söndag 3 januari 2010

Jag reflekterar över året som gått...

Om en vecka är vi i Sälen. Åhh vad jag längtar. Det ska bli underbart. Goa vänner o vi ska ha en liten fjällstugan i vackra Hundfjället. Hoppas vi inte fryser ihjäl bara. Men man kan ju roa sig på annat sätt än åka skidor om det är allt för kallt. Bara miljöombyte samt att få vara med nära o kära en hel vecka duger mer än gott för mig!

Det blir alltså en vecka utan bloggande, från och med lördag. Därför tänkte jag kompensera för er redan i förhand. Jag ska ligga i lite. Jag tänkte börja med ett inlägg där jag reflekterar över det gångna året. År 2009. Och då blir det en bildserie. Jag och Tias gav bort en almanacka i julklapp till våra föräldrar där de fick en bild från varje månad år 2009, som då visas under 2010 års kalander. Där ifrån kom idén alltså.

Mitt 2009


Vi åkte till Sälen i Januari 2009. Det var en fantastisk semester på många sätt och vis. Jag var höggravid med Stella och fick komma bort från alla måsten med mera hemma och fick njuta av frisk luft och inte minst den glädjen Leia upplevde med skidåkningen!Även inför barn nummer två förbereder man sig. Man handlar, virkar, lagar mat och tränar på att djupandas. Denna amningskudde inhandlade jag. Leia älskade den från första stund och låg på den varje kväll väntan på att hennes lilla syskon skulle titta ut!Den 25 Mars 2009, solen strålande in genom fönstret på en operationssal på Östra Sjukhuset. Det var en tjej som kom ut. 10 10 10 fick hon. Kunde inte blivit bättre. Vår älskade Stella var född och förlossningen var så underbar som en förlossning ska vara! Vi var så lyckliga!Hela April fick vi tillbringa på sjukhus med Stella. Hon opererades den 7 April då man tog bort 20 cm av hennes grovtarm. Det var en obeskrivligt jobbig tid för oss alla. Men vi klarade det!Under Maj månad bodde vi hemma igen. Alla 4! Så här duktig kan en tvåbarnspappa vara!
I Juni månad var det dags för sjukhus igen. Denna gången var det jag som skulle opereras. Men innan operationen fick jag gå på kramplösande medicin mot gallsten. Och jag minns att just under denna bröllopsfest åkte jag raka vägen till akuten med Stella. Jag fick ett gallstensanfall på festen och fick köra hela vägen själv till sjukhuset. Det var en fruktansvärd bilkörning och alldeles livsfarlig! Det var en otroligt tuff tid, tiden i väntan på operation.Under Juli månad mådde jag egentligen rätt dåligt! Jag hade ett operationsärr som inte läkte. Det blödde och varade över 8 veckor efter själva operationen. Men det satte ej stopp för viss renovering av huset. Så här i efterhand kunde vi valt ett bättre tillfälle. Nej det är inte svininfluensan han är förberedd för utan här ska Tias måla om huset.Augusti månad var vad jag kan minnas en något lugnare månad. Jag mådde bättre. Vi var ute på torpet på helgerna. Här hade vi besök av goa vänner. Det var grönt och varm och skönt utomhus. Minns ni sommaren?Under September månad for vi till Liseberg för att Leia skulle lämna sina nappar till Lisebergskaninerna. Sagt och gjort. Inte ett pip efter en napp sedan dess. Vår otroliga tjej!! Så söt och så duktig!Under Oktober månad började jag gå till öppna förskolan här i Billdals kyrka. Jag var där varje vecka vi var friska. Fann jätte-trevliga nya kompisar och är så glad över att detta ställe finns för oss mammor, pappor o barn!!November månad var en tuff månad för oss. Stella var mycket sjuk. Hon hade även många inplanerade undersökningar på sjukhuset. Även en inplanerad operation. Vi hängde på DSBUS nästan hela November! Det var ingen höjdare men man vande sig!Så kom äntligen snön. Tänk att vi hade en vit julafton i år. Fantastiskt! Jag är så tacksam. Jag älskar snön!! Leia och Stella med!

Det var allt för mig idag!

Puss o Kram


4 kommentarer:

Malin - mamma till h-barn sa...

Åh vilken fin årskrönika!!! Jag kommer sakna dig vännen här i cyperspace när du är i Sälen en vecka men ni förtjänar att komma i väg och ha semester ha det riktigt mysigt!!! Hoppas allt går bra med Stella medan ni är borta!

Men några fler inlägg hinner du väl med innan lördag?! ;)

Massor med kramar och kärlek så hörs vi när ni är tillbaka i "stan"!

Milla sa...

Shit vilket år ni haft egentligen!! Berg o dalbana!!! Vi startar ialla fall året på rätt sätt!!!! kram

Jennie sa...

Å va härligt med en resa för er, det förtjänar ni efter det gågna året:)Hoppas att ni får riktigt kul och att det blir avkopplande
Kramar från oss skåningar

Caroline sa...

malin: Jo klart jag hinner med fler inlägg, jag kämpa på ;-) Tack jag hoppas det blir lugnt o skönt på sjukdomsfronten.
milla: absolut, förutom att Stella vart sjuk då!!
jennie: Tack ja det ska som sagt blir underbart!!