onsdag 24 november 2010

Loppisfavoriter

Något av en förhållandevis ny favoritsysselsättning för mig är att gå på loppmarknad. Ja det är nog inte bara jag som numera hittat till denna fantastiska aktivitet. I somras när vi bodde ute på torpet sprang vi på loppis på landsbygden. Och eftersom jag mest letar efter gamla saker som liksom fyller en fin funktion eller inredningsdetalj här hemma hade jag nästan marknaden fri. För de övriga besökarna, Agda 70 år eller Alma 80 år ville ju mer ha i deras ögon moderna prylar de själva ej hunnit med att köpa i sitt liv. Och inte en dockvagn från 70-talet. Eller vackra gamla glasvaser. För sådant har de ju redan skåpen fulla av hemma. (Ja inte dockvagnen då förstås, den är ju lite bökig att få in i ett skåp, men glasvaser.)

I lördags när vi hela familjen Sweetie var på loppis här hemma i Göteborg. Ja då var det en annan femma. De flesta besökarna var liksom i samma kategori som jag. Letade nymoderna prylar. Liksom. Fast några få ljuvliga eller kanske mer braiga saker hittade jag ändå. Exempelvis en ny broderad tavla. Två gamla korgar. (att förvara garn och virkning i) Spets. En (jul-)duk. En sänglampa från 70-talet. Och en julgransfot, eftersom vår förra gick sönder. (vi kommer även i år ha en julgran ute på altanen endast, för att slippa allt besvär med barr inne (vilket förmodligen skulle bli oövervinnligt då jag inte för en sekund kan tänka mig att min lilla stjärna skulle låta granen vara i fred), och skona min snuviga näsa då jag är lite allergisk).

Nedan kommer lite foton på några av mina loppisfavoriter.

Stellas dockvagn. 100 kr.

Två äkta gamla dalahästar. Inte särskilt dyra.

Handgjord virkad liten dockfilt. 10 kr.

Vacker broderad tavla med ram 40 kr.

Två praktiska korgar att förvara garn med mera i
5 kr respektive 20 kr.

Liten broderad kattavla.


Så slutar jag med att rada upp lite favoriter såhär tråkigt. En vas, en tavla och några dockor.
Inte särskilt dyra. Och kan nog ta plats på ett lämpligt ställe så småningom.
När sovrummen är färdigrenoverade.

Jag har några till favoriter men har ej fotat dem. Kommer en annan gång.

Vilka är era loppisfavoriter? Lägg upp bild på era bloggar och kommentera gärna här så kikar jag in!


Puss och Kram syns på stan

9 kommentarer:

Lotten sa...

Oj vad mycket fina saker du hittat! Visst är det så att här i storstan verkar alla vara på jakt efter samma saker.... irriterande men samtidigt väldigt tillfredsställande när man ändå får tag i det där extra som man vill ha ;-) Det handvirkade docktäcket var underbart!

Kraam Lotten

Goda Dagar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Goda Dagar sa...

vagnen är helt underbar, sådan vill man ju ha själv!! Jag har varit på loppis bara en gång, men nu när jag sett dina bilder ska jag absolut göra det mer gånger. Det kan bli något för mig med, vem vet =))

Jenny sa...

Hej Vännen!
Visst är det kul att gå på loppis! Jag gillar den där förväntansfulla känslan man får när man går in, kanske hittar man FYNDET just här:)

Vilka fina saker du fick med dig hem!

Kraam Jenny

Sandra sa...

Du har redan sett flera av mina loppisfynd och i år har det inte blivit mer än en gravidkjol i april.
Loppisar är hetare än lava, alla ska ha det lantligt chica numera. Men du har hittat saker som jag inte alls skulle titta på. Så kul att se hur olika smak vi har inom loppisvärlden.
Hoppas dina nya saker hittar sina perfekta platser i hemmet.

Kram

Jennie sa...

Åååå den vagnen är ju bara så himla cool,jag skulle också köpt den till Lova på stående fot! 100 kr, vilket fynd alltså! Annars är jag ingen loppis-människa. Jag gillar det när jag väl är där (gjorde ju ett fynd på två fåtöljer i somras) men det är inte så att jag håller koll på när och var det är loppis här i trakterna. Intresset kanske växer med tiden, vem vet? De sakerna du hittat skulle absolut inte passa i mitt hem, men den ena korgen där stickningen ligger är ju skitsnygg!

Vet du någonstans där det är troligt att man kan få tag på en sådan vagn?

Stella är supersöt i sin tjocka kalufs och så nappen rätt i mun, hihi!!

Kraaaaaam

Malin - Mamma till h-barn sa...

Hej vännen!

Åhhh vilken dålig bloggvän jag varit... Det har varit såååå mycket här och jag har inte orkat kommentera, ledsen!

Jag skriver till dig i kväll!

Kram!

veronica sa...

Åh vilka fina fynd!Vagnen är bara helt underbar,så´n skulle jag oxå vilja ha till mina barn!Jag älskar att gå på loppis jag mé,har ju tyvärr ingen blogg..Men gillar att köpa pussel,böcker&leksaker till barnen o till migsjälv blir det mest ljuslyktor =)
kramiz Veronica

Sjabbig men chic sa...

Loppis är kul och du har gjort många roliga fynd. Kan inte säga vad som är mitt bästa fynd. Jag ändrar mig ju hela tiden. Det som var kanon igår är uselt idag och du vet:) Hoppas att ni har haft en bra helg och en mysig första advent.

Kramis Lisa