tisdag 19 januari 2010

Tisdag...

Sitter här med en kopp te i träningskläder. Ja ni läste rätt. Jag har tränat spinning idag. Första gången på ett och ett halvt år. Jag fullkomligt älskar spinning. Passar mig perfekt. Bara att ta ut sig totalt och man behöver inte tänka så mycket! Jag gillar att ta ut mig så jag typ ser dubbelt när jag tränar.

Och i morgon lunch är det ett sådant där roligt gym-pass igen. Ni vet då man går runt bland 20 stationer på gymmet o tränar hela kroppen i 45 min på varje station.

Och vet ni vad? I natt sov jag 14 timmar. Alltså fjorton timmar utan att gå upp. Kan inte minnas när det hände senast...Jag ammade Stella vid 7 tiden men annars sov jag hela tiden. Tias hade Stella under natten. Det kändes märkligt o vakna och kolla på klockan som var 12.10.

Mathias är lite bättre i benet idag. Han har vågat sätta ner det lite och provat gå på det. Skönt! Hoppas det läker snabbt och väl!

Annars har det inte hänt så mycket här i Billdal. Jag tog en långpromenad med en granne på em. Det var härligt och komma ut i friska luften. Ut från huset där jag vart mer eller mindre instängd i tre dagar. Stella sov i vagnen ute i nästan tre timmar. Hon sover alltid så mycket längre när man lägger henne ute. Ett tips till er som vill att era små ska sova ett längre pass under dagen.

Jag kollade efter idag, det är faktiskt bara fem veckor kvar efter denna vecka tills jag ska börja jobba igen. PANIK!! Jag känner mig inte alls klar med denna mamma-ledighet. Usch! Är min älskade lilla baby så stor redan? Det är inte möjligt. HUR ska JAG klara mig utan henne om dagarna? Hon kommer ju klara sig förträffligt bra med sin pappa men tänk på stackars mamman!! Självklart är det dubbla känslor. Jag tycker om mitt jobb och vill självklart ha egentid och träffa kolleger med mera. Men samtidigt känns det som att stor del av denna f-ledighet försvann i sjukhuskorridoren. Både jag och Stella har ju vart mycket sjuka. Ja ja, men dessa fem veckor får jag allt ta och utnyttja väl då! Med massor av baby-mamma träffar och massor av kaffe-latte och Stella-gos!!

Nu är det dags för en dusch,

Puss o Kram syns i morgon!!


8 kommentarer:

Milla sa...

Gillar baby gos och mamma träff!!!!

Skönt att Mathias mår bättre!! Hälsa honom så gott!!!! Kram Milla

Jennie sa...

Va skönt att din sambo blivit bättre i benet! Å, blir så ledsen när du säger att din mammaledighet försvunnit i en sjukhus-korridor, jag har ju följt dig på FL så jag förstår vad du menar! Hoppas dessa 5 v som är kvar nu blir en riktig latte-period med mycket bebismys;)
Kramar

Johanna sa...

Ja spinning är verkligen den bästa träningen!!! Just att man, som du skriver, slipper tänka så mkt utan bara köra så det ryker :)!

Hur mkt ska du jobba när du börjar om? Själv så kommer jag att börja om på allvar i juni och fram tills dess så blir det några ströhelger.

När ska ni skola in Stella på dagis och blir det i närheten av Leias dagis?

Men du vilken resa ni gjort. På både gott o ont :)! Jag är iaf helimpad över din sluttamp på egen hand med barnen!!

fina matildas mamma sa...

Har funderat över om du var mammaledig eller hade vård av barn!? Eftersom hon kräver betydligt mer än bara byta blöjan borde ni väl ha delvis vård av barn, eller!?

Malin - mamma till h-barn sa...

Åhh, jag vet precis hur du känner! Kände ju samma sak med Axel. Tanken var ju att jag skulle börja jobba igen när Axel var 8 månader, men kände ju att jag spenderat hela föräldrarledigheten på sjukhus så jag sköt på det till han fyllde 1 år och då sköt jag ytterligare på det, så jag var hemma totalt 1 år och 4 måndaer med Axel. :)

Ang fina matildas mammas kommentar undrar jag hur det är med det där nu? När Axel var sjuk fick man bara ha vård av barn de dagar han var inskriven/inlagd på sjukhus, fick heller ej vårdbidrag. Hur är det för er?

Kram kram!

Caroline sa...

malin o mathilads mamma: Det stämmer, endast vab när man är inskriven på sjukhus alt vård i hemmet om man går hem med mkt hjälpmedel såsom tex sondmatning mm. Vi har ej haft vab sedan i maj. Det man får istället är ju vårdbidrag och det får man 6 mån åt gången sedan ska man söka igen. Dock bara en liten del av bidraget.
johanna: Jag ska jobba 80%. Det känns ändå ok. Stella ska börja i aug på dagis och det blir samma dagis som Leiaär på. Vi har ju ett föräldrarkooperativ och där går det 17 barn så de kommer gå på samma dagis och vara ihop. :-)

Åsa sa...

Hej vännen!

Förstår att det känns väldigt snart att börja jobba och du gör helt rätt som proppar tiden som är kvar full av Stellamys på alla de vis!

smulgubbe sa...

Hej!
En dag ska jag sätta mig ner och läsa hela din blogg och Stellas sjukdom.

Kram från cpmammans nya.