tisdag 23 februari 2010

Yoga

Idag har jag haft debut. Yoga debut! Och nu känner jag mig frälst! Den inspirerande tränaren Nina förtrollade mig verkligen in i Yogans värld med hennes lena monotona röst som på ett mycket behagligt och pedagogiskt vis fick min kropp att utföra de mest konstiga positionerna.

Ja ni ser själva. Kanske hade jag inte riktigt så välsträckta ben och armar men säkerligen näst intill.Ja det var en ren slump att jag vågade testa.

Jag har gått promenad till öppnis idag (igen- ja jag ljög igår, det blev visst en sista gång idag istället för min lek-date fick ställa idag in pga magsjuka (stackars er krya på er!!) men det utnyttjade jag givetvis genom att insupa Öppnis underbara atmosfär och utbud en sista gång). Hur som helst, vid denna promenad har jag alltså dragit på mig en onödig och mycket obehaglig skoskav. (Borde inte 12 år gamla Bally-kängor vara ingångna??)

Alltså var det inte alls särskilt lockande att löpa 5-7 km på löpbandet med blodig häl. Och något annat pass fanns ej att tillgå. Och när jag dessutom inser att man faktiskt utövar Yoga barfota gick det ju inte att backa!

Så, Tack skoskav!

Ninas meditativa stämma i en nedsläckt lokal med massa tända ljus inlindad i en filt fick mig precis så lugn som man kan önska. (Nåja, filten hade man de sista 15 min när man varvade ner...hm... märkligt fenomen i sig att varva ner efter ett Yoga pass...Yoga-Nina borde för övrigt ha ett snack med Spinning-Fia ... ) Det var alltså verkligen hög mysfaktor på detta Yoga pass och det kändes nästan olovligt att ligga och vila hela 15 minuter i slutet när jag egentligen borde förbränna kalorier. Ja det var ju därför jag åkt hemifrån. Just under dygnets mest gnälliga timmar. Och lämnat en alldeles för trött pappa själv med barnen.

Kanske förbrände jag inte de där 500 kcal jag önskade men jag fick i alla fall massor av ny energi.

Mitt energitips till er, ut och Yoga med er!

Puss och Kram

6 kommentarer:

Matilda sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bettan sa...

Det låter ju superhärligt! Jag har testat yoga en gång och är inte sugen på att göra om det, fick nästan panik av att inte få röra på mig ordentligt. ;-)

Sandra sa...

Jag vill också börja med yoga men kommer aldrig längre än till tanken. Körde ett hemmaprogram för ca 10 år sen, tänk att en hel kropp kan bli så öm. :)
Jag tycker att du är JÄTTEduktig som kämpar på med pulver och träning. Det kommer att ge resultat, kroppen är väl inte överens med hjärnan än.
Kram

DiarybyMartina sa...

Åh va härligt de låter, kul att du testa på och gilla de! Jag kom själv precis hem från ett Yoga pass, mycket avslappnande. Men om du ska testa på Riktig Yoga någon gång med mer avancerade ställningar så är de riktigt riktigt jobbigt. Vår gammla granne i Haga hade lektioner ibland och shit va trött man blev. Men man känner sig smidig som en katt efteråt.
Keep up the good work :)
KRAMAR

Jenny sa...

Hej!
Har aldrig testat yoga men det lät ju som ett härligt pass du var på (hade hellre gått på det än på spinning,hihi!)! Min svärmor älskar yoga o går regelbundet varje vecka.

Skönt att höra att det är fler än jag som går i gamla Ballykängor:) Fast skoskav är ju inget kul, det har jag sluppit i mina än så länge.

Ha en bra dag!

kram Jenny

Malin sa...

Du har fått en award av mig! Kika in så får du se!
Kram!