söndag 1 maj 2011

Vårstädning på torpet

Valborg firades genom att vårstäda torpet. Vårt alldeles egna ljuvliga smultronställe. Och vädret var sådär fullkomligt perfekt för vårstädning av torp. Det var soligt men samtidigt friskt ute. Inte för varmt och inte för kallt. Inga mygg, getingar eller knott som irriterade. Utan bara fågelkvitter, lite barnsång och så dammsugarens susande.

Ja så är det. Vi har ju numera elektricitet ute på torpet. Sedan i höstas är det såväl lampor i taket som elkontakter i varje rum. För att inte tala om det allra bästa såhär års, element nedanför fönsterna. Ja tur var väl det, för det var riktigt kallt idag när vi vaknade. Utomhus alltså. Inget väder för att inte ha värmen på inomhus. Och kaminen i vardagsrummet värmer förvisso gott men inte i sovrummen eller köket.

Förr om åren, när torpet skulle vårstädas, fick vi hyra en ohyggligt tung, bullrig och dyr generator över helgen. För att dammsuga bort all musskit med mera som samlat sig under vintern. Och att, som idag, bara plugga in kontakten till dammsugaren i väggen kändes storslaget!

Nog för att vår valborgssyssla var lite mödosam och kanske till och med jobbig emellanåt. Men nu såhär efteråt, när man vet att det bara är att åka dit, packa upp och njuta av naturen, stillheten och tystnaden, när torpa-suget kommer nästa gång, var det helt klart värt det.

Nåja. Kanske inte att tömma mushinkarna. På tre man blev det två hinkar var. Det kändes väl rättvist. Fast inte om man räknar antal möss istället. Nej, då vann nog Tias.

Fast den tävlingen förlorar jag gärna!
Puss och Kram

5 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vilka fina bilder från er helg på torpet! Jag kan tänka mig att det är skönt att ha fått el i huset!

Tack för awarden goa du! Kul att få veta mer om dig, piercing i tungan var lite otippat;)
Författare tycker jag absolut du ska bli, du har fått Gåvan att kunna skriva:)

Tack för att du är med i min utlottning!

Kraam Jenny

Sandra sa...

Härliga bilder! Jag blir lite avundsjuk på ert fantastiska torp, trots att jag själv bor i ett gammalt hus i naturskön miljö.

Tapeterna är underbara, dina döttrar matchar allt det vackra. :) Vad skönt att ha el, lyx när det är som nyttigast. Även om ni inte kommer att använda det överdrivet mycket under sommaren så är det skönt att ha.

Tack för dina fina ord hos mig, jag blir alltid lika varm. <3

Ha en fin start på veckan, min vän. Kram

Kalle Byx sa...

Musskit är inte kul. Härliga bilder.

Jennie sa...

Fullkomligt underbara bilder på tjejerna och på torpet och dess omgivningar! Skönt att ha fått städat, kan jag tänka. Haha, så söt Stella är när hon står vid skurhinken med nappen i vädret. Lova blir också sån på flera foton:)
Nu har mina böcker kommit med GI recept så nu ska här läsas och provsmakas. Nu först ska jag dock ha en deciliter cottagecheese med mandel och valnötter. Känns otippat för jag har aldrig smakat denna kombon;)Det är kvällens sista mål, ett av mellanmålen!
Ta hand om dig vännen, kram

saqer sa...

Läckra bilder! & Grattis det mussketna torpet:)!