torsdag 22 oktober 2009

Boel- du är grym!

1177. Sjukvårdsrådgivning. Har inte riktigt hängt med när de började sin verksamhet, för några år sedan vill jag minnas att man ringde ett annat lokalt nr, och fick stå i kö ytterst länge om det ens svarade... Men nu så har de inte bara otroliga kunskaper om ovanliga sjukdomar (som jag fick erfara i förrgår, vilket ni minns från mitt förra inlägg) , de tom engagerar sig personligen i de patienter som ringer, och bryr sig!!

Jag är imponerad. Boel hette sjuksköterskan jag ringde igår kväll. Ville kolla läget om hur lite vätska en 7 månaders baby kan få i sig på ett dygn och att det fort är ok. Jag hade ju gett henne vatten på nappflaska, en klunk då och då, amma gjorde hon ju ej. Jo, igår vid 07 tiden ammade hon lite och behöll det. Boel konstaterade rätt snabbt att detta lät som alldeles för lite vätska. Jag "tjatade emot" och tyckte ändå att hon sov gott nu (skrek inte) och hade ju ammat vid 07 samt 19 (dock kräkts upp). Boel nöjde sig inte.

Hon lyckades övertala mig att åka in till Östra igen, efter att återigen pratat med sköterska på barnakuten. Jag var så fasligt trött och orkade inte och ville inte dra iväg igen, mitt i natten mer eller mindre. Hade ju dessutom fortf sprängande huvudvärk och ont i armen.

Boel och jag pratade nog i 20 minuter innan hon lyckats få mig tillräckligt orolig så att jag packade iväg oss i bilen. Inte nog med det, hon tog mitt mobilnr och ringde upp två gånger, en gång innan jag hunnit iväg och en gång vid 00.30 för att kolla hur vi mådde och att vi kommit in till sjukhuset. Det kallar jag personligt engagerad!

"vad skönt, nu kan jag sova gott i natt" avslutade hon vårt samtal. En eloge till Boel på 1177!! Rätt kvinna på rätt plats!!

Hur som helst var det helt riktigt att åka in till Östra igen, efter en låååång väntan träffade jag Dr Simon som konstaterade vätskebrist och ordinerade sondmatning efter att ha hittat alldeles för mkt blåsor i Stellas lilla mun. "Åhh har hon fått mul- och klövsjuka?" frågar jag. "Mul- och klövsjuka är en djursjukdom" svarar Simon. Där bestämde jag mig för att vara tyst.

Kl 05.00 släckte de lamporna på mitt o Stellas rum, kl 08.00 sa en käck sköterska god morgon och tände lyset. Tjena på dig med!

Nåväl, nu är vi hemma från sjukan. Stella har börjat äta igen, och nu får jag hålla mig till strikta var 3:e h. Det svider i mitt mamma-hjärta när jag ser min lilla fågelunge som väger alldeles för lite mot vad hon ska. Mindre än sista bvc-besöket som var för 3 veckor sedan, och ungefär som för 2 månader sedan. Nåväl, min tappra tjej har återigen bevisat att hon klarar det mesta. Inte mkt gnäll har det vart. Och de vanliga kommentarerna dök upp även denna gången "Men hon ser ju fin ut". *suck*

Om någon vill ha en guidad tur på Drottning Silvia kan ni boka in en tur med mig, jag kan de smarta genvägarna så man slipper gå genom akuten där alldeles för mkt baciller härjar, vet vart man kan roffa åt sig gratis kaffe och vart man kan amma ostört.

I natt SKA jag sova, om det så är det sista jag ska göra...

Kram på er!!


Världens finaste baby!!

6 kommentarer:

Sandra sa...

En Boel åt alla! Vilken tur att du fick prata med henne så att ni inte stannade hemma. Att du ens orkar blogga nu, det är väl en ventilationsväg. Önskar dig och Stella en god natts sömn.
Kram

Linda sa...

Jag tycker verkligen om att läsa din blogg! Dus kriver så bra! Jag gillar att följa Stella och allt med henne, och hur du tänker kring det hela. Tack för att du delar med dig! :) Kram!

Anonym sa...

Lilla sötnosen!!!! Gumman när ska detta sluta??? Du lär väl få det lugnt i tonåren ;-)

Kram Milla

Pia S sa...

Sånna som Boel finns det få av. Vad skönt att du åkte in med lilltjejen ändå.
Sneglar ner på klockan och inser att jag borde sova men gör det ej då min minsting har lagt av med sömn helt enkelt :-) Hoppas ni sover gott i natt. Kram

Anna sa...

Hej stumpan. Hoppas du fått sova gott inatt, det är du sååååå värd. Och hoppas också att sötaste lilla Stella har god aptit idag och fyller ut sina runda goa kinder snart igen. Kram!

Caroline sa...

Tack för alla fina kommentarer söta ni!! :-) Fick ligga i sängen 14 h i sträck i natt, åhhh vad det behövdes. KRAM till er!!