lördag 4 september 2010

Renovering

Så var det äntligen dags för övervåningen att få sig ett lyft. Det underbara 70-talsstuket ska bort. Spänntak och plastmattor blir ett minne blott. Och bruna dörrkarmar och lister av plast likaså. Tvåglasfönster som ej går att putsa rent (om man inte rotar fram en minst tre meter lång stege vill säga, och kliver upp på den och putsar rent utsidan) byts ut. Ja i stället blir det golv av furuplankor, precis som på nedervåningen i hallen och vardagsrummet. Fast dessa är smalare. Och ska vitmålas. Treglasfönster från elit. Och panel på alla väggar i Stellas rum. Stående. Och så en liggande panel i Leias rum. På en av väggarna alltså. Som en fondvägg. Som ska målas i ljusrosa. Ja det kommer bli bra.

Även förskolan har fått sig ett upplyft idag. Vi har barnen på ett föräldrakooperativ vilket innebär att det är vi föräldrar som renoverar om så ska göras. Och idag var det dags för hallen där. Efter fixet samlades vi alla i kyrkan för först fika och lek. Och sedan gemensam middag. Det var väldigt trevligt. Att kunna få träffa alla goa familjer och verkligen ha tid att prata. Det är annat än en stressig morgon när man möts vid lämningen av barnen.

Som pricken över i't till denna fulländade höstdag har vi både bakat kärleksmums. Jag och stora lilltjejen. Målat naglarna. Och jag fick dessutom igång min iPhone 4.

Det du!


Renovering och torkning av nymålade naglar pågår

Gladskit

Dubbelvaggar.

Finaste hösttjejen!

Puss och Kram

1 kommentar:

Sandra sa...

Jädrar, i den takten hinner du med två liv på en gång. :) Det ska bli kul att se hur renoveringen framskrider och sen det färdiga resultatet.
Tjejerna är jättefina!
Kram och sov så gott.