tisdag 30 november 2010

I-landsproblemet är löst-vad gör man med all sin tid då tro?

Jag kunde verkligen inte sluta tänka på färgen i rummet. Det var inget man kunde "dölja" med något alls. För färgen fanns där oavsett man skulle sätta upp tavlor eller något annat på väggen. Resten av rummet har färgstarka saker som en cerise matta, en röd pigtittare, färgglada leksaker, en färgglad puff. Som sedan omringas av mjuka vita panelväggar. Att då ha en svagt lila/blå färg på en vägg som dessutom ligger i norrläge (vilket gör att solljuset ej skiner på väggen och gör den varmare) var som att väggen försvann. Rummet hade helt plötsligt bara tre väggar. En två tre.

Så sagt och gjort. Jag bytte färg. Jag och tjejen i färgbutiken som hjälpte mig lite med tyg till barnrummens gardiner matchade ut en färg som går i samma skala som gardineran och mattan. Så nu blir det en cerise fondvägg som markerar väggen fint. Denna färgen är varm och stark. Ja lite skillnad blev det allt.

Så, nu när mitt i-landsproblem förmodligen är löst får jag väl koncentrera mig på de andra problemen. Igen. Som att försöka bli bättre i nacken. (Vilket jag har försökt med hela två gånger idag. Nämligen genom besök på spec-sjukhus samt att jag har fått en taktilmassage-behandling.) Lura ut om jag ska försöka få kontakt med Stellas överläkare eller tarmsköterska eftersom hon knappt bajsar själv. (Ja det var ju det som var själva vitsen med vidgningen vi gjorde i förra veckan). Och hur mycket kläder behöver man egentligen ha på sig när man ska rida ute i tio minusgrader. För att inte frysa ihjäl. Eller åtminstone förfrysa de rara små kinderna. Eller tårna. (Leia ska rida i morgon igen. Vilket ger mig ytterligare ett tillfälle att anta utmaningen klä-barn-lagom =rätt. Misslyckades i måndags då hon var för varm upptill men frös om kinderna och tårna och fingrarna.)

För att återvända till mina i-landsproblem. Eller snarare avsaknaden av sådana. Ja nu när jag löst färgfrågan kunde jag ju faktiskt ägna mig åt andra viktiga sysslor. Som att köpa julblommor och plantera lite fint med inhandlad dekoration. Slå in fyrtioåtta små paket. Laga älgköttfärssås. Och pasta. Bada baby i handfat. (Nej jag vet. En Ettårochåttamåndersflicka är ingen baby. Egentligen. Fast eftersom jag verkar ha lite svårt att acceptera just den lilla detaljen får hon fortsätta med att bada i handfatet ett tag till). Få upp grejer på väggarna i de nya barnrummen. På väl utvalda platser. (Eller typ men-för-sjutton-sätt-upp-krokeländet-där-någonstans-på-den-där-väggen-ser-du- inte-att-mitt-barn-gråter-och-drar-i-mig-vad-sa-du-jag-hör-inte-för-julmusiken-spelar-så-högt-från-datorn-va-ringer-hemtelefonen-vem-sjutton-ringer-på-de-fasta-telefonerna-egentligen-nu-för-tiden-och-vem-torkar-Leia-hon-ropar-färdig-från-badrummet-nej-nu-piper-timern-jag-måste-hälla-av-vattnet-från-pastan)

Ja. Ungefär sådär.

Ha en ljuvlig tisdagskväll och här kommer resultatet (som vanligt är jag fotografen och kameran är min iPhone):

Brrr kallt!

Ahhh börjar bli varmare.
Plask plask
Men varför rinner det vatten ut på hallgolvet?


I-landsproblem-substitut

Kvällens mycket väl fotade och väl utvalda inspirationsjulbild!

Puss och Kram

Ps I LÖV parenteser. Ja vad vore Livet utan parenteser. Egentligen? Ds

7 kommentarer:

Huset vid ån sa...

Vilka härliga levande bilder på din familj....
Tusen Tack för Grattishälsningen till Wilma!

Må så gott!
Kram Therese

Malin - Mamma till h-barn sa...

Ha ha ha! Ja, vi har också ett i-landsproblem hemam just nu, hur mycket kläder vi ska ha med oss på våran resa ;)

I morgon ska jag på 5-årskontroll med Axel och idag har vi haft samtal med tarmterapin så nu blir det Resulax dagligen för oss. Men det känns ändå helt ok, förhoppningsvis blir han bättre och som vi brukar tänka, det finns inget bättre sätt att börja med en "jobbig" rutin än på semestern :D

Hoppas allt är bra med er annars!
Kram!

Jenny sa...

Hej Vännen!
Det ser ju ut att bli jättefint med fondväggen:)

Härliga bilder, speciellt den på Söt-Stella i handfatet:)

Sköt om dig!

Kraam Jenny

Kiqi sa...

ser nice ut =) har skickat ett meddelande på FB.. kramar

Anonym sa...

Ser ut att bli jättefint med fondväggen&Snyggt med blommorna!
Stella är så söt,säkert mysigt att få bada i handfatet!kramiz Veronica

Jennie sa...

Håller med dig ang. paranteserna;) I mina senaste blogginlägg är där paranteser till förbannelse;)Förstår att du målade om, det finns inget värre än om man inte blir nöjd. Ofta är det ju inte så stora ytor det handlar om i barnrum:) Den rosa ser läcker ut. även ljusa pasteller är snyggt till vita träväggar!
Kraaaam

Åsa sa...

Supersöta Stella! Åhhh, så gosig!!