torsdag 31 maj 2012

Barnsjukhus med Ebbe och 50 m crawl på mage

Natten till igår fick vi åka in igen med Ebbe. Han blev sämre i sin andning och jag tyckte att det kändes olustigt. Men samtidigt så var han ok i perioder. Han hostade så han kiknade med. Jag pratade ju med 1177 och velade lite. Vill ju inte åka in i onödan så att säga, är ju också rädd för att han ska bli smittad på sjukhuset, det är ju extremt mycket baciller där...

I alla fall. Vi kom in och fick träffa en sköterska med det samma. Och hon tyckte att han lät förfärligt. Ur hans ögon fullkomligt sprutar det gul gegga med. Jag torkar och en minut senare är det fullt igen. Hur mkt var finns det i så små ögon egentligen?

Hur som helst. En kvart senare är dr inne på rummet och kollar och lyssnar på honom. OJ vad det gick fort, tänkte jag, skönt! (Ja det måste nog ändå vart tidsrekord för mig genom alla dessa år och turer med Stella och allt, men oftast är ju inte tarm-åkommorna livshotande men det kan ju andningsbesvär vara...) Så det var ju alltså för att han inte andades ok. De ordinerade inhalering och fort gick allt. Fem minuter senare var sköterskan där med en tratt och koksalt. De sprutade in i näsan (vilket jag gör flera ggr per dag med) och sedan satte de den där tratten över mun och näsa. Så fick han andas in adrenalin.

Sedan fick vi vänta en kvart. Och så var det dags igen. Där emellan tog de blodprov och de skickade även prov på ögon-geggan på analys.

Ebbe blev så lugn av adrenalinet. Sköterskan sa att de brukar bli pigga av det men här var det tvärt om. Han hade varit hysterisk i en halv dag, pga att han inte fått luft som han ville antagligen, men när han andades i tratten såg man hur skönt han tyckte att det var. Sköterskan berömde honom så mycket.

Efter en stund kom dr in igen och lyssnade på lungorna och kollade. Han konstaterade att Ebbe svarat bra på behandlingen och sa att vi kunde åka hem. Vi skulle ha koll på honom och bara komma upp om det blev sämre igen. Då får man inhalera igen sa dr. Och att det var virus då, crp är på 35.

Eländiga dumma jobba äckliga virus!!!

Så lagom till att man typ skulle gå upp för att lämna på dagis kom vi hem från barnsjukhuset. Leia var dock hemma från dagis då hon hade haft lite ont i halsen dagen innan. Hon hade ingen feber och åt och var som vanligt. Men vi tog en hemma-dag ändå. Hon satt med sin älsklingsbok, pysselboken, och skrev och läste. Hon älskar ju att pyssla. På kvällen var det dags för simskola igen för Leia. Och hon hade tydligen simmat 50 meter crawl på mage med perfekt andning. Rygg-crawl har hon kunnat i ett halvår men det är ju skillnad när man ska komma på hur man andas och gör det på mage. Så hon var verkligen själa-glad här på kvällen!

Höstens simskolegrupp bör alltså revideras. Jag har bokat in samma nivå, eftersom jag inte visste vad denna intensivkursen skulle ge henne. Hur mkt hon skulle hinna lära sig. Nåväl. Kanske går det att ordna?

Nu ska jag ta hand om min sjukling.

Ha en bra dag, och TUSEN TACK till er som hört av er angående bloggen och faktiskt kommenterar lite nu, se där, det var ju inte så svårt!

Jag mår inte bra!

Puss och Kram

6 kommentarer:

Sandra R sa...

Så skönt för Ebbe och mamma att de tog hand om lille skrutt på sjukhuset. Han ser verkligen ledsen ut på bilden.
Nu är det sommar och alla virus kan blåsa till nordpolen och låta alla barn få vara glada och friska i solskenet.
Vad duktig Leia är som crawlar så bra! Gör mamma stolt och sig själv med. :)
Jag håller mina tummar för att lille Ebbe piggar på sig fort och storasyster likaså.
Kramar!

Ceccan "den hemliga bloggaren" sa...

Jisses vad han ser dålig ut!!! :/

Jenny sa...

Usch då, stackarn! Märta är täppt av och till sedan några dygn men vi hjälper till med koksalt som än så längre fungerar bra. Alltså inget allvarligt men jobbigt när de inte kan andas ordentligt. Man märker på henne att hon blir hysterisk och nästan får panik. Ibland när hon somnat till vaknar hon med ett ryck och gallskriker. :(

Anne sa...

SÅ skönt att ni fick hjälp med lille prinsen. Jo visst är det så att när det gäller andningen så är det prio 1 inom sjukvård (jag jobbar som IVA-sjuksköterska) synd bara att han ska behöva bli sjuk när han är så liten!
Krya på er i huset, kram

När vi två blir tre sa...

Å, vad skönt att höra att ni fick så snabb hjälp på sjukhuset! Stackars liten, och stackars er - är ju så jobbigt när de är så små och är sjuka! Otäckt när det sitter på andningen också!

krya på dig Ebbe!

Anneli sa...

Stackars liten Ebbe! Hoppas att han snart blir bättre igen. Jag förstår verkligen att det är jobbigt för dig, man blir ju så rädd när barnen inte mår bra. Vad härligt att det går så bra i simskolan för Leia.
Kramar!