tisdag 22 maj 2012

Morgonsöt!


Morgonsöt! 

En trött bäbis att packa ner på färd mot dagis. Och en trött treåring att väcka som sover i pappas säng. Som ni ser ska hela gänget med till dagis. Tiger, Mimmi och Mumu. Och en femåring som försvinner med sparkcykeln till dagis snabbare än att jag hinner reagera. Sedan står hon stolt i hallen och väntar när resten av skaran anländer. Det är min skoltjej det!  

Solen strålar från en blå himmel och en prinsessa ska döpas idag. Och jag tänker att jag bara måste se lite på tv trots det vackra vädret. För inte är det varje dag en riktig prinsessa döps! 

Vilket får mig att tänka på Ebbes kommande dop! Jag borde verkligen göra de där dopinbjudningarna med. Men hur ska jag hinna? Liten vill ju inte sova så länge i rad och hemmet svämmar fortfarande över av prylar från helgens torpetvistelse. Kläder, disk och andra grejer som dräller...

Phu, det får bli en kopp kaffe i solen först.

Ha en fin dag!

4 kommentarer:

till-vidas-ara sa...

:) det där med att hinna med många barn..ojoj..här får man verkligen lära sig tålamod också..allt som man vill och allt som man måste :) tålamod är en fiskares bäste vän var det någon som sa på en barnfilm. sötaste flickan ***

kramar Lycke

Sandra R sa...

Vilken fin bild på Stella. Hon har blivit så stor, vuxit helt ifrån det där minsta. Det blir ännu mera påtagligt när man vet att det finns en liten Ebbe som är bebis. :)

Kan du inte be om hjälp med inbjudningarna till dopet? Eller göra enklast möjliga - beställa foto med färdig text? Det tar lika lång tid som ett blogginlägg. Sen tar ju resten tid men det går också att förenkla utan att förfula.

Hoppas att du haft en fin dag och njutit av solen. Här har det blåst precis hela dagen så det riktigt goa värmen hann bara nudda huden. Kram!

Anneli sa...

Det är bra att du gör det som är viktigast först. Njuta av livet och familjen. Kramar!

Jennie sa...

Nu banne mej ska det bli en kommentar här!! Var här i går och skrev ett långt fint inlägg med mycket kärlek...men hur jag än gjorde gick det inte att posta det...suck!!! Finaste Stella, hon är så himla söt! På Lovas dagis får de inte ha med sig leksaker...annars skulle nog både Lou, Pricken och Nallen fått följa med;)

Vet du, Lova har slutat med sin napp helt på dagtid. Det är någon månad sedan och det går jättebra...det blev ingen jobbig process alls utan endast lite gnäll de två första dagarna. Till natten får hon den, men hon tappar ju ut den så fort hon somnat.

Hur har du gjort med dopinbjudningarna tidigare? Har du haft fina dubbelvikta kort med kuvert? När Lova skulle döpas gjorde jag ett enkelt A4 med text och en bild av Lova, i datorn! Jag valde en skrivstil och ramade in fotot. Enkelt men ändå fint:) Jag köpte vita lite tjockare kuvert i mellanstolek och skrev med vanlig silverpenna! Ta en kompis till hjälp och bjud på fika:)

Hoppas allt är bra med er, men det verkar ju så!