torsdag 15 april 2010

Barnakuten- igen

Halva Torsdagen har vi spenderat på Drottning Silvias barnakut. Stella är dålig. Igen. Inget jätte-akut men tillräckligt för att en telefonkontakt tvingar upp oss. Och det är vi så klart glada över. Att de är noga. Och bryr sig om oss.

Det jobbiga i det hela är dock att allt som inte är inplanerat sedan tidigare måste gå via barnakuten och då blir man sittandes bland alla. Andra. Och får-vänta-på-sin-tur. Så klart.

4.5 h senare, telefonsamtal hit och dit mellan akutläkarna och Stellas överläkare och en massa prover fick vi åka hem. Med ordination att skölja tarmarna oftare. De skulle ringa om några prover visade på bakteriell överväxt i tarmen. Det är det eviga problemet. Avföring som står still. Och kan bli toxisk.

Stellioni river halva undersökningsrummet.


Sonder far och flyger- och larmklockan är till för att tryckas på!


Men då händer det ju något i alla fall! Och sjuksyster är lika snäll för det. Hon säger bara när jag lite matt erkänner att min dotter håller på att riva halva undersökningsrummet; "Det är ingen fara, vi bygger upp det igen".

Men vad är väl en bal på slottet? I morgon är det en ny dag. Och kanske vill fröken äta lite lunch då? Eller middag? Ja vi får väl se vad hon bestämmer sig för. Nu ska jag sova.

puss o kram

6 kommentarer:

Malin - Mamma till h-barn sa...

Åh, jag vill så gärna kunna göra något för er! Det gör ont i mitt hjärta! Jag har mailat dig idag och förberett ett vadderat kuvert med en halv tub salva i! Hoppas i alla fall att den kan hjälpa lite för de utvändiga såren, även om jag så väl vet att det är de invändiga som skulle behöva mest salva...
KRAM!!!

Jennie sa...

Å, va jobbigt det låter, det gör ont att läsa att ni ska behöva ha det så här:( men jag hoppas innerligt att hon blir bättre med tiden

Är hon inte väldigt lik dig, hon har dina ögon i alla fall! Leia är mer lik sin pappa, eller? Är de olika i sättet också?

Ha det gott, kram

Sandra sa...

Så skönt att ni blir sedda och tagna på allvar. Hoppas nu att extra sköljningar ger resultat.
Sov så gott! Kram

Malin sa...

Lilla Stella! Den lilla kämpen! :)
Jisses va lik hon är dig på 2a bilden. Söt!
Skönt att ni har läkare och sköterskor som lyssnar på er och hjälper er!
Kram!

Linda S sa...

Bra att barnakuten finns, även om väntetiden såklart är tråkig. S ser tapper och söt ut på bilderna! :) kam

Johanna sa...

Stackars sötaste Stellan i världen! Vilken gounge som går loss i undersökningsrummet :)! Hoppas ni får bukt med tarmsköljningarna! JAg undrar bara, hur ofta är oftare för er? kram