lördag 25 september 2010

Sju varv och tre ingredienser

Jag virkar mormorsrutor och blandar specialsalva. Sju varv och tre ingredienser. Och tänker att äntligen är arga bebben feberfri och frisk. Så gott som på en skinnflådd rumpa. Jag ligger i soffan och lyssnar på regnets smattrade. Det är lekdate ute i lekparken men regnkläderna är på förskolan. Inte speciellt beklagligt. Jag virkar sju varv och steker american pancakes. För andra gången denna vecka. Jag är lite antingen eller. Ska det vara så ska det vara. Och det ska det. Socker och hemvirkat.

Filten blir perfekt till det nya flickrummet. Som börjar bli klart. Ljuvligt vackert med vit träpanel och höga golvlister.

Jag virkar sju varv och ser på tv. "Här är ditt liv". I kväll är det en kvinna utan armar. En kvinna som ser möjligheterna. Och förverkligar dem. Oavsett.

Det är beundransvärt. Det är imponerande. Och överväldigande.

Jag virkar sju varv och dricker ett glas rött. Och gör en och annan stretchövning på bollen. Igår var en bra dag. En dag utan nervsmärta. En dag utan den där brännande känslan i nacken. En dag jag längtat efter. Och äntligen kom den. Jag inväntar fler. Och ger aldrig upp. Känner mig stark. Just nu. Och jag tänker att det är viktigt. Att hitta min egna styrka och bevara den. Och se de små framstegen.


Recept från barnkirurgen och ingredienser
för specialsalva för sårig rumpa.


I morgon ska vi tjejer till kyrkan och leka och ha roligt! Och få lite andlig återhämtning. Ledarna för söndagsskolan är underbara. Likaså upplägget och pedagogiken. Och alla barn är välkomna. Stora som små.


Puss och Kram

4 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vad skönt med en en dag utan värk!! Jag håller tummarna för att den följs av fler:)

Ha en mysig dag i kyrkan imorgon,

kraam Jenny

Anonym sa...

Jag älskar dina rubriker Caroline! och en dag utan värk ... det såklart hoppas hoppas jag ska följa av många framöver
kram Maria, me&i

Thepas sa...

Åh så skönt att höra att du haft en smärtfri dag! Heja Caroline!

Anonym sa...

Mysigt inlägg, så skönt att höra att du fått en smärtfri dag. Jag hoppas alla som kommer blir likadana för alltid och alltid :-)

Hoppas ni har en bra kyrkförmiddag. Kram Mikaela