fredag 25 maj 2012

Det är fredag

Det är fredag och klockan är strax tio på förmiddagen. Termometern utanför fönstret i norrläge står på tjugo grader. Ljuvligt! Jag har redan vant mig vid högsommarvärmen. Att smörja in barnen innan de går till förskolan. Att springa omkring i flip flop. Och att låta Ebbe sova ute i vagnen i bara en liten linne-body! 

I veckan har Leia vart på sin skola igen. På inskolning. Hon träffade två andra flickor som också kommer "själva" från andra förskolor och inte känner några andra tjejer. De stannade kvar efteråt och lekte en timma på skolgården. Den har förutom gungor, innebandyrink, pingisbord, sandlåda och en vanligt astfaltsgård både berg, hinderbana, koja, skog och en bäck att gå balansgång över. Det känns fantastiskt lyxigt! Vilken tillgång för barnen! 

Det är fredag och vi ska till torpet idag igen. Värmen ska hålla i sig så vi vill passa på. Ska städa klart gästrummet och utedasset så att vi kan ta emot alla trevliga vänner som vill hälsa på i sommar. För det ska ni veta. Ni är hjärtligt välkomna allihop! Det är bara roligt med besök!!!

Vi har ju ett gästrum i ladan på torpet. Det byggdes för en himlans massa år sedan, minst tjugofem år sedan. Men det funkar hur bra som helst. Det är svalt eftersom det är i ladan. Och har svart trägolv och höga bjälkar i taket. Och tre små fönster och råspont på väggarna som också är målat svart och vitt. Jätte-mysigt! Och rätt så stort!

Ha en fin helg alla,

Vad ska ni hitta på?

Leia och Ebbe i morse! Leia brukar hämta Ebbe på
morgonen när han har vaknat och bär ner honom till skötbordet.

Leia och hennes två blivande klasskompisar i gungan på skolan.
Stella äter middag ute i sommarvärmen.
Här var det 27 grader i skuggan.
Hon har precis badat i grannens pool så hon är fortfarande våt i håret!

Lasange ute i det gröna. Vi har hittat ett nytt litet
lunchställe nere vid havet. Vid båtvarvet. Så mysigt!
Vi hörs nästa vecka!


Puss och Kram

Inga kommentarer: