onsdag 23 februari 2011

den fjärde mest intressanta människan i mitt liv

På dagen tittade jag in i en bokhandeln efter mitt besök hos sjukgymnasten. Bokrean har ju börjat idag. Jag hade inte ätit lunch trots att klockan hade passerat lunchtid och var alltså vrålhungrig. Förmodligen var det därför jag fastnade i hyllan om kokböcker. Högst olämpligt då jag har så det räcker och blir över. Av den sorten. Hemma. Dessutom lagar jag ju ändå bara samma mat. Varje vecka. Det blev i alla fall tio hela böcker. Jag hade valt ut nio men man fick fem för priset till fyra. En kokbok. Tre böcker till Leia. Två presenter. En bok till Stella. En bok om virkning/stickning. En stilbok. Och två lyrikböcker. Poesi. Dikter. Jag älskar dikter. Både att läsa och skriva. Ord.

På eftermiddagen satt jag och lillasystern på köksgolvet och läste böcker. Hennes nyfunna intresse. Och hon lyssnar så gärna till en saga. Eller bläddrar och berättar själv. Och jag förstår det mesta hon säger. Även fast andra inte tycker det låter som ord. Men det är klart. Jag är ju hennes mamma. Senare kom storasyster hem. Hon hade vart på lekdate hemma hos en kompis efter förskolan. Det är stort. Vi låg under täcket i vårt sovrum och pratade hemlisar. Som att vi ska äta på Mc Donalds i morgon och gå på hästtävling. Hon och jag. Bara.

Och nu ska jag krypa upp i soffan och kolla på Jack Bauer. Han är den fjärde mest intressanta människan i mitt liv just nu. Jag följer honom slaviskt och är inne på säsong sju. "24" kan vara den bästa serien som gått på min tv. Min tjocka tv. Ja den är nog tjockast i hela Skintebo.

Puss och Kram

8 kommentarer:

Johanna sa...

Vilka fynd du har gjort! Jag måste oxå förbi och shoppa lite på rean! kram

Linda sa...

roligt att fynda! och prata hemlisar under täcket. :)
Ser att dockan Ida bor hos er också... fin!

Martina sa...

Fantastiskt snyggt golv :)

Krickelin-Krickelin sa...

Vad mysigt det låter. Och vad roligt med massa nya böcker. Vintageboken är ju vrålsnygg. kram

Sandra sa...

Jag snabbsprang genom bokrean på coop igår. Blev två faktaböcker, fåglar och svamp, och rn mjuk Barbapapabok åt grodis. Måste ta mig mer tid. (Även om jag rensat ut tre flyttkartonger med böcker i helgen som gick.)
Fina stunder med barnen, var och en blev sedd och hörd.
Hoppas du har en fin dag, kram

Melissa sa...

mysig blogg du har =)

Jennie sa...

Där är ju det fantastiskt fina golvet;)
Och lilla Stella med böcker, va fin hon är:) Coola brallor. Med 10 böcker kan man ha mycket kul:)

Ha så kul på hästtävlingen, jag vet en fyraåring som kommer vara helt lyrisk;)
Kraaaam

Annika sa...

Kul med nya fina böcker. Nya kokböcker är alltid kul. Även om man sedan inte använder dom och redan har 100st så är det kul att hitta nya fina :-) Hoppas att hade kul på hästtävlingen. Jag får gå nästa år med tjejerna.
kram