tisdag 13 april 2010

Vad är lösningen?

Idag var jag hos min naprapat. 500 kr. För 30 min. Dyrt. Fast det skiter jag fullständigt i just nu. Man får ingen ersättning från något håll för privata behandlingar. Och det skiter jag i med just nu.

Det enda jag bryr mig om är att få må bättre. Och efter en behandling hos honom mår jag- sämre. För dagen. Men dagen efter känns det bättre.

Och det får vara värt 500 kr.

Jag har planterat nya blommor i krukorna ute idag. Det var inte så mycket blommor i min smak att välja mellan. Som tål vädret nu. Med frost om natten. Jag gillar inte blåa och gula "violer" som de flesta verkar ha. Men jag hittade något rosa-aktigt och ngt vitt och lite ljuslila. Det blev rätt sött. Kan fota det någon dag.

Jag skulle absolut ha U-jord med. Det var nödvändigt. Tydligen. En stor säck. Dyr den med. För P-jord som jag hade hemma dög inte. Och inte heller blomjorden. Eller pelargoniejorden.

Hur många olika jordar finns det egentligen?

Och varför köper jag en ny varje gång?

Denna tisdag har även gått åt till att fika på förskolan. De hade ordnat en drop-in kaffe för oss föräldrar. Med vernissage. Alla små söta täckningar. Underbart. Leia strålade av lycka för att hennes familj var där. Både mamma och pappa och lillasyster. Min fina duktiga Leia.

Stella är dålig i magen. Hon mår inte bra alls. Fast det är ju vardag för oss. Och för henne. Men det gör lika ont i mamma-hjärtat varje gång för det. Hon skriker vid alla blöjbyten. Rumpan håller på att skinnflås igen.

Det rinner rakt igenom henne. Och ändå tömmer hon inte allt? Någon som får ihop den ekvationen? Att ge lavemang till en tjej som bajsat 10 gånger?!

Det finns helt enkelt ekvationer som inte går ihop.

Det fick jag aldrig lära mig på Chalmers. På Chalmers gick ekvationerna ihop. Där kunde man få alla rätt på ett matte-tal. Bara man fick ihop ekvationen. Och jag brukade lyckas bra med det. Matte var min grej.

Men hur ska man veta vad man ska göra när det inte finns något enkelt och rätt svar. När ekvationen inte går ihop. Hur mycket man än försöker?

Om ni visste vad jag önskar att det var mer som "matte" i mitt liv.

Att det fanns självklara lösningar. Som man kunde räkna ut. Lugnt och metodiskt!

Puss o Kram

6 kommentarer:

Johanna sa...

Haha, ja det här med jorden har jag med funderat över flera ggr. Även idag när jag köpte jord till mina frön som jag ska sätta i veckan. Hojta gärna till om du får ngt klokt svar i frågan :)!

Men fy vad jobbigt med Stellas bajseri. Det gör så ont att läsa att hon ska ha det så besvärligt vid så ung ålder!!! Stackars liten!

Magsjukan klarar jag mig gärna ifrån! Är hellre förkyld i en månad än magsjuk ett dygn! Jag håller mina tummar...

Honungspojkens mamma sa...

Självklara lösningar ja... Det skulle inte vara så dumt!

Och lilla Stella, vad jobbigt med lilla magen och så många tömningar utan slut...

Massor med kramar

Jennie sa...

Logiska ämnen som matte finns det få av, livet är ett av dem...om man nu kan kalla livet ett ämne? Nej, det kan man självklart inte...men du förstår var jag ville komma, haha!Önskar också att jag kunde "räkna ut" vissa saker genom en ekvation eller modell, speciellt i mitt jobb, det hade underlättat, haha!

å, jag blir så ledsen när jag läser om Stella, det är inte rättvist. Kommer denna sjukdomen att bättras med åren eller det är för tidigt att säga? Det kommer säkert bli lättare när hon är stor nog så att du kan förklara för henne vad det handlar om och hon kan bli mer medveten om vad hon mår bra och dåligt av.

Vi ska skaffa en övernattningslägenhet i Gbg innan årsslutet :) Då måste vi ses med Stella och Lova oftare...men nu ses vi ju den 24e först och främst, kul! Kramar

Sandra sa...

Skönt att få behandling, hoppas det känns bättre idag.
Jaså, du samlar på planteringsjord? Jag kan handla åt dig, det blir vad det blir. :)
Aj, stackars Stella med så ont i rumpan. Hoppas verkligen att det stabiliserar sig så att hon inte blir helt trasig.
Ekvationer, de stämmer sällan i livet. Livet är inte gjort för att räknas på eller försöka hitta färdiga lösningar. Vi får ta vad som kommer och sen jobba efter det - hur svårt, trist, kul eller "bara" det är.
Önskar er en fin dag! Kram

Jeanette sa...

Ja, enkla ekvationer hade jag oxå velat ha ibland...

Stackars Stella, hoppas det blir bättre snart.

En sak kan jag dock hjälpa med. Jord. Jag köper billig "skitjord" och blandar med hästgödsel, sen växer det mesta så det knakar. Så kom upp och hämta en säck och sen kan du skita i allt vad U-jordar och P-jordar heter. :-)

Kämpa på och ge inte upp. Snart ska din smärta bli bättre, det tar tid att läka kroppen.


Kram!

Malin - Mamma till h-barn sa...

Lösningen?! Tyvärr lavemang o dundersalva... tror d e d enda som hjälper f en dålig h-mage :(
behöver du fistelsalva? Jag har precis hämtat ut, igen, har massor hemma om jag ska skicka över lite?
Massa styrkekramar vännen!