tisdag 26 januari 2010

Dålig självkännedom

Igår och idag har jag haft ett rätt fullspäckat schema. Men jag måste erkänna att jag hellre har för mycket än för lite att göra. Det är ju trots allt för det mesta trevliga saker man gör som föräldrarledig, eller hur?

Igår fick jag besiktigat bilen. Jag var allt lite nervös när jag körde in genom porten. Ingen vill ju ha fel på sin bil som betyder reparation som betyder tråkiga utlägg. När man väntar på att besiktningsmannen ska utföra alla momenten sitter de flesta på e stol o läser en tidning. Eller så står de en bit bort och tittar på.

Jag däremot förföljer min besiktningsman hack i häl och ställer massa frågor. Vad gör du nu? Vad är det för något? Ja ha.. vad visade det då? Hur ser det ut där? Och det är faktiskt inte för att distrahera honom utan för att jag faktiskt är intresserad av vad de kollar. Besiktningsmannan var dock inte lika intresserad av att dela med sig av sina kunskaper. Han såg faktiskt till och med lite sur ut!

Hur som helst. Sedan besökte vi Öppna Förskolan i kyrkan. Det var verkligen mycket folk igår. Barn och föräldrar överallt. Trevligt.

På em fick barnen sin andra spruta av svininfluensavaccinet. Det resulterade i att Leia blev rätt dålig på kvällen. Hög feber och ont i armen. Det märkliga är att hon inte reagerade alls på första sprutan. Så hon fick vara hemma från dagis idag. Hon har varit rätt ynklig hela dagen.

Jag orkade mig även iväg o träna spinning igår. Men det var väldigt jobbigt. Vet inte varför men fick verkligen anstränga mig för att hänga med i tempot. Men envis som jag är gav jag i alla fall inte upp.

Idag har vi varit på Öppnis igen. Jag har aldrig varit där på tisdagar innan så det var trevligt. Inte just för att det är en annan dag utan för att både verksamheten samt folket som är där är annat. Det är för lite större barn (ej pytte-små babysar) på tisdagar. Men Stella var lite för trött för det idag.

Nu ska jag leka lite med barnen innan de ska sova. Stellas nattningar har varit under all kritik de senaste två kvällarna. Hon vägrar att lägga sig ner i sägnen. Om vi lägger henne sätter hon sig blixtsnabbt upp igen. Och skrattar. Eller ställer sig upp. Vi har försökt med allt. Tom hålla fast henne nere i sägnen (i vår säng) när vi ligger jämte. Men då illvrålar hon. Så hon har fått vara uppe tills hon blivit totalt utmattad och ger med sig och det har varit vid 23-24 tiden. Ja ni läste rätt. Halv tolv på kvällen har hon lagt sig. Och då har jag verkligen försökt innan. Jag som trodde jag var en mamma med fasta rutiner. Åtminstone en mamma som inte låter sig köras över av en nu tio månader gammal baby! Så dåligt man kan känna sig själv!

Puss o Kram syns på stan

3 kommentarer:

Jennie sa...

Ja det är väl konstigt, när man tror att man har koll på läget och att man är en supermom;)...ja, då ändrar plötsligt busungen sov-vanor. Här är just nu katastrof pga hennes förkylning.Ja, det läste du kanske i min blogg? I tre nätter har jag varit vaken med henne, nästan konstant. Vid 06 har Per bytt av mig och jag har sovit hela förmiddagen. Det är inte klokt, vi har henne i skift, haha! Men det återgår förhoppningsvis till det normala efter förkylningen.Det är den förbannade hostan som väcker henne. Är så seg i huvudet nu, är ju inte van att vara uppe på nätterna. Jag har alltid varit bortskämd med att ha en sovande unge från start! kramar

Johanna sa...

Vad trist att läsa om sviter efter grissprutan och jobbiga nattningar! Hur gick besiktningen då? Bra hoppas jag :)! Jag tillhör för övrigt de som sätter sig på en bänk med tidningen i högsta hugg när jag är där!

Sandra sa...

Jag hörde på radion att de flesta barn får fler biverkningar efter andra svinvaccinationen.
Haha, jag hänger också efter besiktningsmannen och kollar. Måste ju få veta vad det gör med MIN bil.
Jag slår vad om att Stella älskar sina nattningar nu när hon kan kontrollera dem lite. Det är inte lätt alla gånger att få dem på plats i sängen. Hoppas det släpper snart.