torsdag 7 januari 2010

Torsdag...

Som jag har tjatat både i år och alla andra år om att vintern är för kort och klen. Om att det är för regnigt. För varmt. För lite snö. Ja ni vet ju att jag älskar snö. Och det gör jag fortfarande. Men inte i kombination med minus 15 grader och snålblåst. Inte ens i kombination med minus 10 grader. Det blir för kallt för både mig o de små! Så, jag har erkänt. Och jag ska inte gnälla mer om det är lite varmare! Det räcker med minus 4 grader för mig!

Idag torsdag har det vart en bra dag- om än lite lång. På förmiddagen var vi på lekdate hos en granne så den gick rätt fort o var trevlig. Men efter lunch och hela eftermiddagen var en-enda-seg-lekstuga. Vi har typ gjort allt här hemma idag. (Stella sov ute i vagnen på lunchen och jag ville ej ta ut henne igen sedan så vi var inne resten av dagen). Tittat på Drömmarnas-förbannade-trädgård två gånger. Spelat brädspelet, In i stallet 10 gånger. Lekt och busat på Leias rum. Byggt lego. Ätit. Fikat. Ätit igen.

Redan efter lunch började Leia fråga när pappa kommer hem. Han kom 18.30. Jag visste ju inte när han skulle komma, trodde dock inte att han skulle jobba 15 timmar idag. Så runt 17 tiden låg vi uppe i sängen och Leia fick för sig att vi skulle gömma oss för Tias när han kom. Så vi låg under täcket och väntade. Och väntade. Och väntade. Säkert upp mot en timme i sängen. Men vi gav upp till slut. Gick ner och kollade på Bollibompa istället.

I morgon är det fredag och jag får jag helt klart sätta fart o packa alla våra saker inför Sälenresan. Det är ju en del o packa. Stella har mest saker. Alla vårdgrejer förutom det vanliga man har till en baby. Sedan får man räkna med dubbel uppsättning med kläder med eftersom hon ofta bajsar ner sig eller kräks.

På tal om bajs. Idag hände det jag typ väntat på ända sedan vi började med lavemang på Stella. Jag tappade den där äckliga behållaren bajsvattnet rinner ut i. Tänk er själva. Vi har ju en plastslang upp i rumpan och så kopplar man på en spruta och sprutar in en halv lite vatten eller något sådant. Sedan rinner detta ut igen genom slangen ner i en behållare. Som man tömmer i toan. Och gör rent.

Eller så tappar man den på bänken så det skvätter över alla saker, hela golvet och oss själva. Kanske inte så låter så besvärligt. Men det kan jag lova er att det är. Hysterisk Stella som hatar lavemang. Och så detta på det. Torkade bort det värsta och får skura riktigt i morgon.

Får se om vi hinner höras i morgon. Annars hörs vi om en vecka om jag ej lyckas med mobil-bloggandet.

Puss o Kram

8 kommentarer:

Malin - mamma till h-barn sa...

Vännen, jag har läst alla dina inlägg via mobilen och inte kunnat kommentera.

Åhhh vad fint du skriver och hur otroligt fint du beskriver något så hemskt som ni har gått igenom!!!

Kommer sakna dina fina inlägg när ni är i Sälen!!!

Massor med kramar och ha en helt fantastisk vecka! MYS!

Kärlek!
/Malin

DiarybyMartina sa...

Haha va jag skratta när jag läste att ni gömde er under täcket, men han kom aldrig :)

Och jag har läst en del av stellas sjukdom och om dig, jag har nog inte förstått hur jobbigt ni haft de. Men ni är starka! Verkligen en så fin familj. Jag passar gärna barnen när ni vill hitta på något!

Hoppas ni får de jätte bra i sälen, kör försiktigt. Kram

Linda S sa...

Jag kommer också sakna dina inlägg! Ha det toppen nu!! kram!

Elin sa...

Vissa dagar kam verkligen bli långa och man får vara påhittig för att "få tiden att gå" medan vissa dagar bara rusar iväg!

Glömde i förra inlägget att kommentera din träning! Vad härligt att du kommit igång, man får ju verkligen ny energi både av träningen och egentiden :)

Johanna sa...

Har precis läst ikapp lite och är alldeles tagen! Jag har nog inte riktigt fattat vad ni gått igenom (syftar såklart på allt runt och efter Stellas födelse)! Jag fick rent tårar i ögonen när jag läste om era upplevelser. Jag finner knappt ord. Jag menar, hur många motgångar kan det bli inom en o samma tidsperiod??? Vilken tur att era barn verkar ha toppenföräldrar!!! kram på dig och hoppas ni får en toppenvecka i Sälen med rimliga temperaturer :)!

Åsa sa...

Ha det alldeles underbart i Sälen!
Kramar i massor!

Jeanette sa...

Ha det bra i Sälen! Tycker ni är helt fantastiska som bara orkar tänka på att dra iväg med familjen ända till Sälen. Jag håller med om kylan även om det är underbart med riktig vinter. Kram!

Jennie sa...

Nej, fy och tappa behållaren med avföring, men det är som du säger, nån gång händer det ju!Ambitiöst av er att vänta under täcket en timme, haha! Jag hade nog somnat;)Heter din sambo Tias eller är det ett smeknamn för Mattias? Jag hoppas ni får en härlig resa, Kramar