tisdag 7 september 2010

Stallhäng och Hästsnack

Igår fick lillasyster följa med storasyster till stallet. Storasyster rider ju en gång i veckan. Sedan ett år tillbaka. Ibland på måndagar har vi dock lite svårt att få ihop tiderna. Så jag och töserna åkte alltså iväg själva. Vanligtvis rider de inne i ridhuset så då skulle det inte vara något problem att ha med Stella. Men igår var det dags för en skogstur så jag och lillasyster fick vackert vänta vid stallet. Man kan inte köra vagn på skogsstigar och över små klippor. Tiden gick emellertid fort och Stella hade fullt upp med att titta på hästar, leka med stenar och charma de som hängde runt i stallet. När Leia och gruppen kom tillbaka fick Stella prova på att sitta på hästryggen. Ögonen riktigt tindrade och hon tyckte verkligen om det.

När vi satt i bilen på väg hem hände det dock. I något svagt ögonblick, när Leia pratat mycket varmhjärtat om hästar och ridning, slänger jag ur mig att hon kanske kan få en egen häst någon gång. "Menar du en riktig mamma?" säger Leia. "Ja, en riktig" svarar jag. "Åhhhhh" utbrister Leia.

Sekunden senare slår det mig. Barn glömmer sällan. I synnerhet inte det man lovar. Som det väldigt gärna vill ha.

Detta kommer jag i värsta fall få äta upp vid matbordet en dag. När hon blir hästbiten på allvar och tillräckligt gammal för att börja med det envisa hästsnacket.

Jag måste dock erkänna att gärna hade haft en ponny. Och blir det tjejerna mot killarna i familjen vet jag vem som vinner!

Påfyllning innan ridpasset


Uppsittning på gårdsplanen

Åhh nu kan jag känna på manen

Lillasyster i stallet

Stallhäng

Lycka


Puss och Kram

6 kommentarer:

Anonym sa...

åh vad mysigt! Har lovat att jag och tjejerna mina ska ha en gemensam häst när de blir så stora att vi kan ha samma strl på en häst. Jag längrat redan :-D kram maria me&i

Johanna sa...

Uuuuunderbar bilder på de jättesöta hästtjejerna!!!

Linda sa...

Jättehärliga bilder!

Kiqi sa...

Vilka härliga bilder! Underbar.

Du har en utmaning att hämta hos mig =)
http://babymama-2009.blogspot.com/2010/09/utmaning.html

Jennie sa...

Hihi, ja det kan finnas en risk att du får "äta upp" löftet vid ett senare tillfälle....men i och för sig tror jag inte att du är nån svår mamma när det gäller att övertala när det gäller egen häst;) Eller?
Härliga bilder....

Sandra sa...

Vilka goa tjejer i fin miljö. Det är så kul att läsa om Leias ridning - och nu också om Stellas intresse.
Och ja, det gäller att passa sig för vad man säger. Barnen är som svampar när det handlar om intressanta saker.
Hoppas ni haft en fin dag. Kram