fredag 5 februari 2010

Tjejkväll

Här om dagen korades vinnarna för Stora Bloggpriset och Heja Abbe vann vardagsbloggpriset.

Jag hoppades och trodde att han skulle vinna sin kategori, hade även röstat på honom. Han skriver en fantastisk blogg om livet med Abbe. Abbe är hans lille son som precis som Stella föddes med en kromosomavvikelse som för Abbes del bland annat innebär medfött hjärtfel. Jag hittade till hans blogg av en slump. Och blev fast. Det är en otroligt gripande resa att läsa om i hans blogg.

Jag känner även igen mig mycket i hans blogg. Särskilt då han skrivit om tankar och känslor kring att få ett underbart barn till världen, när det samtidigt inte riktigt blir som man tänkt sig. Eller som man önskade och hoppades. Om vardagslivet på DSBUS. Om att man faktiskt blir sitt barns egna sjuksköterska. Hur som helst.

Det finns fantastiskt många kämpar där ute i bloggvärden att läsa om. Föräldrar som kämpar med funktionshindrade barn på olika vis. Funktionshinder som både syns och inte syns. Och det är så skönt att man har tillgång till dessa bloggar och kan läsa att man inte är ensam.

Idag har jag och tjejerna varit i Borås och hälsa på deras mormor och morfar. Vi åt supergod färsk lax. Jag passade även på att köpa en ny bilbarnstol till Leia. Hon fick inte plats i sin gamla. Speciellt inte när den var placerad så att hon satt baklänges. Nu sitter hon i nästa stol som man har framåtvänd. Och den kan hon ha tills hon inte behöver någon bilbarnstol längre. Den var avsevärt mycket billigare än i Göteborg. Allt på Babyproffsen i Brämhult (där mina föräldrar bor) är ju billigare än BP i Göteborg.

Tias är ute med sina polare ikväll. På en AW. Det var på tiden tycker jag. De behöver ju träffas ibland. Annars blir man borträknad till slut. Det är så synd att det blir så. Att folk slutar bjuda in en till middagar och fester och fikor på stan bara för att man vart otillgänglig under en längre period. Och det var vi. Otillgängliga under ett halvår när Stella var akut sjuk och jag med. Men nu finns vi. Bara så ni vet. Och vi vill gärna räknas med!

Så det så.

Så nu är det tjejkväll här hemma. Och vi ska mysa.

Puss Och Kram och trevlig helg!!

2 kommentarer:

Thepas sa...

Hej! Hur har det gått med filten? Ledsen att jag inte kunde lösa problemet åt dig.

Du har fått en utmaning i min blogg. Du ska lista dina fem bästa/sämsta skivor ur din skivsamling.

Malin sa...

Åh herregud Caroline! Har inte läst Heja Abbe innan men nu började jag från scatch! Har bara kommit tills när han var drygt 2 veckor gammal. Och nu sitter jag här med rödgråtna ögon, täppt näsa som bara rinner och vill bara slita upp Vilmer ur sängen och hålla om honom.
Får fortsätta läsa imorgon. Och gråta misstänker jag!