lördag 6 november 2010

De små barnrummen

Som jag har delgett er förr här på bloggen har vi ju påbörjat en renovering här hemma. Närmare bestämt är det de små barnrummen som stod på tur. Två rum på övervåningen skulle alltså fixas från golv till tak.

Och det vi har gjort är då att först riva allt det gamla. Tak som var ett gammalt spänntak från 70-talet. (= en sorts plastduk som ligger som en hemskt yta som tak uppspänd på bruna små fula plastlister. Och golv, som var en plastmatta också den från det glada 70-talet. Samt lister (bruna i plast) och dörrar och dörrkarmar (bruna samt vitdassiga dörrar).


Stellas blivande rum under renovering.
Spänntaket är borta. Golvet håller på att åka ut.

Kvar blir här isolering i tak och något odefinierbart på golvet.
Ni ser även de härliga listerna och den vackra dörren. Not!


Rummet under/före renovering.

Sedan fick snickaren komma och jobba. Vi valde att ha smala furuplankor som golv. Dessa lades in obehandlade och målades sedan ljusgråa. Och på väggarna blev det träpanel. Fasad. Och ej pärlspont. (Vi har alltså raka kanter och ej runda). Panelen består av färdigmålade mdf-skivor som liksom limmas upp på väggarna. Mycket bra val om man vill slippa sprickor i väggarna. Till taket valde vi gipsskivr och då hela gipsskivor utan synliga kanter. Dessa spacklades, slipades och måldes vita. Även höga färdigmålade golvlister sattes in. Och nya dörrar och foder till dessa. Till handtag blev det svarta med krom. Hur snygga som helst. Som tog oss flera veckor att hitta och köpa. Inga taklister vill vi ha. Utan bara en liten silikonfog längst upp mot taket.

Tias målar taket i Stellas rum.
Panelen på väggarna är uppe. Och golvet är lagt!

Och det som vi nu väntar på är de nya fönsterna och dörren till den franska balkongen. När dessa är på plats fixar vi den sista väggen (väggen som har fönsterna alltså) som vi ska måla rosa/lila respektive vit i Leias och Stellas rum.

Och i väntan på detta passar jag på att handla lite inredning. Det blir bland annat en ny säng till Stella. (Eftersom hon vägrar sova i sin spjälsäng nu. Detta löses till Leias förtret genom att låta arga bebben ligga skavfötters med sin syster. Vilket vi inser inte är särskilt juste mot Leia. Så i morgon ska det handlas säng. Vi har hittat en vit juniorsäng från mio. Givetvis även den helt i vår smak). Och Leia får ett gammalt skrivbord vi målat vitt. Och en antik pinnstol jag hittade i ladugården på mitt torp. Även den är målad. Ljusrosa. Över skrivbordet kommer det bli två hyllor. Vitmålade. Med ljusrosa konsoler till. Ny matta har Leia redan fått. (från mio) Stella fick överta Leias gamla matta. Stella ska få en låg bänk vi ska bygga. Som ska vara från vägg till vägg det vill säga helt tvärgående längs hela kortsidan i hennes rum. Och två små stolar till bänken. Bänken kommer ant kläs i någon fin vaxduk. Och sedan självklart nysydda gardiner. I tyger från Sandberg.


Den gamla pinnstolen vi fyndade på vår egna ladugårdsvind!
Inte illa!

Och så här blev resultatet. Stella provsitter den
nymålade stolen vid Leias nygamla skrivbord.Tygval till gardinerna. Det blir två hissgardiner till vardera barnrum.
Ni ser även den nya mattan från mio till höger, och trasmattan är med ny.
Inköpt från Balders Hage.

Vi var så jämställda här hemma att vi valde gardintyg till varsitt barnrum.
Detta är Tias val. Till Stellas rum. Båda tygerna kommer från Sandberg.

Utöver detta blir det en ny liten bokhylla från ikea till Stellas rum. Samt en garderob från elfa till Leias rum. (som tjejerna får dela eftersom Stellas rum är extremt smalt och ej rymmer någon garderob).

Och sedan då till det allra roligaste. Detaljerna. Och dessa kommer bland annat inhandlas från den otroligt vackra och inspirerande inredningsbutiken Lilla Tusselago! Som även har en blogg man inte får missa!Nyinkommen lampa, självklart från lilla Tusselago, till Stellas rum.


Helt underbar julstjärna till ett ljuvligt flickrum!Inte kan man annat än längta till julen när man ser dessa underbara dekorationerna?


Inte så tokigt va?

Ha en fin söndag alla gamla och nytillkomna bloggvänner, glöm nu inte att skriva massa uppmuntrande kommentarer till mig om detta!!!

Puss och Kram

10 kommentarer:

Jennie sa...

Jag är den första att skriva och jag tycker så här: Helt fantastiskt fint och genomtänkt. Måste säga att tyget Tias valt är jättesnyggt!
Ja det är helt enkelt så snyggt att du måste ge honom en eloge från mig;) Väggarna är så fina, passar perfekt i små barnrum och ni följer upp den lite lantliga vita stilen med äldre möbler som ni målar i vitt. Sååå snyggt!Lite svaga nyanser av lila och rosa tror jag kommer bli fint till detta vita! Pastell nästan...oj, va läckert! Lyckost Stella, ny säng!! Mio har underbara barnmöbler så den är fin kan jag tänka och med den fina virkade filten du gjort kommer det bli kanon:)

Lova har en helt annan stil på sitt rum och jag ska visa med foto hur hennes ser ut för skojs skull!! Jag har tänkt FÄRG, massor med färg mot vita väggar och en svart fondvägg över hennes spälsäng! Huvudfärgen är röd! Jag älskar ugglor och elefanter i barnrum. Det är möjligt att jag på senare tid halkat in lite på retro-stilen när det gäller hennes rum, det var nog inte meningen från början!

Så kul att du verkar gilla inredning, då har vi det gemensamt:) KRAAAAM

Anonym sa...

Caroline, det blir så himla fint!!! Jag blir jätteinspirerad och vill genast sätta igång med vår storas rum (men först källaren som nu är utriven). Härliga färger du använt, barnen kommer stortrivas :). Får komma förbi o se allt live! Kram kram, Sofia

Linda sa...

WOW!!! Vilken förvandling!!

Annika sa...

Kul att få totalrenovera rummen så. Det ser suerfint ut :-)

Mikaela sa...

Jättefint!! Gillde verkligen träväggen. Ni är duktiga inredare.

Sandra sa...

Klart jag inte glömmer att kommentera. ;)

Det kommer att bli jättefint! Alldeles underbara flickrum för era prinsessor. Jag ser verkligen fram emot att få se slutresultatet.

Så många fina saker du har hittat också, precis i min smak. Det skulle vara kul att komma hem till er och gå husesyn. :)

Önskar dig en fin och smärtfri, så gott det går, vecka. Kraam

Johanna sa...

Jisses vad fint det kommer att bli! JAg gillar din smak! Hoppas dock på färdiga efterbilder framöver :)!

Hoppas helgen varit bra...kram

Huset vid ån sa...

Hej Caroline!
Tack för dina trevliga kommentarer inne hos mig, blir såå glad!

Vad duktiga o energiska ni är, kommer bli såå fint! Snyggt med vit panel och sandbergs tyger är ju såå snygga också! Lycka till med allt!

Kram Therese

Marie-Louise sa...

Vad snyggt det blev, vilken förvandling. Dottern måste vara överlycklig över detta nya fina rum :D

klok som en bok sa...

Gillar Tias val av gardintyg, mycket snyggt! Och allt det andra också, blir fint:-)