söndag 15 maj 2011

Fyndat på loppis i helgen

Igår var vi på loppis. Det var länge sedan sist, så det var sannerligen ett rent nöje. Och trots att vi vart sena dit (jag fick nämligen en skön sovmorgon till 9.45 först, whoohoo så skönt) lyckades jag fynda rejält. Om du frågar mig. Och vad blev det då? Jo, jag köpte en virkad filt. Igen. (Stört omöjligt att INTE handla när jag får syn på en!) Och denna passar perfekt som pläd till Stella rum, tycker ni inte? Sedan blev det tennmuggar och servetthållare, också de i tenn. Ett syskrin (som kom till användning redan idag kors i taket) , en underbar blå brödlåda från Nilsjohan Sweden (tilltänkt torpet), små bestick med trähandtag perfekta med andra ord för små barn. Och så två stycken förkläden till barnen och en dockklänning. Lite garn också ja. Rätt mycket för ynka 20 kr närmare bestämt. Och vad kan väl vara bättre än att återvinna och virka själv? Kanske får bli en retro-hjärtekatt av det garnet? Har ni förresten läst GP del 3 idag? Där är en spalt om Hjärtekatten och dess mammor Susanne och Therese!!

Så, helgen är fulländad för mig, som ni förstår. Och nu i kväll fick dessutom minnet sig en rejäl utmaning. Jag fick nämligen sy på symaskin för första gången under 2000-talet. Ja inte för att jag tror att jag rörde en symaskin under 90-talet heller. Trots att far min hade en hel syfirma med typ minst tjugo eller trettio symaskiner. Hur som helst satt det verkligen i ryggmärgen. Hur man trär en maskin, spolar garn och syr alltså! Rätt coolt.

I morgon är det sjukgymnastik med mindfullness-grupp. Och efter det ska jag hämta mina nya böcker från adlibris som jag råkade beställa i veckan. Spännande, för jag minns nämligen bara två av de åtta böcker som jag beställde!

Minns du mig?

"Sköldis" är på besök hos familjen sweetie över helgen.
Och här får han sitta med prinsessorna och madicken i vår nya kökssoffa som anlände i fredags.

Det var för övrigt väldigt roligt och nu väntar den på ny färg och nytt tyg.


Loppis och fika

Inte var dag jag bjuder på en bild på mig själv!

De nya muggarna.
Nu fattas bara ett fint, välbevarat gammalt vitrinskåp!

Brödburk, syskrin, barnbestick samt servetthållare.

Eller var det nya armband?


Stella säng med den nya pläden på.

Puss och Kram

Ps, Är jag den enda i hela Sverige som varken sett en enda delfinal (a la schlager alltså) eller den stora finalen som tydligen var igår? Och om du frågar mig vad Sveriges låt heter kan jag dessvärre inte svara, inte heller nynna med i någon refräng då jag faktiskt lyckats undkomma all schlager totalt i år!! Och inte sörjer jag för det. Tvärt om. Jag står gärna vid sidan av och lägger uppmärksamheten på min virkning, min bok eller en film!

7 kommentarer:

Jennie sa...

Ja, du tillhör den lilla (i jämförelse) gruppen som inte ser schlager, men jag tror att den gruppen kommer bli större i framtiden då det hela har blivit ett jätte-spektakel som få har ork/tid/lust att följa för att hålla sig insatta. Själv tittade jag BARA på finalen i globen i år...och sedan på gårdagens stora final. Delfinaler orkade inte jag med i år!
Det som för mig skulle kunna klassa ut melodifestivalen är en bra film eller en bok som man inte kan släppa. Men jisses, va ni har fyndat i dag:) Filtar kan man inte få för många av, i alla fall inte när man kommer över så snygga! Vad ska ni ha tennmuggarna till? Vilket kul projekt med kökssoffan, den blir säkert kanonfin när den står klar. Är det den du ska sy tyg till? Har du sett Panduros Thilda-tyger...de är superfina (en del lite som bakgrunden i din blogg, vill jag minnas) till dockornas lilla vagga eller små filtar kanske?

Så kul att GP uppmärksammat Hjärtekatten!!!

Kramar

Johanna sa...

Ååååh, vilka fynd!!! Filten var ju alldeles bedårande fin! Jag vill oxå på loppis!

Jag är en riktig schlagerfantast och missar inte ett program =)!

kramelikram

Sandra sa...

Vilka kanonloppisar ni har i trakten! Här rensas det illa kvickt och sen är bara "skräpet" kvar. Pläden är underbar.
Kul att du kommer ihåg hur symaskinen fungerar. Det glömmer jag efter varje gång. Tur att min man är en hejare på det. Han sydde ju hela sin bröllopsutstyrsel själv. :)
Sammantaget en härlig helg för dig! Skönt med mindfulness idag och lite sjukgymnastik. Och böcker, så spännande.
Ha en fin dag, fina du. Stor kram, Sandra.

Bettan sa...

Jag är en riktig schlagerfantast och missar aldrig en minut! Ser alla inför-program och sedan delfinalerna innan kulmen nås vid finaldags!

Filten var verkligen jättefin. En av mina dyrbaraste skatter är det virkade överkast som min mamma virkat halva och som sedan min farmor virkade färdigt. Ingen av dem finns i livet nu.

Anonym sa...

Ser alla delfinaler och finaler. Löööv it!
Är tagen av sången dans,utsmyckning mm.
Är inte mycket för loppis och hade tex aldrig kunnat lägga en filt som någon annan använt i någon av våra sängar.
Har alltid haft svårt med gammalt och avlagt
Köper allt nytt
Vilka söta flickor ni har!!!!
Sofie

Lotten sa...

Vad mycket fint du fyndat! Mormorsfilten var urfin om du frågar mig.... men jag är väldigt svag för sådana ;-)
Jag har inte heller sett en enda delfinal eller finalen heller för den delen. Jag tycker det var roligare förr innan det var en massa delfinaler. De drar ut på det i en evighet så man orkar inte med att se det.
Fin kökssoffa ni fått tag på med... ser fram emot att få se vad du hittar på med den!

Kraam Lotten

till-vidas-ara sa...

Fina NilsJohan! Det är något visst med de där burkarna. Kan inte heller gå förbi de virkade sjalarna. tänker på altanen vi en gång ska bygga. där lär de behövas i massor en sval sommarmorgon..
Kramar Lycke