lördag 12 mars 2011

Skriv om en Rubrik

Skrivpuff ber oss skriva om en Rubrik. Jag väljer denna.

Tretton Dagar

Nu fyller min stjärna snart två år. Ja, två år om tretton dagar. Och det var tretton dagar gammal hon var, när hon opererades. Tretton dagar gammal, rullades hon ut från barnkirurgen på Drottning Silvias Barn-och Ungdomssjukhus och upp till operation. Hon låg i en alldeles för stor järnsäng iklädd en ljusblå lång skjorta. Med en nål i huvudet. Och en på handen. Kvällen innan hade de badat henne med antibakteriellt tvål. Sköterskorna alltså. De frågade om jag ville vara med och bada. Jag tackade nej och möttes av oförståeliga blickar. Tretton dagar tidigare hade jag förlösts med kejsarsnitt och var av den orsaken matt och orkeslös. Dessutom hade jag vid det tillfället även akut gallsten, som dock inte hade diagnostiserats ännu. Situationen var extremt påfrestande. Tiden sedan min Stella föddes hade varit omvälvande på alla sätt. Tillvaron hade vänts upp och ner och jag kämpade mot kaoset inom mig och runt omkring mig.

Tretton dagar gammal lämnades hon av sin mamma. Ett avsked jag aldrig kommer att glömma. Ett avsked som stretar emot all moderlig instinkt i världen. Men paradoxalt nog kände jag mig ändå trygg. Rädd och trygg på samma gång. Jag visste det. Det fanns inom mig. Övertygelsen om att det skulle gå bra. Mitt hjärta visste om det men tankarna skenade ändå iväg.

Och om tretton dagar fyller hon två år.

Två år om tretton dagar. Och det går nästan inte att förstå.

Hur mycket kärlek, smärta, lycka och lidande tretton dagar kan innehålla.

Tretton dagar.


Puss och Kram

8 kommentarer:

saqer sa...

Puss o Kram t Dig o Stella!!

saqer sa...

& fin text!

Maria1723 sa...

En bra text med inlevelse...

Kalle Byx sa...

Du var där även om du inte var där. Fin text.

marmoria sa...

Du berättar bra.

naturliktvis sa...

Fina Carro berättar om livets vägar.

/Sandra

Thepas sa...

Först: Du är så himla bra och fin och en utmärkt och stark mamma som orkar med så mycket trots allt som hänt. Du är en inspiration.

Sedan: Jag brukar faktiskt tänka på dig när Theodore har den här koftan. Det känns som din stil. Priset för en sån här kofta är 500:-. Vilket är special price for you eftersom garnåtgången och materialkostnaden är rätt hög för den här koftan. För 100:- extra får du en matchande mössa också.

Jag rekommenderar merino-ull istället för får-ull som jag använde (priset är ungefär detsamma i alla fall) och här finns en färgkarta:

http://www.garnstudio.com/lang/se/visgarn.php?garn=MerinoExtraFine

stort och smått sa...

Fint skrivet.