söndag 20 maj 2012

Torpet

Vi for till torpet i lördags. Premiär för säsongen. Och då blev det vårstädning, allt skulle dammsugas, skuras och piskas. För om vintern springer möss inne i vissa rum. Fina syster och hennes Mats var också med och hjälpte till. Och mor min, och tur var väl det för alla extra händer behövdes!

Men det fanns även tid för lek och bus. Och för kafferep hos grannen, det vill säga granngården där min farmors mor är född, och våffelkalas inne i byn. Några kontakter hade vi dock inte med oss, men inte gjorde det väl något alls för då bjöd de bara på fikat! Otroligt generöst. Jag insisterade dock på att få betala en annan gång! En man satt ute i det gröna och spelade fiol och vi fick önska sånger. Stella ville höra blinka lilla stjärna, och Leia Idas sommarvisa. Jag drog till med Sjösala vals, sommarkänslan var på topp!

Sedan for vi förbi Ebbes kyrka, Håcksviks kyrka.

Se så fin den är!
Puss och Kram

3 kommentarer:

Sandra R sa...

Vilken underbar, kärleksfull och somrig helg ni har haft! Jag blir alldeles glad när jag läser och tittar på bilderna. :)
Många kramar!

Anneli sa...

Det både låter och ser riktigt härligt ut!
Ha en skön vecka!
Kramar!

Jennie sa...

Så mysigt ni har haft det! Härligt att ni valt att ha dopet i en kyrka där och festen i torpet! Är det fint väder kan ni ju duka långbord ute:)
Kram och nu håller jag tummarna för att det går att posta en kommentar här i dag, för det funkade inte i går:(