måndag 1 november 2010

"Gyllne regeln för oss och för andra"

Knack knack. Det knackar på dörren in till matrummet. En samling barn mellan ett år och fem år tittar nyfiket på dörren. Och in kliver en jätte-ekorre. Med svans och roliga öron som stod rätt upp samt ett par lustiga randiga brallor som är uppdragna långt över midjan. Barnen ger ifrån sig ett glädjeskratt. Och någon fnissar lite blygt i ena hörnet. En annan pojke utbrister "Jag vet vem det är, jag vet vem det är, det är fröken". "Hej jag heter Snick, säger ekorren". Föräldrarna börjar också skratta och sedan börjar hela gruppen tillsammans med jätte-ekorren sjunga en sång. En sång om den Gyllne Regeln. "Var mot andra som du vill att dom ska vara mot dig" inleds sången med. Och fortsätter senare med "Gyllne regeln för oss och för andra, vi ska gilla och hjälpa varandra...".

Genialt! Jag blir alldeles rörd. Tänk, så små och så stort. Snick och Snack är alltså en ekorre och igelkott från Vännerna i Kungaskogen. Författaren Lisa Ersmarks debuterade med barn- och musikboken "Vännerna i Kungaskogen" 2005.

Vi befinner oss sålunda på barnens förskola. Det är dropp-in-kaffe. Och barnen har övat in fem låtar de sjunger för oss föräldrar. I två omgångar. För att alla föräldrar ska få möjlighet att höra. Även de som kommer senare. Vi bjuds på hembakat bröd som barnen gjort. Och får ta del av alla teckningar och andra projekt de små sysselsatt sig med under höstterminen. Det är barn och föräldrar högt och lågt denna eftermiddag på förskolan och en mycket livad stämning.

Att få ta del av barnens vardag och få en inblick i vad som händer på förskolan. Att få gå runt och kolla på alla teckningar som sitter uppsatta på väggarna. Att höra barnen sjunga. Och att fika med de andra mammorna och papporna. Det är en förmån.

Barnen är ljuvliga. Och vi har nog de bästa fröknarna man kan ha.

Välkommen till förskolan Senapskornet!

"Hej, jag heter Snick"

"Får man komma in?"

"Stella föredrar att titta på idag, hon har första parkett"

Barnen på Senapskornet.

Puss och Kram

5 kommentarer:

linda s sa...

åh, underbart!!! Vad fint att sjunga för föräldrar, visa sitt pyssel, och att få finbesök så där!! :)

Jennie sa...

Va mysigt!! Jag har inte fått uppleva något sådant på Lovas dagis än:)Men vet du vad jag gjorde (mitt dumma nöt) jag missade första föräldrarmötet:( Ett stort gemensamt info.möte för alla föräldrar,jag borde varit där! Totalt hjärnsläpp!! En av fröknarna sa - Nej, men det är ingen fara, det kommer ju ett nästa år också!!
Nästa år??? Jag kände mig såååå dum, Caroline!
Ha det bäst min vän, kram på dig

Kiqi sa...

Härligt! Förstår att du älskar eran förskola =)

Kramar från Hisingen

saga74 sa...

Vilken underbar blogg!

Du skriver ärligt och innerligt ...

//Satu

Livskrafter sa...

Härlig blogg:) Kul att du hittade mig och lotsade mig hit till dig.
Nu ska jag läsa lite här
Ha en ljuvlig dag
kram
Emma