fredag 12 februari 2010

Utmaning- Ljuvlig Musik!

Jag har fått en utmaning av Therese. Jag ska lista mina fem bästa och sämsta skivor i min skivsamling.

Det var en rolig utmaning. Och svår! Så klart! Jag har många bra skivor. Har dock valt dem som jag lyssnar/har lyssnat mest på. Så varsågod här får ni världens musiktips en vanlig fredagskväll som denna!

Fem bästa:
  1. Norah Jones, Come Away With Me Bara måste ta denna eftersom den legat i i bilen uppskattningsvis 2 år och jag har lyssnat på den mer eller mindre varje dag! Ljuvlig musik!
  2. Belle & Sebastian, If You're Feeling Sinister Lyssnade på den skivan konstant i typ tre år!
  3. Elliott Smith, Either /Or, Han är helt fantastisk, hans låt nr 2 på albumet, Alameda, är outstanding! Förmodligen en av de låtar som berört mig mest i mitt liv. Sådan sjuk lidelse. Tog livet av sig 21 Oktober 2003. Minns det som igår. Hade pratat om honom dagen innan och tipsat om hans musik för en dåvarande arbetskollega. Jag sa skrämmande nog att det genom hans musik låter som att han ska ta livet av sig när som helst. Och jag hade alldeles för rätt!
  4. Moneybrother, To Die Alone. Sommaren 2005 gav jag en konsertbiljett på Slussens Pensionat till Tias som 30 års present. Ljuvlig musik med havet tätt inpå. Underbar mat och min kärlek bredvid. Och Anders sittandes sjungandes ca 0.5 meter ifrån mig. Magiskt!
  5. Erykah Badu, Baduizm Ett fantakstiskt album som alla borde ha i sin skivsamling. Köp den, såg att den endast kostar 49 kr på cdon.se!

Fem sämsta:
Egentligen är detta rätt ointressant. Det finns så mycket skitmusik och alla har vi väl våra kassa album. Och varför ska man tips om dem. Men för att göra listan komplett kan jag som lite kuriosa berätta att jag hade en tid i gymnasiet då jag tyckte det var otroligt roligt att gå ut och dansa. Och då menar jag gå på disco typ. Planka in på ett ställe innan man hade åldern inne. Det var en sport! Hur som helst, då satt vi ett gäng tjejer och fixade i ordning oss innan. Då lyssnade vi ofta på ngt av "Absolute Dance" albumen. Och jag har väl säkert fem stycken hemma. Åtminstone fler än två st. Någon stans. Tror att jag har nummer 4 och nummer 7. Sedan har jag dåliga gamla album med julmusik. Eller ett annat samlingsalbum som heter Absolut Love. Huvaligen! Nog om det!

Nu till något ännu intressantare. Eftersom jag inte lägger särskilt mycket tid på musik numera behöver jag tips av er. Så;

Vad har ni får musiktips till mig??

Puss o Kram

Ps Utmaningen skickas vidare till Malin!! Ds

2 kommentarer:

Malin sa...

Åh, önskade jag fick den utmaningen! :) ;)
Då ska du få tips! Haha!

Norah Jones skiva har jag lyssnat sönder och samman sen den kom 2002. Älskar den!!! :)
Moneybrother är bra men har liksom aldrig riktigt fallit för honom.
B&S och Eryka Badu har väl gjort nån bra låt men jag är inte bra på dom.
Elliot Smith har jag aldrig hört talas om. Måste kollas upp! Musiktips är alltid väldigt välkomna!

Malin sa...

Tack tack! Haha!
Ska fixa detta under morgondagen! :)