lördag 17 april 2010

Rapport från isoleringsrum på avd 327-barnkirurgen

Fick till slut tag i barnvakt som kunde ha Leia några h på em så jag kunde åka upp och hälsa på min tappra stjänra. Och hennes duktiga pappa. Tack mina söta grannar för hjälpen med Leia!!

Stella och Tias sitter "inspärrade" på cirka 7 kvm. Jag var där knappt 2 h. Och kände givetvis stor saknad när jag lämnade dem. Men även stor befrielse. Två h på 7 kvm med ett sjukt, emellanåt mycket missnöjt barn som dock sken upp när hon fick se sin mamma, räckte för mig. Och de har varit där i 30 h nu. Utan att få gå ut.

Och hur mår hon då? Jo, lite upp och ner. I morse var tempen 40 grader precis, svarade på intravenös alvedon blandat med iprensupp bra. Dock steg tempen till nästan 40 igen och denna gången svarade hon ej på febernedsättande. De har hittat två olika virus i tarmarna. Virus som ska läka ut av sig själv. Ovanliga virus. Virus som kanske inte ger så mycket symptom på era tarm-friska barn. Kanske några diaréer och lite magont. Men som ställer till ett elände för Stella. Ett sådant elände så att hon blir inlagd. Inspärrad. På 7 kvm.

Det är ingen myt att magåkommor smittar. Efter det att man blivit sk "frisk". När era barn är helt friska, dvs kan äta normalt utan att kräkas/få diarré. Ja då ska de vara isolerade 48 h efter det. För att inte smitta. Men detta funkar inte i praktiken. Så magåkommorna surrar runt. Tex på dagis. Och vad får Leia? Inte något. Synligt i alla fall. Vad får Stella? Isolering på barnkirurgen. Dropp. 40 graders feber. Smärta.

Det är så det ligger till.

Nu väntar vi på fler provsvar. De kan ej utesluta att det är bakteriellt också. Och de kan ej utesluta att det gått ut i blodet. Så de blir kvar. Minst ett dygn till. På 7 kvm.

Nu ska jag gå och lägga mig. I en underbar men dock tom säng. Jag saknar hälften av min familj. Jag lider med dem. Instängda på sjukhuset. Men snart kommer de ut. I bästa fall redan i morgon. Jag håller tummarna.


Liten arg tjej.


Men naggande god, i alla fall emellanåt.


Man tar vad man har- Perfekt lära-gå vagn!

Puss o Kram

11 kommentarer:

Anonym sa...

Stackarna :-( Vi har oxå varit på isolering på sjukhuset så jag vet hur jobbigt det är suck!!!
Hoppas att de kommer hem snart
kram Kattis

Pia S sa...

Hon är en tapper liten tjej. Håller tummarna att du får hem din andra halva av familjen i morgon.

Kramar Pia

Kiqi sa...

Sötaste lilla stackarn!! Hon är en riktig kämpe, och hennes föräldrar med.. Håll ut!!

Stor krya-på-sig-kram till Stella från oss

erika sa...

heej, åh vad jobbigt men vad bra att de har koll på stella. hon är en riktig stjärna, vad söt hon är. och hon verkkar faktiskt inte så påverkad av alltihoppa utan det är vi föräldrar som är mer rädda tror jag. förr var det så också att elvis var tvungen att ligga inne pga av en liten förskyling o få dropp men efter botox har vi sluppot det jag vet inte om det är det eller att elvis har vlivit äldre...men han är mer o mer sjuk nu ändå tycker jag en vecka här o där hela året nu till o från inget roligt för hobom. kraaaam på er

Malin sa...

Håller också tummarna med dig!
Blev alldeles tårögd när jag såg bilderna på Stella!
Skickar många krya-på-dig kramar till Stella!

När vi två blir tre sa...

Å, lilla Stella! Hoppas hon blir bättre snart och får komma hem till mamma och storasyster!! Håller tummarna för er!

Mikaela sa...

Va sööt hon är mitt i eländet. Stor kram till er!!!! Jag förstår inte varför man inte håller sina barn hemma dom obligatoriska 48 h, vill man ha tillbaka skiten igen?? jag hoppas folk skärper sig och att ni får vara krya nu.

Linda S sa...

Men lilla Stella då.. så söt hon är! Så jobbigt hon ska ha det.. :(

Sandra R sa...

Jag hoppas att det är mycket bättre idag. Lilla modiga Stella! Och hårt prövade mamma C. Stor kram

Jennie sa...

Jag skickar massor med varma krya-på-sig kramar till lilla Stella, sötnosen! Hoppas hon får komma hem snart, förstår dilemmat med hur en magåkomma drabbar henne värre än andra barn, måste vara skit jobbit för henne och er...men du, kan de inte hjälpa dig bättre? Det måste väl finnas något du kan få för din smärta så att du i alla fall är smärtfri om nätterna och kan sova. Är du sjukskriven nu? Tusen rosor och en bamsekram till dig

Caroline sa...

Tack för alla söta fina kommentarer finaste ni! Det värmer mer än vad ni kan förstå! <3
@jennie: svar: Vet ej. Känns som jag famlar i mörker och inte får ngn rätsida på ngt alls, och just nu mest stressad över Stella!!
@mikaela: Håller med dig helt!
@erika: Ja du vet vad vi går igenom. Denna oro. Nej hon verkar faktiskt vid hyfsat gott mod. J´Hon är så tapper, hon är min idol. Jag beundrar hennes styrka!
@kattis: Ja då vet du, har ni med vart i rum 1 (isolering) på avd 327 på drottning silvia? Det rummet kommer ge oss hemska vibbar i fortsättningen...

Ni andra, tack för era kommentarer, det ger mig mer motivation att skriva och skänker glädje i allt elände!
KRAM!!