torsdag 21 januari 2010

Roliga siffror

Idag har vi vart på bvc. En sådan där rutinkontroll. Läkarbesök. Och hör och häpna men Stella hade faktiskt gått upp 400 gram sedan sist. Det betyder 400 gram på mindre än fyra veckor. Och det är hundra mer gram än vad hon gått upp de senaste 4 månaderna innan dess. Mycket roliga siffror. Så jag är självklart glad. Men detta visste jag redan. Att hon hade ökat bra i vikt alltså. Jag tippade hennes vikt innan vi gick dit och prickade precis rätt. Man känner ju sitt barn som mamma. Kanske inte i exakt gram men om man märker att hon mår bra, äter bra och är pigg och glad är man ju inte orolig. Och precis så har det var nu de senaste tre veckorna.

Just idag är hon snorig dock. Men hennes framtänder håller på att titta fram. Så jag tror det är det.

Efter bvc åkte vi till Lekstan. Både Leia och Stella hade roligt där. Stella gillade att krypa runt på så stora ytor och hon gillade även en mjuk tunnel att krypa igenom. Leia röjde runt överallt och blev kompis med en liten tjej som hette Alva. De är otroliga barn. På att ta kontakt med främmande barn och få nya kompisar. Leia pratade sedan om Alva hela vägen hem. Alva bodde också i Billdal och var snart tre år så de kanske kan ses och leka någon dag.

På eftermiddagen kom barnens faster Martina hit och vi pysslade lite med hennes cv och så.

Vi gav Stella lavemang idag med. Har inte gjort det på någon dag nu. Men hon har varit rätt gnällig idag. Så det var absolut dags. Det märks verkligen att Stella blir lugn när vi har sköljt tarmarna. Men jag säger det återigen, huvaligen vad jobbigt det är. Att få en ål att ligga still på bänken, att få plastslangen att sitta kvar i tarmen och ej spruta ut och att lyfta henne över toa innan allt hinner komma ut på bänken. Men vi måste- bara att göra det!! Fast det är jobbigt. Och jag är bra ledsen över att vi måste göra det varje dag!!

Nu ska jag slappa i soffan, jag känner mig trött i kroppen idag. Tränade ju spinning i tisdags kväll, och styrketräning igår lunch så det känns verkligen i kroppen idag. Men det är bara bra. Jag blir glad av att träna!!


Mina tjejer på Lekstan.


Är jag inte söt?

Puss o Kram syns i morgon!

5 kommentarer:

Milla sa...

Godingarna!!!! Fina bilder!!!
Härligt att hon ökat i vikt!!!

Jennie sa...

Å va härligt att hon ökat i vikt, förstår att du är lättad nu! De såg ut till att ha kul bland bollarna!
Kramis

Linda S sa...

Grattis till fina siffror och glatt humör :) Fina bilder på töserna!

Åsa sa...

Åh, vad härligt med sån ökning!
Underbar bild på dina fina tjejer i bollhavet:)
Kram!

Kiqi sa...

Vilka underbar bilder!! Och wow vad härligt med sån ökning =)

GRATTIS!!