tisdag 15 maj 2012

Loppis och hallrenovering

Åhhh det finns knappt ingen tid till min fina blogg längre. Eller tja, tid finns men inte två armar och händer över att skriva. För min fina lille goding Ebbe-bebbe vill verkligen bli buren, mest om kvällarna, så då hinns bloggen inte med. Och om dagarna har vi oftast massa andra upptåg på g. Och har vi inte det, försöker jag desperat få några timmars sömn i sängen. Med en Ebbe-bebbe snusande tätt intill.

För så är det.

Tätt intill. Närapå. Det är Ebbes melodi. Och visst är det mysigt. Absolut. Det håller jag helt med er om. Fast kanske inte 24 h om dygnen, 7 dagar i veckan... Nej...För mamman börjar få lite väl ont i nacken av allt bärande och alla icke ergonomiska sovpositioner.

Så jag röster för låt säga ett cirka fem centimeters mellanrum. Mellan mamman och babyn. Om natten.

Det låter väl ok?

Tja. Annars så rullar vardagen och livet på. I veckan och helgen som var firade vår kyrka, Billdals kyrka, tjugo år. Så det var extra mycket roligheter där. Bland annat en barnloppis på fredagen. Jag fyndade lite grejer till både Stella och Ebbe. Vantar och mössa för fem kr styck. Då var vantarna ändå från Polarn och Pyret och kommer att matcha hans vinteroveall från Pop perfekt! Och ett par ursöta vita små skor till Ebbe för 10 kr. Och en fleece-tröja från Molo för 5 kr. Ja ni hör vilka fynd! Stella fick även en jätte-fin ny potta med ryggstöd. Från babybjörn. Den, eller den vi har hemma, ska vi ta till torpet. Så att vi slipper släpa hennes potta fram och tillbaka. Likaså fick hon en kärra från Brio. Också den ska vi ha på torpet i sommar.

På söndagen var det familjemässa och kyrkan var överfull. Det var ju bönesöndagen så temat var så klart bön. Och prästen hade frågat mig söndagen innan, om jag ville berätta lite vad bön är för mig. Så det gjorde jag. Med Ebbe på armen och Leia och Stella med framme. Jag pratade utan manus och direkt från hjärtat, vilket kändes himlans bra. För på så sätt glömmer jag ju inget. Och efteråt kom det fram massor av folk som tyckte det jag sa var bra och så vidare. Så det var extra roligt. Och jag blev förvånad över att jag inte kände mig det minsta nervös. Trots att det måste vart över 200 personer där. Nej, det var bara roligt. Att få dela med sig!

På tal om kyrkan, vi har nu äntligen bokat dop till vår lille gosse. Ebbe, John, Malkolm. Och det var inte så lätt att få ihop ett bra datum som folk kunde komma på, som även kyrkan var ledig på. Så det blev att vi har det ute på torpet, i Håcksviks kyrka. Men den är jätte-mysig så det känns bra. Hoppas bara att folk kommer dit också! Vi tänkte bjuda på lunch på torpet sedan så det kan nog bli en extra mysig dag om vädret är på vår sida!

Nej nu ska jag ta en promenad med min lille gossa, längs havet. Trots att jag bott här över fem år nu, blir jag lika rofylld, glad och tacksam varje gång jag möter havet, på min promenad. Ja, att ha havet inpå knuten är jag ju inte direkt bortskämd med, eftersom jag kommer från en stad inne i landet.

Nedan passar jag även på att visa lite bilder från hallen vi renoverade för ca 2 månader sedan. Jag har ju inte visat den riktigt på bloggen ännu!


Här är delar av mina loppisfynd, skorna och koftan.
Och byrån kommer från en retro-affär i Höganäs och lampan är från Mio.
Ena sidan av hallen.
Nytt golv, tak, ny tapet, nya dörrar, lister och foder. Och nya lampor.
Andra sidan av hallen, med två stökiga barnrum i bakgrunden!

Puss och Kram

3 kommentarer:

Sandra R sa...

Hallen ser ljus och fin ut. Kul att byrån och lampan i taket bryter av med mörkare färg. Jag älskar golven!

Förstår att du blir trött av allt bärande, jag är glad att inte behöva göra det så ofta nu. Även om det är mysigt med en liten intill sig. Nätterna är också värda att nämnas, bebisar som kryper närmre oavsett hur långt iväg mamman kryper. :) Hoppas att det blir bättre snart så att Ebbe kan komma över och sova i egen säng bredvid dig.
Vad kul att du blev ombedd att tala i kyrkan och att det kändes så bra och blev uppskattat av andra. Det behövs, att andra än prästen pratar och visar att alla är viktiga.
Kramar till dig!

Jennie sa...

Ååå så fin hallen blev!!! Samma golv som i barnrummen, enhetligt och snyggt på samma våningsplan. Gillar lampan i taket och byrån, superfint tillsammans! Tavlan med den ledsna pojken i blå tröja är en klassiker. Den fanns i vårt hem när jag var liten men jag minns inte vad den kallas. Vi hade en mörk flicka i röd tröja också.

Så lyxigt att ha havet så närma, här behöver vi åka styvt en timme för att komma till ett hav! Lille Ebbe, är han mammasjuk?? Har nog nästan glömt hur jobbigt det kunde vara med en liten sällskapssjuk varm bebis;) Jag minns ju bara de mysiga stunderna eftersom jag gärna skulle vilja ha en liten till nu;)

Härligt att ditt tal i kyrkan fick sån genomslagskraft och att människor kom fram efteråt!
Kram

Jenny sa...

Superfin hall!