fredag 23 oktober 2009

En blandning av yta och djup

Nu har jag kompletterat min lay out på bloggen med en blogg-beskrivning, har ni sett det? Där står det i vilket fall att jag skildrar "stort som smått" samt "en blandning av yta och djup". Så är det. Sådan är jag.

Vad vore livet utan att omge sig av vackra ting? Så som min nya soffa i ull från bolia, kärlek. Eller min nya stickade väst inköpt från Raglady. 2 vackra ting som förgyller min vardag. Annat exempel är smink, gillar att läsa om olika nyheter, nya läppglans eller ögonskuggor, för att inte tala om att gå runt på NK's sminkavdelning o prova dofter och kolla in ansiktskrämer. Så mycket yta det kan bli. Roligt men inte allt. Livet har mer att erbjuda än så.

Jag leker gärna amatörpsykolog, amatörläkare eller varför inte amatörfilosof!

Att fundera över frågor utanför vår vardagliga sfär har vi nog alla gjort. Vart slutar universum? Eller var universum oändligt stort? Hur stort är oändligt?

En fråga jag inte kunde släppa på ett bra tag var "vad är meningen med livet"? Den hörde liksom på ett naturligt sätt samman med frågan vad som händer när vi dör. Finns det ingen mening med livet kan man ju lika gärna dö. Eller vad är det för mening att leva när man ändå ska dö? Jag funderade och funderade. Detta var alltså inte när jag var liten utan för några år sedan. Jag kunde inte acceptera tanken på att när vi dör finns vi inte mer. Vi bara ligger där i jorden år ut och år in och år ut och år in........ Det går inte. Så kan det inte vara. Nej, vi kommer väl åtminstone till himlen? Jag hoppas det. Fast då gäller det nog att vi sköter oss. Eller?

Är man inte troende så spelar dessa tankar kanske inte så stor betydelse? Eller vad säger du?

För mig spelar de roll. Och jag har nog kommit fram till att när vi dör kommer vi till himmel, gud förlåter ju oss alla och alltså kommer vi till himmelen oavsett vi kört mot rött eller skippat att betala tv-licens.

Och som svar på den andra frågan; meningen med livet är helt klart att vara lycklig. Att leva ett lyckligt liv. Lycka är dock totalt subjektivt. Vad som gör dig lycklig kanske gör mig olycklig.

Vad gör dig lycklig?

I kväll är jag lycklig; Att få vara hela familjen samlad, att få busa i köket en fredags kväll, att få känna att vi mår bra, tillsammans. Det är lycka!

Eller så kan jag skriva; ett glas bubbel med en go ost framför Idol när barnen somnat sött i sina sängar, det är lycka!

Frågar jag honom jämte mig i soffan svara han "min underbara familj och att blåvitt spelade 3-0.

En blandning av yta och djup.Hela familjen busar i köket!

Puss o Kram på er,

Ps; Stella mår mkt bättre och har ammat och druckit ersättning idag, kanske inte i den utsträckning att vågen ökar och bvc jublar, men det räcker för att mitt mamma-hjärta ska dunka i sin normala rytm och för att jag ska kunna sova ännu en natt! Ds

5 kommentarer:

Linda sa...

Skönt att läsa att Stella mår bättre! :)

Jag är absolut inte troende, men ändå är det d skriver om viktiga frågor för mig, och har alltid varit. Jag har svårt att acceptera att allt bara skulle ta slut, varför levde man i så fall från början? osv.. Att uppleva lycka måste vara det jag lever för.. :)

Pia S sa...

Jag håller med dig om din syn på lycka.
Min syn på lycka är nåt liknande. En varm kram av sambon eller Stella som säger jag älskar dig mamma eller när hon målat nån fin teckning på dagis som föreställer vår familj då blir jag lycklig.
:-)

Johanna sa...

Lyckan här är just för tillfället mitt nya objektiv...och som du själv sa, att ha hela familia samlad :)))!!! Det får mig att må bra!

Vad bra att Stella börjat äta lite smått igen! JAg lovar, hon kommer att kompensera sitt låga födointag när hon blir piggare! Manne äter som att det inte finns ngn morgondag nu! Det verkar som att han jobbar stenhårt för att kompensera de dåliga dagar han hade när han var sjuk!

Trevlig helg på er...

Anonym sa...

Jag gillar dina funderingar. Jag är troende och utan en himmel skulle allt kännas meningslöst och tomt. Kan dela med t amig av vad jag tycker är meningen med livet: Kärlek!!!! Att älska och bli älskad.

Skönt att Stella repar sig. Gillar din blogg men jag är kass på att kommentera. Läser dock allt. kram på dig // Mikaela // Micki

Caroline sa...

Micki: Tack! :-) Håller med dig, både ang himmelen och kärleken; kärlek är ju ett jätte-bra svar! Man blir ju lycklig av kärlek.

johanna: Förstår att du blir lycklig av ditt nya objektiv, jag har en grym systemkamera dock analog så det är så omotiverat att ta bilder med den, bara måste unna mig själv att köpa en digital systemkamera! kram till dig

pia: åhh vad vackert, verkligen lycka!

linda: Ja precis, håller med dig. Som en Spinn off; utan motgångar tror jag inte heller att man kan uppleva sann bestående lycka :-) kram o tack för alla fina kommentarer!