måndag 19 oktober 2009

Alla är bästisar med alla!!

Sist blev det ett inlägg med lite text och massor av bilder, idag får det bli lite bilder (tom inga...) och massor av text!

Idag har det vart en trött dag. Orkade inte ens bege mig till öppna förskolan, vilket jag brukar se fram emot på måndagar. Men det gör inget, man får ha "vilo-dagar" också! Det är faktiskt rätt skönt att ibland bara bestämma sig för att skippa även det man egentligen tycker är roligt att göra, bara för att vara hemma och softa!

Gör ni det ibland? Skippar roliga aktiviteter för att bara ta det lugnt.

På em var det dags att passa barnen någon h på förskolan, vi har ett föräldrarkooperativ och får alltså hjälpa till med diverse saker ibland. Idag var det min tur att ha de små. Jag har läst bok, ritat och vart fröken pekpinne när det skulle stojas lite väl mkt i det sk kuddrummet. Sedan fick jag även ge en mini-lektion i "kamratskap" när ett av barnen inte fick vara med de andra två barnen.

Att inte få vara med. Tänk, är det verkligen redan dags för det? Så små. Bara 3 år. Det liksom hugger till i min mage av bara tanken. Utanförskap. Svårt, känsligt och viktigt.

Det är ju verkligen även vårt ansvar, vi som föräldrar, att lära våra små att de visst ska låta alla vara med. Att alla är bästisar med alla. Att vara en god kamrat.

Men det kan kännas svårt. Svårt att lära de små sådant självklart som inte ens funkar i den vuxna världen. Jag ska i alla fall göra mitt bästa för att försöka lära mina barn att man ska vara en go kamrat och att alla får vara med.

I morgon är det dags o ta spruta- för mig. Vaccinera mig mot den omtalade och fruktade svininfluensan. Astmatiker som jag är får jag göra det redan nu. Lika bra att få det överstökat. Jag vill ju inte sätta min familj i en situation där jag ligger inne i en sk ECMO-lunga eller där jag smittar mina barn bara för att jag inte vill vaccinera mig. Hm.. lite skraj är jag.

Kram o go natt alla mina bästisar där ute!! :-)2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska tänka på dig lite extra i morgon då!!!
Puss och kram Milla

Johanna sa...

Ja tänk vad långt ner i åldrarna det börjar, "dufårintevaramedsnacket". Verkligen jättetrist!!! Man tycker att sånt inte de ska vara medvetna om sådant men det är dom!

Lycka till img, det kommer att gå kanonbra!!!