onsdag 9 maj 2012

Inskolning på Polstjärnan och besök på barnakuten

Idag har Leia varit på sitt första besök på sin skola, Polstjärnan, som  hon ska börja till hösten. Och det verkar vara hur bra som helst. Vi kände oss SÅ välkomna och alla var så trevliga. Leia samlades med åtta andra barn (det var halva klassen) i sitt klassrum och deras två fröknar, Jonas som är musiklärare också, och Nina, som är en Montessori-pedagog. Vi föräldrar satt i matsalen och pratade och drack kaffe som skolan bjöd på. Rektorn kom på ett spontant besök också och pratade lite. Det som känns bäst, förutom själva pedagogiken som sådan och det individuella seendet, är att det är så litet, att alla barn inte bara lär känna sina klasskamrater, utan även de andra barnen på de närmaste årskurserna över dem på skolan. Och enligt de föräldrar som redan hade barn på Polstjärnan, visste barnen oftast vilka de flesta andra barn på skolan var, inklusive deras syskon. Och det är mycket fokus på att vara en god kompis, på fadderskap och på att alla ska få vara med. Exempelvis hade de bestämda platser i matsalen, så att ingen skulle känna sig utanför, ja för att skapa en trygghet för barnen. Sedan var det en hel del roliga aktiviteter för familjerna också, vilket jag verkligen värdesätter. Det blir så mycket trevligare om man känner barnens föräldrar också, och kan träffas vid trevliga tillställningar.

Leia hittade redan en tjej att leka med och de bytte redan telefonnummer. Också väldigt roligt med nya kompisar tycker jag.

Men så till det lite tråkigare då. Eller rätt så mycket tråkigare. Ebbe har varit dålig i natt. Gråtit väldigt mycket, minst en gång i timmen, i sömnen och velat amma och amma och amma och amma.... Fast det var ju bara trygghet han ville ha. Han hade även feber när vi vaknade. Fast eftersom det bar av till inskolning med Leia hann jag inte riktigt fundera mer på det. Tills vi var hemma igen. Då hade jag hunnit med att handla mat och laga mat med. Jag ringde 1177 och bvc, och enligt båda två måste en barnläkare kolla på honom om han har feber, eftersom han är blott fem veckor gammal.

Det gick smidigt på dsbus idag. Vi fick inte ens vänta i väntrummet. "Hej, den lille vill jag inte ha här ute" var det första sköterskan sa när hon såg mig komma in i väntrummet med barnvagnen. Så fick vi ett eget rum meddetsamma. Och så fick jag ta av honom alla kläder och sitta med en mugg och vänta på att han skulle kissa. Det var lite ansträngande för nacken att bära honom i 40 minuter som det tog, innan han kissade, och hela tiden kolla ner och vara beredd med muggen. Och kissandet tog typ tre sekunder så tur att jag var beredd....

Crp var förhöjt men tempen sjönk väl där så de sa att vi fick åka hem, och att det ant var ett virus. Vi skulle komma in igen om han fick över 38 grader igen. Hoppas inte det. Jag orkar inte åka upp igen. Jag har sjukt ont i nacken idag. Det är inte särskilt roligt. Aj aj aj!!! Att lyfta barnvagnen in och ur bilen är inget att rekommendera för en som har whipplash kan jag lova. Måste fundera ut något bättre alternativ. Fast det finna ju inte.

I morgon är det en lugn hemmadag som väntar för oss, kanske ska jag ta och baka frukostfrallor om jag orkar och inte har ont i nacken. 


Ebbe på barnakutenPuss och Kram

5 kommentarer:

Linda S sa...

Lillbubben då! Hoppas han mår bra nu! Strunta i barnvagn, köp en lätt sulky med liggläge och bädda bra i den. Så gjorde jag, och jag tycker det funkade bra. Jag sparade barnvagnen till de tillfällen jag visste att vi behövde rejälare vagn, tex grusväg. Resten av tiden använd jag sulkyn i liggläget. :) Hoppas du kommer på en bra lösning för jst dig, det är ju hemskt att behöva få ont av att hålls med barnvagnen... det är ju liksom svårt att undvika..

Kul att ni är nöjda med skolvalet och att hon redan har en ny kompis!

kram

Sandra R sa...

Allra sötaste lille Ebbe! Det är så härligt att se hur lika varandra barnen är. Jag hoppas att lillplutt inte får tillbaka febern utan sover bort hela viruset och låter mamsen vila nacken.

Vad roligt att det gick bra för Leia idag. Are var på sitt sista besök på skolan idag mellan 8-12, och han längtar, med stort L, efter skolstart! :) Det känns himla bra hela alltet. Jag ska bara lägga ner den oro som finns över att lösa skolskjutsbiten. Han måste gå 300 meter och sen kommer bussen i en y-korsning (folk vet inte vad bromspedal är).

Vila nu nacken så gott det går, papsen får bära lillen ikväll. Kramar!

Anonym sa...

Håller med ovanstående - en paraplysulky med P&T mjukliften borde vara en skonsam lösning för dig. Rekommenderar Maclaren; dyr men superstabil med något större hjul än andra paraplyvagnar. Väger bara 7kg har jag för mig.

Och visst var det toppen på skolan idag! Elliot kände igen en ny klasskompis från simskolan, vilken slump!

Kram Anna

A House With A View sa...

Men vilken suuuuuuuuuuuuuuuupersöt liten Ebbe!!! Tråkigt med sjukdomar och elände, hoppas allt blir bra snart!!! Kul att du kikade in hos mig så fick jag titta in på din fina blogg:) Roligt också att du vill vara med i min utlottning, jag håller tummarna:)

Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

Jenny sa...

Hej Caroline!
Hoppas Ebbe mår bättre nu, och att din nacke känns bättre..

Det låter som en riktig toppenskola Leia ska börja på:)

Ha en skön helg!

Har förresten 3:or till Ebbe sen om du vill ha;)

Kraam Jenny