torsdag 17 februari 2011

En helt ny sweetie-paj!

För några veckor sedan passerade jag ett litet krypin på gatan på väg hem från sjukgymnasten. Lilla Kurorten stod det på skylten utanför. Totalt ogenomtänkt och impulsivt stannade jag till och bestämde mig snabbt för att gå in och titta. Man fick ringa på en klocka för att komma in i butiken. Väl där inne stod en trevlig tjej bakom disken och frågade vad hon kunde hjälpa till med. "Jag vill boka en behandling" säger jag snabbt. "Vilken då?" frågar tjejen. En lista med de olika behandlingarna ligger framme på disken. Jag tar en snabb titt och ser att det står ansiktsbehandling överst. "En ansiktsbehandling" svarar jag. "Ja ha vilken?". Men vad tusan liksom. Det fanns en uppsjö ansiktsbehandlingar att välja mellan och hur skulle jag kunna veta vilken? Jag får gå efter priset tänkte jag snabbt, och sade namnet på den billigaste. "Ja men då ingår det ingen portömning" svar tjejen upplysande. Nej he. Tänker jag. Och vad innebär det liksom? "Ja ha det var ju inte bra", svarar jag, och ler. "Men om du tar denna istället, den på 60 min, så ingår det". "Man hinner nämligen inte det på 30 minuter" fortsätter tjejen. Ok tjejen vill sälja en ansiktsbehandling på 60 minuter till mig. Hon vill uppenbarligen tjäna pengar. Och menar hon på allvar att hon ska tvätta mitt ansikte under en hel timma? " Ja den blir bra", säger jag och ler. "Ja är det ett presentkort du vill ha?" fortsätter tjejen. "Va, nej. Den är till mig själv", säger jag. "Ja ha vad trevligt", svarar tjejen.

Mycket nöjd går jag därifrån. Med en tid för en 60 min lång ansiktsbehandling. Det var alltså dags att uppfylla mitt första nyårslöfte.

Och idag var tiden inne.

Jag ringer numera lite vant och säkert på klockan och får komma in. Tjejen som möter mig välkomnar mig och ber mig hänga av mig och ta av skorna. Sedan visar hon vägen som leder upp för en trappa. Väl uppe var det en hel våning som var ombyggd till ett spa. Ett väntrum, ljuv musik och lite vatten att dricka. En gästbok låg framme på ett bord. Jag läste lite i den i väntan på att få komma in. "Tusen tack för den franska manikyren" stod det på ett blad. På en annan sida hade ett helt möhippa-gäng tackat för en superhärliga dag. Åhhh det vore något. Någon gång. För mig. Tänkte jag.

Så var det min tur. Det kändes nästan nervöst. Men det var inte nervöst. Mer roligt och förväntansfullt. Jag gick in i ett rätt litet rum där en ofantligt skön fåtölj eller behandlingsstol stod placerad. Fick lägga mig på rygg under en varm handduk. Även stolen var varm. Åhh en sådan skulle man ha hemma, tänkte jag. Så började hon med behandlingen.

Och vilken upplevelse. Alltså. Ni har kanske vart på spa hela bunten, men jag som inte alls är van med något sådant, tyckte att detta var helt fantastiskt skönt. Jag har på sin höjd fått masserat hårbotten i en sådan där förskräckligt ickeskön frisörschamponeringsstol. Och det är ju inte ens skönt. Eftersom själva handfatet alltid skär in i nacken, och vattnet antingen är för varmt eller för kallt. Eller rinner in i örat om de nu lyckats hålla en lagom temperatur.

Ja så detta var som att komma till det förlovade landet. Ni förstår nog att jag är nöjd. Jag fick verkligen allt och lite till. Rengöring. Återfuktning. Massage. Och avslappning. Och den där portömningen då förstås!!! Och det var väl det enda under behandlingen som inte var skönt. Ja det gjorde till och med lite ont. Men jag bet ihop och låtsades som inget alls.

Och vad glad jag är över att jag hade detta som nyårslöfte. Att ta hand om mig själv. Det ska jag bli väldans bra på i år.

Och det har ju börjat bra! Visst?

Se här, en helt ny sweetie-paj!


Ja jag förstår att ni inte känner igen mig alls, men det är faktiskt jag!

Puss och Kram

Ps, Nu fortsätter lyxen, dags för kvällsrengöring och sedan återfuktning med inhandlade nya ansiktskrämer! Ds

6 kommentarer:

Johanna sa...

Mer SPA till folket!!! Håller med om att det är helt fantastiskt!

Anonym sa...

Underbart Caroline!! Kram Stina

Bettan sa...

Åh, vad härligt det verkar på din beskrivning! Jag har heller aldrig varit på någon behandling annat än massage men nu blev jag riktigt sugen.

Theres sa...

Å vad härligt det lät...jag är åxå dålig på att unna mig lite lyx. Kram

Sandra sa...

Vad härligt lyxigt! Det är precis vad som behövs då och då.
Min mamma har ett litet spa - jag är i princip aldrig där. Dumt. Men när jag väl går dit, då är det toppen.
Ha en bra dag och njut av ditt fräscha anlete. Kram

Jennie sa...

Härligt, skit samma att man ser ut som en blank spetälsk prickigkorv när man är klar hos terapueten, det är ändå värt det. Känslan av att få bli ompysslad och veta att man göt nåt bra för huden, ansiktet är ju trots allt vår information utåt. I ansiktet syns hur vi mår, och då menar jag inte bara uttrycken! Själv älskar jag att gå på SPA och liknande men är dålig på att komma iväg efter Lovas födelse. Tyvärr! Jag kör miniSPA här hemma varje dag med min hudvårdsserie;)
Alltid nåt!
Kram på dig