fredag 25 mars 2011

Stella två år idag

Grattis min stjärna!

Idag fyller hon alltså två år. Min älskade Stella. Två år. Helt ofattbart. Hur kan två år gå så fantastiskt fort? Minns dagen hon föddes som om det var igår. Det är en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Så stort! Så mycket kärlek! Och så mycket underbara och fina känslor!

Jag hade tänkt att bjuda fröken på frukost-på-sängen med paket i morse, men trots att jag ställde klockan mycket tidigare än vanligt lyckades Stellioni vakna före sin mamma, som vanligt! Så jag frågade henne direkt, när hon kom in till mig och väckte mig, "Men Stella, vet du vem som fyller år idag?" "JAAAAAAG!" vrålar hon i högen sky och skrattar sedan efteråt. Vi går ner tillsammans och byter blöja och fixar smörgås och jos, och tar med det upp igen. Så sätter hon sig i sängen och tittar lite konstigt på mig och Leia som sjunger både en och två gratulationssånger. Stella såg både glad, förväntansfull och samlad ut. Att äta frukost i sängen var nog lite konstigt, men hela mackan gick ned i ett hafs. I paketet hon öppnade låg det två små böcker.

Sedan bar det av till dagis och det märkets tydligt på henne att det var en spännande dag. Vi hade köpt glasstrutar som hon sedan bjöd barnen på.

Jag fortsatte promenera efter lämningen och tog som vanligt rundan längs havet. Fåglarna kvittrade i kör och solen kändes ovanligt varm. För i vår! Väl hemma igen fick det bli en snabb frukost och lite tv. Sedan gjorde jag något jag tänkt göra i flera år, men inte fått tummen ur, så att säga. Kanske känner ni igen er? Man tänker på det allt som oftast men där tar det stopp. Så var det med mina två frys. Jag frostade alltså ur det ena idag och städade ur det. Ett himla jobb vill jag lova men väl värt besväret då jag faktiskt till och med kan förvara varor i lådorna nu. Såhär efteråt känns det nästan genant att jag skjutit upp sysslan i flera år!

Sedan, efter rätt mycket vila, fick jag åka iväg och handla mer paket åt damen. Och det blev en sopkvast att ha ute (hon älskar att städa, och det har hon definitivt inte ärvt av sin mamma men ev av sin mormor, eller farmor, för de är väldans bra på att städa och har det dessutom oftast väldigt städat runt omkring sig), en "sångpåse" som är en fin handgjord tygpåse med sex olika djur man kan sätta på fingrarna och sjunga kring. Och så blev det en vaxduk till hennes nya bänkar, (så himlans fin!!!) en lampfot till den nya skärmen, och en vimpel att pryda väggen med. Rätt så mycket inredning alltså men vi håller ju fortfarande på att inreda deras rum, sedan vi renoverade dem i höstas/julas.

Och som ni kan förstå blev det en mysig fredagseftermiddag med ett litet familjensweetie-kalas! Tårta före middagen som blev rejält försenad så barnen var i säng rätt så sent.

Men har man födelsedag så har man. Faktiskt.

Ha en fin helg ni alla, i morgon ska vi ha tvåårskalas, väldans trevligt!


Något vackert!

Något underbart!

Och alldeles ljuvlig!
Puss och Kram

6 kommentarer:

saqer sa...

Fiiiiint!

Sandra sa...

Sötnos! Vilken fin dag. Kul att barnen får bjuda på glass när de fyller år. Vår förskola (föräldrakooperativ som snart blir personalkooperativ) har tagit bort allt sånt, bara fruktfat på födelsedagar.
Väbehövligt att frosta av frysen, men så tråkigt.
Ha ett fint kalas för stjärnan idag!
Kram

Thepas sa...

Åh vilken fin födelsedag hon verkar ha haft!

Jenny sa...

Grattis i efterskott till sötaste Stella!
Hoppas hon får ett riktigt trevligt födelsedagskalas idag! :)

Kraam Jenny

Jennie sa...

Vilken fin dag:) Hoppas ni har eller hade ett bra kalas i dag också!!

GRATTIS STELLA

Mikaela sa...

Vilken fining hon är! Grattis till Stella. Det lät som en bra födelsedag. Är avis på dina promenader vid havet, bodde närmare Vättern innan och älskade att promenera längst med vattnet. Skicka mig en salt tanke nästa gång du är vid vattnet :-)