tisdag 5 oktober 2010

Sjukhus och åter sjukhus

Igår besökte jag Frölunda Specialistsjukhus igen. Fick träffa en sjuksköterska och en sjukgymnast. Hur många olika sjukgymnaster ska jag avverka innan denna skada läkt? Jag fick i vilket fall som helst med mig en TENS apparat hem. Jag har testat det innan. Bland annat två veckor i början av denna sjukdomshistoria. Och det var väl ok. Så nu fick jag tillgång till att gratis låna en tre månader. Vilken skillnad. Skillnad på resurser beroende på vart man kommer in. Dessutom fick jag en sorts avslappningsskiva. Och lyssna på den med sjukgymnasten och öva samtidigt. Det kändes som en sorts värk i nackens muskler och de som går upp i huvudet till slut gav med sig lite. Slutade krampa lite. Och det är positivt. Hur som helst hade jag även denna gång svårt att orka med informationen och hela mötet. Fick ligga på en brits och vila.

Erbjudandet från detta teamet är dock lite större. De har fler aktiviteter och hjälp för mig. Och jag är så klart ödmjukast tacksam. Jag har fortfarande så ont och så mycket besvär att jag verkligen behöver detta. I skrivande stund har jag fått ta det mesta i tablettväg jag har att ta till. Huvudvärken, trycket och kramperna i nacken och huvudet är verkligen förfärligt i kväll. Men jag vet att det kommer släppa något. För det gör det alltid. Frågan är bara när? Och hur står man ut så länge det är som värst?

Dagen har för övrigt inte alls varit speciellt rolig. Eller trevlig kanske jag menar. Rätt kass faktiskt. Jag hade två inplanerade behandlingar vilket jag gick på. Kanske var det för ambitiöst då med tanke på tillståndet just nu. Eller så var det den usla natten som satte sina spår. Jag sov tre timmar på dagen. Försökte begränsa det till en men jag var i total koma. Kunde inte röra mig. Och då kan jag berätta för er att det knappt känns bättre när jag sedan stiger upp. Det är som att denna totala utmattning inte går att vila bort. Det lättar men försvinner inte.

Igår var det riddag igen. Och Leia var så otroligt duktig. Som vanligt. Hon är verkligen modig och uthållig. Och lyhörd. De lekte lekar. De gick på volter. Och de travade själva. Och lillasyster var med. det var med skräckblandad förtjusning hon hälsade på hästarna igår. När hästen ville nosa in i vagnen blev arga bebben vansinnig. Där hade den inte att göra. Inte heller hunden som nosade i vagnen. Stella markerade rejält, min vagn! Och skällde på hunden.Sjukhushäng

Stallhäng

Leia och Gaston


Stalltjejerna

Nu är det snart House på tv. Sedan är det dags o sova igen. Jag önskar att natten går fort. För det betyder att jag inte vaknar och har ont flera gånger. Jag önskar även att morgondagen blir bättre. Jag tror nog det. Att det blir en bättre dag. Det liksom känner jag på mig!

Puss och Kram

6 kommentarer:

Sandra sa...

Åh, Carro. Jag vill krama dig, länge och lagom hårt. Du är en stor människa, stor och stark i en liten och nätt kropp. Dumma och elaka värk, dig önskar jag åt helskotta.
Imorgon blir en bättre dag, en solskensdag att krama från gryning till skymning.
Stor kram, sov som Törnrosa.

Linda sa...

Sandra skrev så fint till dig!
Jag önskar dig också en bra natt och bättre dag imorgon! Så eländigt med den evig smärtan.. :( Bra att du får hjälp, kanske ger det utbetalning snart! kram

Jenny sa...

Hej Vännen!
Hoppas dagen varit bra!

Vilka fina bilder på dina söta hästtjejer:)

Stor kram!

Jenny

Maria sa...

Vännen! Nu har jag läst alla inlägg hela september. Uppdatering... Fantastisk stark läsning! Har haft en så fin stund. Ute stormar det och vinden slår mot rutan... âlskar ula så här på hösten. Jag hoppas ni ska få en avkopplande helg här snart. Ska bli såå roligt att träffas och fortsätta lyssna på ditt vackra språk. Kram

Jennie sa...

Hoppas din dag i dag blev bättre!! Härliga bilder på barnen:) Hahaha, vad jag skrattade gott när jag läste om hur vansinnig arga bebben blev på hästen och hunden...men det var ju faktiskt arga bebbens vagn, kunde de inte ha förstått det? Dumma hästen och hunden;)
Kramar

Sjabbig men chic sa...

Hoppas verkligen att din dag har varit bättre idag. Skönt ändå med den där TENS apparaten. Jag tycker om värme på nacken och på skallen men jag vet att för vissa så hjälper kyla bättre. I vilket fall så ser det nog för knepigt ut när jag går omkring inomhus med min älskade fårskinnsmössa och så såklart min underbara vetekudde. Skönt att ligga och sova med mössan också.

Kram lisa