torsdag 22 april 2010

Att komma till insikt

Har precis skrivit på ett nytt elavtal. Tredje kvällen i rad försäljaren kommer. Och han var ju så trevlig. Och kom tillbaka. Tre kvällar. För att de andra ej passade. Och det var ju ändå några ören billigare som blir kronor som blir någon tusenlapp per år. Tydligen. Och dessutom miljövänlig el.

Så visst gjorde jag rätt?

Han fick mig att tro det i alla fall. Och det får duga för mig.

Två saker har jag lärt mig på kort tid. Eller kanske kommit till insikt med.

Nummer ett; Min whiplashskada kommer ej vara borta i morgon heller när jag vaknar. Så jag kan lika väl lugna ner mig. Sätta upp mer långsiktiga mål. Fokusera på att må så bra som möjligt. Under tiden. Och låta-det-ta tid.

Det andra är, precis som jag skrev sist, aktiva avslappning. Som inte är det samma som vila. Eller sova. Eller slökolla på tv. Och det gör underverk. Hur kan jag levt 32 år och 11.5 månader utan att insett det? Hur har jag klarat mig?

Och detta är två saker jag är stolt över.

Vad har ni för några aha-upplevelser ni nyligen kommit till insikt med?

Sist men inte minst bara måste jag skriva- nämna- att ett litet telefonsamtal, en liten hälsning, jag finns här, jag ser dig, jag hör dig, jag läser och jag känner med dig fick mig att bli så varm i hjärtat. Fick mig att känna mig bättre till mods. Stöttning. Energibägaren som gapar hel tom fylls på. Och det är helt hennes förtjänst!

Tack Maria, du vet vem du är, och du är den finaste människan jag känner!


puss o kram

1 kommentar:

Sandra sa...

Jag tycker att du gjorde rätt i att byta elavtal. Miljövänligt är bra.

Att komma till insikt är svårt. Jag avskärmar mig ofta istället för att vara öppen och ta emot. Men mina senaste insikter är - allting går så mycket lättare om jag ger det tid. Och, ingen annan kommer att fixa mitt liv, det är hårt att inse men det är bara jag som kan göra det. Håller på att vänja mig, höll fast i att andra säkert kunde göra det på något sätt.
Hoppas du får en fin dag, utan alltför mycket ont.
Kram