Hoppas ni har en bra dag. (Tack för den fina kommentaren i min blogg.)
Kram, Sandra