fredag 22 oktober 2010

Sushilunch med chokladefterrätt

Phust. Så var arbetsveckan strax över. Ska snart gå och lägga mig. Är enormt trött. Kraftlös. Och slö. Men inte på ett negativt sätt. Utan på ett rätt så skönt sätt. Ni vet när man är sådär skönt färdig, så att det känns bra att gå och lägga sig. Och har man en ljuvligt varm vetekudde som gör en sällskap kan man inte annat än längta. Till att få säga god natt.

Min nya medicinering gör mig alltså enormt sömnig. Lite sådär ständigt svävande. Oavbrutet långrandig. I allt. Men samtidigt lugn. Och har man ett lugn är det lättare att slappna av. I kropp och själ. Efter infasningen kommer jag dock återfå min vanliga energi.

Idag har jag träffat en av mina tre sjukgymnaster. En som behandlar hela min kropp. Och själ. Och idag gick vi igenom rörelser för att stärka de stora muskelpartierna på ett skonsamt sätt. Alltså jobbar jag på min pilatesmatta. Med små men ack så värdefulla rörelser. Hon är faktiskt väldigt bra. Min sjukgymnast. Eller ja. Alla tre är väldigt bra. Men har sina egna utgångspunkter. Och överlappar varandra på ett fint sätt. Alla tre vet ju om att de andra finns. Och kanske tycker ni det är konstigt att jag går på tre olika ställen? Nja. För mig funkar det riktigt bra eftersom de alla har olika utgångspunkter och sätt att jobba med mig. En är fokuserad på bara nacke.Då framförallt träning. En på hela kroppen. Och själen. Hon tillhör dessutom ett rehabteam jag deltar i så hon kom liksom "på köpet". Och den sista är mest inriktad på smärtlindring. Hon kom med på köpet när jag kom in i ett specialistteam.

Arbetsvecka har jag alltså. Även fast jag är sjukskriven. Detta kan tyckas vara främmande för er. Så för er som undrar vad jag har för mig om veckorna och dagarna så har jag två olika team jag går till. Plus en fristående sjukgymnast. Plus två olika läkare numera. Dessa träffar jag på regelbundet schema. Vilket innebär minst sex aktiviteter per vecka. Oftast fler. Denna vecka hade jag åtta möten/aktiviteter. Det är mycket. Fast jag gör det alltid efter min egna förmåga. Vilket till stor del innebär att jag deltar liggande. Och det är oftast väldigt skönt. Och givande.

Det jag tycker bäst om just nu är nog den taktila massagen. Eller gruppträningen. En sorts mindfulnessgrupp. Vi ligger på madrasser med filtar och nackstödskuddar och får avslappning. Och träning av kropp och själ. Bland annat.

Efter varje behandling och lite extra vila därtill, går jag och äter lunch. Och oftast blir det sushi. Jämte sushirestaurangen ligger det en chokladbutik. Ja de säljer bland annat närproducerad choklad. Sådär superduper god. Jag handlar inte där varje dag men de lägger alltid ut smakbitar på små fat. Och snart får jag nog skämmas. För jag är troligen deras mest välbesökta smakkund!

Men jag kan ju inte motstå de små söta pralinerna som ligger skurna i små bitar på de fina silverfärgade faten. Och visst är mörk choklad bra mot det mesta? Ja är inte det universalmedlet för både kropp och själ.

Jag intalar mig det i alla fall. När jag står där och snabbt snor åt mig en smakbit. I hopp om att expediten inte känner igen mig.




Till den numera dagliga rutinen hör min sushilunch...


...och chokladefterrätt.

En smygtitt på resultatet av renoveringen.
Här är furugolvet vi la in och målade ljusgrått.



Puss och Kram

2 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vad skönt att du hittat bra sjukgymnaster som kan hjälpa dig med smärtan.

Vad fint det blev med golvet, vill se mer! :)

Ha en mysig lördagkväll,

Kraam Jenny

Jennie sa...

Å va gott det ser ut med sushilunch!! Chocklad kan man nog leva på tror jag;) Tror du inte?
Spännande med renoveringen av barnens rum:) Ska bli kul att se hur det färdiga resultatet blir. KRAAAM