måndag 7 maj 2012

Trettiofem år och vårfest!

I fredags fyllde jag alltså trettiofem år. Och det kändes egentligen inget speciellt. Jag hade ingen stor fest eller så, nej faktum är att jag tvingades spendera delar av min födelsedag på sjukhuset. Jag hade haft mjölkstockning sedan två dagar tillbaka och hade även haft frossa och feber. Och hade fortfarande väldigt ont och en stor rodnad. Och efter lite telefonkontakt med kk tyckte de att jag skulle åka in. Och än en gång är jag motsträvig och en gnutta obstinat. "Nej men det går inte, jag ska ju ha 35-års bjudning om fyra timmar" sa jag i telefonen. Jag ringde mer för att få lite tips och råd på vad jag skulle göra. Och om de trodde att det fanns någon risk att min mjölkstockning skulle ansamlas till en abscess... som jag hade för tre år sedan och som kräver kirurgiska åtgärder. Barnmorskan som jag pratade med gav sig dock inte och upplyste mig även att det knappt var någon kö för tillfället.

Nåväl. Jag skyndade mig upp och det gick rätt smidigt. Jag var hemma igen blott en timme före gästerna skulle komma. Jag hann på den timmen amma, bära Ebbe, amma lite till, byta blöja, bära lite till, byta om och hacka lite sallad och koka lite pasta. Resten fick iordningställas när gästerna väl var på plats. Men det gör inget. För det var bara släkten här så dags och de förstår ju så väl. Och är även väldigt hjälpsamma!

Så vad fick jag då? Jo, förutom pengar (som jag önskat mig av flest personer, jag tänker nämligen köpa en ny vårjacka tror jag...) ett presentkort på Matton, det vill säga en målarbutik inne i stan. Måla som i att måla oljemålning/akvarellmålning alltså. Jag ska nämligen våga mig på att börja måla i olja istället för akvarell, kol och krita som jag endast målat med hitintills. Sedan fick jag en tunika, en väldigt fin pajform av min syster, lite blommor, en smultronsplanta och en vas och en skål av min farmor, vilket är arvegods som jag uppskattar allra mest!

I lördags var det en liten vårfest här i Billdal. Vid affären. Och barnen var med och sjöng. Deras förskola Senapskornet hade besökt musikskolan i Billdal, Musikum, och övat in tre sånger som de framförde. Barnen var fantastiskt duktiga och det var jätte-roligt att se på dem! Efteråt fick barnen besöka brandbilen som var där, och Leia fick klättra på några backar, något jippo de hade kommit på, och så fick de rida ponnyridning. Dessvärre blev hästarna skrämda när Stella red så de hoppade och studsade lite så att Stella flög av. Hon hade inte en chans att sitta kvar. Jag höll ju henne i handen så hon blev hängande i sin arm, i min hand, och det kändes lite jobbigt. Jag var nästan rädd för att den drogs ur led... Men hon verkade inte ha ont efter det att den första chocken lagt sig. Sedan berättade hon lite förskräckt till dem hon stötte på som hon kände att hon ridit men att hästen hoppade så att hon föll av. "Men Leia har ramlat av två gånger" tillade hon sedan, och då var det hela ok. För hon hade ju bara ramlat av en gång. Min skrutta. Skillnaden är väl dock att Leia ridit 2.5 år på ridskola och bara ramlat av två gånger av alla de gångerna. Och detta var ju första gången Stella red...

Min farmor Märta som gosar med Ebbe. Och faster Titti i bakgrunden.

Jordgubbstårtan blev klar till slut med lite hjälp av snälla Titti!
Den vackra pajformen fick jag av syster. Fatet fick jag av farmor, och en tillhörande kanna.

Sara hade med sig denna ljuvliga smultronplanta. Tusen tack!
 
Arvegods från farmor, och rosor från pappa.

Praktfulla rosor köpte min älskling till mig.
barnens förskola uppträder på vårfesten, i samarbete med Musikum.
 
Leia och Stella testar brandbilen!

Leia ville prova att klättra med backarna. Åtta stycken klarade hon att sätta upp innan det rasade!

 
 Puss och Kram

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fint! Alltid mysigt att ses! Kram syster

Anneli sa...

Grattis, grattis, grattis och många kramar!

Jennie sa...

Min vän, ETT STORT GRATTIS i efterskott på din stora dag! Den finaste gåvan har du redan fått, Ebbe, så jag kan tänka mig att allt annat blir litet i jämförelse:) Vilken otur att du fick åka till sjukhuset just den dagen, men vad gör man? Hoppas att du känner dig bättre nu! Visst är det tur att man har förstående familjemedlemmar som ställer upp och färdigställer tårta och annat när tiden inte riktigt finns! På Lovas kalas fick jag mycket hjälp av Josephine, min syster! Tack och lov!

Vilka söta bilder på Leia och Stella, brandbilen är rolig har jag märkt;)

Så fina saker du fick, pajformen misstänker jag är Gerbera och de har ju så himla fina saker i den serien. Gammalt arvegods är nog det finaste man kan få! Jag ska önska mig ett glasfat på fot av min mormor när jag fyller 35 i sommar. Jag vet att hon har ett, frågan är om jag får det...hon har ju 13 barnbarn;)

VIta rosor, så underbart fina!!!

Hoppas allt är bra med er, kram från oss skåningar