måndag 19 april 2010

Ordningen återställd och överaskningar på posten

Ordningen är återställd. I alla fall delvis. Stelliosa-gradiosa är hemma. Och mamma jublar. Kärlek i överflöd. Bad. Lek. Och massor av kramar. Och ett bett i näsan. Man får se upp...

De blev alltså utskrivna i förmiddags, crp hade minskar och febern var nästan borta. Det vänder lika snabbt som det kommer. Och det känns otroligt skönt.

Vi har även hunnit med ett besök på Sahlgrenskas Kliniska genetik. Stella fick så klart vara hemma med morfar men jag och T åkte upp. Och det var bara bra svar där. De har ej hittat några mer avvikelser förutom denna sjukdom Hirschsprung då. Och detta var den första analysen. Nu ska de gå vidare med en djupare analys med. Fast det förstod jag inte riktigt varför. Men det gör inte så mycket. Om de vill analysera hennes gener ytterliggare varsågod. Vi vet att hon utvecklas normalt hittills och det är vi så klart otroligt tacksamma för. För att förklara lite för er där ute. Ibland kan det vara andra sjukdomar lite "på köpet" med Hirschsprung. Men jag hoppas och tror att Stella är förskonad från detta.

När vi kom hem därifrån låg det två paket i brevlådan. Ett från Maria. Min vän och säljare av klädmärket meandi . Tusen tack söta snälla du. Jag blev SÅ glad. Ett vackert paket bestående av en fin shoppingbag, servetter, en underbar scarf till mig samt lite annat smått och gott. Allt givetvis från självaste meandi som jag fullkomligt älskar som märke för barnkläder.

Det andra paketet bestod av en salva till Stellas rumpa. Tack söta snälla Malin. Malin har en lien Axel som också har hirschsprung. Och hon hade en bra salva som vi aldrig fått ta del av. Fantastiskt snällt och omtänksamt av dig Malin att dela med dig! Och tack för de fina orden i brevet. De värmde.

Jag fullkomligt älskar att få brev och paket på posten, bara så ni vet ;-)

Jag har även tränat avslappning idag. Väldigt medveten avslappning. Även kallad meditation. Har fått en skiva av min sjukgymnast. Kanske låter tramsigt. Eller flummigt. Men jag ska i ärlighetens namn säga att det hjälper. Det är A och O att slappna av de överspända musklerna i nacken och axlarna. De som fått sig en riktig stukning när jag blev påkörd.

Det ihop med akupunktur som jag påbörjat, samt mina små övningar, samt mina privata dyra behandlingar (och värkmedicin) bara måste ge ett gott resultat. Jag har absolut inte get upp. Inte efter sex veckor. Sex veckor med konstant värk. Överjävligt. Egentligen. Men det finns dem som haft sex år med detta. Och så ska det inte bli.

Det har jag bestämt mig för.

Puss o Kram

8 kommentarer:

Sandra sa...

Har det gått sex veckor? Tänk, tiden bara rusar fram.
Jag kör avslappning, inte alltid med skiva men en stund för mig själv, i nuet. Skivorna hjälper till att koppla bort det runt om så att inte tankarna bara far iväg som små fåglar.
Det är så skönt att Stella är hemma i familjen igen. Samling ger trygghet.
Såklart att du går på rätt väg, din inställning, de övningar och den behandling du får kommer att ge resultat. Kanske inte lika fort som du hoppas men det kan bero på allt som håller i dig från andra håll. Fortsätt som du gör, du är kanonCarro!
Stor kram, Sandra

Åsa sa...

Härligt att ha dem hemma igen!
Och du, kämpa på!
Du är fantastisk!! KRAM!

Linda sa...

Du är jätteduktig som gör allt du kan för att slippa smärtan. Du har inte gett upp och kommer inte att göra, och som Sandra skriver så kommer det att ge resultat! :) Skönt att Stjärnan är hemma igen. Kram!

Malin - Mamma till h-barn sa...

Det var så lite vännen! Självklart delar man med sig av de små guldkorn man har hittat utemed vägen med ett h-barn...

Visst är det roligt att få brev och paket, på posten självklart! Det händer ju mer sällan nu för tiden, mest räkningar som hamnar i lådan. Inte ens den glädjande lönespecen kommer hem på posten längre utan finns elektroniskt, inget roligt i brevlådan längre...

Hoppas Stella mår bra och att ni får vara hemma nu ett tag.

Massor med kramar!

Fina Matildas mamma sa...

Vad skönt att hon är hemma! Självklart spelar avslappning stor roll när det gäller smärta. Är man tex spänd och stressad kan man ju få ont i nacke/rygg utan att det finns någon fysiologisk anledningen till det från början. Kropp och psyke hör alltid ihop, det går inte att frikoppla den ena delen! Så forsätt slappna av:-) Kram

Jennie sa...

Vilken kämparanda du har, kanon! Du kommer fixa det här...och som jag skrev även på FL, det är verkligen kul att Stella är hemma igen och mår bättre :) Kram och lycka till med din träning

Malin sa...

Så skönt att Stellis är hemma igen! Och att hon mår bra!

Ja, windstoppern är från PoP. Har blivit skadad av två PoP tokiga systrar. Så det känns som det enda rätta att köpa. Haha! Men jag älskar den. Vilmer fick även en till i strl 86 (har 80 nu) som han har när han vuxit ur den han har nu.

Tack Vilmer mår bra nu! Det konstiga är att han verkar inte påverkad av hostan. Men visst denmåste ju störa honom. Den är ju värst på mornarna. Taskigt!
Ang medicinen så har han fått en liten mask att andas in i ja. Som ska se ut som en liten anka för att den ska bli rolig. Han har fått Airomir som funkar som Ventoline (luftrörsvidgande). Den ska vi ge först. Sedan ska han få en som heter Pulmicort som ska dämpa och förhindra inflammation i halsen.
Airomir ska vi ge innan Pulmicorten.
4 ggr per dag ska han få den i 1 vecka, sedan 2 ggr i ytterligare en vecka. Efter det ska vi tillbaka till barnmedicin för att se hur det verkat.

Kram!

Anonym sa...

glad att du uppskattade det. Tänkte genast på dig när vi fick en sådan "över" på mässan. Den måste Caroline få! Krya på er // Maria, me&i