tisdag 9 november 2010

En dag som denna

En dag som denna önskar man att man inte hade ett hus byggt på 70-talet. Med orginalfönstrerna kvar. För det blåser sannerligen rätt in. Jag både hör och känner hur vinden viner. Här inne. Tvärdrag. I min hall. Trots stängda dörrar. Och fönster. Och jag stretar emot. Det blåser. Och susar. Från båda hållen.

En dag som denna önskar jag att jag får ett positivt besked. Besked från Mr Överläkare. Som jag strax ska åka iväg och träffa. Ett första möte. Jag känner mig trött. Nervös. Och lite stressad.

En dag som denna sov arga bebben i sin nya säng. Hela natten. Utan att skrika efter mamma eller pappa. Mer än en gång.

En dag som denna känns livet rätt så kämpigt. Sorgset. Och nästan vemodigt.

En dag som denna borde solen skina. Dörrarna borde vara öppna. Vinden borde susa. Obesvärat och öppet. Åt ett håll. Åt samma håll.

En dag som denna borde jag följa strömmen. Lita på vinden. Lita på att det blåser. Åt rätt håll. Släppa taget. Och låta mig ledsagas. Och följa. Ärligt. Och rättfram.

En dag som denna är en dag. Som aldrig kommer igen. Den passerar. Här. Och nu.

Det är aldrig något annat.

Än här och nu.

En dag. Som denna.


Puss och Kram

5 kommentarer:

Sandra sa...

Visst är det så, här och nu är vad vi har. Men vi kan inte leva efter att tänka på det hela tiden. Vi behöver leva också, följa dagen.
Jag vill väldigt gärna vakna en dag och se att du mår som en prinsessa. Lycklig, sorglös, smärtfri och tuff. Som en sagoprinsessa, det är nog de enda sessor som har det så. Det skulle passa bra med en saga som blev sann. Den om Carro, mamman Sweetie.
Önskar dig ett bra läkarbesök och en fin dag.
Kram

klok som en bok sa...

Men det är ju jag, Fina Matildas mamma, nu följer jag dig från min bokblogg istället:-)

Ewa sa...

Fint Carolin.

Underbar familj, du har en rejäl fallskärm...

<3 Kram Ewa

Meta sa...

Låter som att hösten tar på dina krafter med, skickar en massa kramar och hoppas att vi båda snart får ork att känna oss bra igen!!
Kram

Jennie sa...

Hoppas att ditt läkarbesök gick bra!

Ajdå, såna fönster? Här drar det också in fast detta är byggt i slutet på 80 skulle jag tro! Snett och vint är det, det är därför fönster glipar! Vi har försökt få det åtgärdat och de har försökt, men det blir aldrig riktigt bra för är de det sättningar i huset så är det inte mycket att göra. Golv kan man fixa med flytspackel, men väggar? Lovas dörr till rummet går inte att stänga pga att det är så skevt överallt:( Jag vill ha ett hus nu!!! Vi flyttar inte runt till massa lägenheter utan vill vänta tills det rätta huset dyker upp...men det gör det aldrig:(

Vilken underbar bild på havet!!

Duktiga Stella som fixade första natten i egen säng utan större problem!

Fina vännen, jag önskar jag kunde fixa så du blev smärtfri. Det tror jag alla runt dig också vill, en sån fantastisk människa och mamma som du verkar vara, förtjänar att må bra!
KRAAAAAM